retete cu dovlecel

retete cu dovlecel | Autor: dalina2x2

Link direct la acest mesaj

sunt innebunita dupa dovlecel dar, in afara de pane si sote cu iaurt nu mai stiu nici o reteta..
iar cum a inceput sezonul lor...
Ma puteti ajuta?

Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Si mie imi place dovlecelul si de preferinta tot pane il mancam si noi dar il mai fac si umplut cateodata.

Dovelecel umplut

1kg carne de vita sau porc
1 ceapa mare
1 lingura ulei
sare/piper dupa gust
1/2 lingurita scortisoara (optional)
1/2 lingurita nuca de mare (optional)
# de dovlecei depinde de cat de mari sunt...:)
1 cutie sos de rosii

Carnea se soteaza cu putin ulei, ceapa si condimente. Dupa ce carnea s-a maronit un pic se ia de pe foc si se lasa vreo 10 minute la racit. Intre timp se spala si se scobesc dovleceii (eu ii scobesc cu lingurita) daca sunt prea lungi ii tai in doua, unul din capete sa fie neaprat inchis ca sa poti indesa cat mai multa compozitie. Se umplu dovleceii cu carnea si se pun intr-un vas termorezistent. Daca mai ramane compozitie de carne se aseaza printre dovlecei. Se toarna deasupra sosul de tomate si se da la cuptor mediu pana se inmoaie dovleceii. Se sevesc cu orice fel de garnitura: orez, paste, cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Ciorbita de dovlecei buna,buna

se ia un dovlecelmai mare(cam de 1-1 1/2 kg, care apare spre sfarsitul verii) se curata de seminte si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se lasa jumatate de ora amestecat cu sare.
Intr-o cratita se caleste o ceapa mica tocata marunt si se caleste in putin ulei, se adauga o jumatate lingurita boia dulce si 2 linguri de faina.Peste se pune dovlecelul si se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Se adauga un o cutie de lapte batut , jumatate de ardei, o rosie mica (decojita si tocata f marunt) si apa pana trece peste dovlecel si ajunge la consistenta unei ciorbite mai groase.Se lasa la foc pana a fiert dovlecelul , se adauga mult marar proaspat si 2-3 linguri smantana

------------------------

ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

eu fac dovlecel umplut cu branza

--dovlecei
--branza dulce
--smantana
--marar
--telemea sau sare
--ou
--un strop de lamaie
-eventual pt decor cascaval, rosi, sunca

Se taie dovleceii in 2 pe lungime. Se scobesc de miez si se stropesc cu putina lamaie.
Se umplu cu o pasta obtinuta din branza, samantana, ou, marar tocat fin, un pic de unt si sarat cu telemea sau sare.
Se pun int-un vas termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor incins (~20-30 min, in functie de marimea dovleceilor).Cu 5 min inainte de a fi gata se scot si se rade putin cascaval si se pun cateva felii de rosii deasupra si se mai baga 5 min la cuptor cat sa se topesca cascavalul.

In umplutura se maipoate pune ceapa verde, sunca, etc...liber imaginatiei si gustului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:


--dovlecel la gratar cu usturoi

--reteta Adelei dar cu carne de pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pe langa ce au scris fetele eu mai fac:
- ciorba de dovlecei cu carnati
-budinca de dovlecel cu smantana acra
-tarta cu sunca si dovlecel
-chec cu dovlecei

spor la treaba,sunt convinsa ca vei gasi ceva pe gustul vostru!

mamica fluturasului Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B.G. spune:



-chiftelute de dovlecei....am facut o singura data, dar au iesit f bune...chiar, o sa mai fac

sau

- dovlecelul spalat , lasat cu coaja pe el, taiat in doua bucati , apoi acele bucati taiate pe lungime in felii....calite intr-o tigaie cu putin unt pana se rumenesc putin...la fel se pota face si vinetele. Bineinteles ca se pot servi si cu mujdei de usturoi, simple sau ca si garnitura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

paste cu dovlecel

-dovlecelul se spala si se taie rondele
-se pune la prajit cu putin ulei si putina afumatura taiata cubulete
-se adauga putin usturoi(dupa gust),sare,si se stinge totul cu putina smantana dulce.
-cu aceasta compozitie se condimenteaza pastele fainoase care preferati(noua ne plac fusilli)

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Eu fac foarte simplu mancarea de dovlecei. Dovleceii cubulete caliti in ulei, apa, sare, cand sunt gata rosii sau suc rosii marar si patrunjel. Se poate face si cu carne de pui.(cubulete din piept pui)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

era o reteta pe forum mai demult cu dovlecei umpluti cu ton,parca submarin cu echipaj in ton,asa se chema,am facut si eu atunci si au fost fff buni.
http://dobrinisabela.blogspot.com/2007/06/submarine-cu-echipaj-in-ton.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Multumesc muuult!
Sunteti niste dragute!
Maine ma si apuc.
Le iau la rand, sa stiti!

Mergi la inceput