Mame singure prin alegere personala

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetelor, am reveinit din concediu, sa ma apar .
Anca_Nicolae a inteles perfect mesajul meu, nici nu mai am ce completa la el ...exact ce a scris ea mai sus am vrut sa spun.
Sserafiotti, cred ca, din mesajul meu, ai sarit foarte usor peste cuvantul "AGATZA" ... asta era cheia ... eu am spus ca cei care se "AGATZA" de familia traditionala sunt cei inflexibili ... deci cei care nu se uita in jur si care nu vor sa accepte ca societatea nu mai este cea traditionala de acum 50 de ani, s-a schimbat dinamica, s-au schimbat rapoartele in cupluri, s-au schimbat posibilitatile si oportunitatile si pentru barbat si pentru femeie, s-au schimbat prioritatile in interiorul familiei. Toate aceste schimbari au adus si lucruri bune si lucruri cu care nu suntem obisnuiti, noi, generatia noastra, unul dintre ele fiind familiile monoparentale cu tatal separat de mama, cu tatal in borcan, cu 2 tati sau 2 mame. Retine, am spus ca "nu suntem obisnuiti" dar nu am spus "rele" pentru ca nu inseamna ca sunt neaparat rele. Nu stiu cum sunt si cred ca nu stie nimeni, generatiile viitoare o sa hotarasca asta, deocamdata lumea se misca si natura le echilibreaza pe toate.
De aceea eu cred ca trebuie sa ne educam copiii in mod flexibil, sa fim permisivi cu "valorile" pentru ca :
1. Nimeni nu detine adevarul absolut deci nu stim noi cu siguranta ca modelul de familie pe care l-am exeprimentat noi este neaparat cel mai bun
2. Nu se stie ce model de cuplu o sa experimenteze copiii nostri.

Deci Sserafiotti, eu cred ca trebuie sa ne educam copiii in mod traditionalist dar cu o deschidere mare spre "normalitatea" moderna - ceva de genul : cel mai bine, ideala, este familia traditionala dar daca nu se poate, sa stie ca exista si alte definitii si nu este nimic anormal in a experimenta si alte tipuri de "familie" atata timp cat el ca individ se simte bine si sta de placere acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Ridicol! Daca am copiii la scoala, ma urc in masina cu sotul si avem accident mortal copiii nostri tot orfani vor fi!


Nu-i chiar asa...ca nu esti in masina cu parintii vostrii, cu fratii vostrii, surori...etc...(si de multe ori esti singura in masina...si sotul singur in masina lui...daca stai sa te gandesti...cel putin asa e la noi...seara iesim undeva impreuna cu masina)
Eu am ramas in grija neamurilor dupa un astfel de accident...


Situatia e diferita, pentru ca in celelalte cazuri sunt 2 parinti (chiar daca doar mame, doar tati...sau un tata care traieste in alta parte a lumii...) este un echilibru cat de cat...macar daca vrea copilul la club si unul din parinti nu il lasa, se poate duce la celalalt sa ceara permisiune pe ascuns...
Este totusi un pic diferit...cred eu...

De asta mi se pare greu sa iei decizia asta...

Sinzi , Radu si David psihologul
varsta David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">si, fireste, orice femeie care alege calea donatorului n-are rude, n-are frati, e generatie spontanee ... ups, nu, ca din ce citesc pe-aci, generatia spontanee e copilul care s-ar naste, si pana si el are o mama care ar putea sa-si creasca nepotii in cazul vreunui accident

insa se trage o concluzie de-aici - sau cel putin asta inteleg eu: nu care cumva sa se casatoreasca cineva cu vreun orfan fara de frati, surori ori veri, ca-i imoral sa injumatateasca sansele viitorului copil cand o cadea drobu' de sare.

in schimb e minunata, ideala si de dorit oricarui copil famelia in care unul zice hais si altul cea, macar in cazul iesitului prin cluburi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

Ruxij, sa vrei un copil e una...sa vrei sa experimentezi o sarcina mi se pare alta!!!!
Daca iti doresti enorm un copil...nu conteaza ca l-ai nascut tu sau nu...si daca esti asa deschis la minte...vei putea orice iti creste in ograda...si nu iti vei pune intrebari apoi, daca ar fi fost altfel cu copilul tau biologic!!!!
Hihihi...poate o judec...dar as vrea sa inteleg si eu as intreba-o...ce e mai important pentru ea...sa nasca un copil, sau sa aiba un copil????? Eu una, (ca tot ne cerusi parerea pe forum)...in papucii ei, as vrea un copil...(nu mi-ar pasa nici cat de putin, daca l-as naste sau nu)!!!
desi citesc din cand in cand si pe la adoptii, recunosc ca nu stiu daca al tau puiut e adoptat sau nu. daca da, ok, si respecte. daca nu, incearca sa-mi explici de ce nu se aplica asta tuturor femeilor, si de ce esti de acord sa se mai nasca alti copii atata vreme cat mai exista macar unul de-adoptat. care sintagma nu ti se aplica, oare? "iti doresti enorm"? "deschis la minte"? ....


aa, ca uitam: hihihiMergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui cati 73


Va rog sa nu ma intelegeti gresit:toate femeile in lume au dreptul sa aduca pe lume un copil, dar TOTI COPIII DIN LUME AU DREPTUL LA UN TATI !

Va rog, nu le rapiti acest drept... doar prin alegerea personala!corect, mai bine le rapim dreptul la viata, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui principe

Am spus ca binele este ceva RELATIV,am vazut ca si
ptru Rufus,de aici si nelinistea lui si intrebarea "i-am facut un bine ioanei sau ar fi putut avea parte de un mai bine??" si eu ca parinte biologic imi pun des intrebarea:sunt eu cel mai bun parinte ptru copilul meu,ai ofer eu tot ce are el nevoie?


Ioana a lui Rufus (sa va traiasca si sa fie fericita!) avea "alternative". copilul tau nu - fiindca nu cred ca se pune problema sa-l dai altora. nici copilul ipotetic nascut din borcanas. el s-ar naste asa, sau nu s-ar naste deloc.

da-mi place cum pe 40 de pagini cine-a sarit peste orele de biologie elementara ar putea jura ca acel copil, exact acelasi copil, s-ar putea naste din mama cu donator artificial, sau din mama ramasa vaduva care-i va povesti cat de mult l-a iubit pe tatal lui, sau din mama divortata de-un betiv, sau in cuplul ideal, oriune-o fi el, sau..., sau... din pacate, copilul ACELA se poate naste din mama care apeleaza la borcanas, sau deloc. ma intreb cum reusiti sa va puneti problema c-ar fi mai bine-a doua varianta. oare de ce nu vad 40 de pagini de opinii pro-avort in topicele-atator mame care-s parasite in luni mici de sarcina? magaru' disparut in ceata chiar face diferenta????


pardon, vin sa editez, c-am vazut ca se poate lua instantaneu averisment pentru un magar generic acel om (n-am reusit, totusi, sa-l scriu cu majuscule) plin de calitati morale, perfect indreptatit sa mai copilareasca vreo cativa anisori fara responsabilitatea unui copil ....

Mergi la inceput