Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(47)
Raspunsuri - Pagina 9
anais74 spune:
aditza sa stii ca pe mine ma ajuta ff mult 1 keterol in combinatie cu 1 No-spa. Ketorolul e chiar miraculos in durerile de cm. Pe mine ma lasau in 15 minute. Poti sa iei pina la 2-3 pe zi maximum.
Sper sa iti treaca cat mai repede!
xdidi spune:
salutare fetelor....
cristy merci de intrebare, eu sunt bine prostpat intoarsa din concediu si eram foarte optimista pt ca nu mi-a venit luna asta, insa aceasta stare nu o mai am ca am facut un test si bineinteles negativ..........acum mi-e teama sa nu ma fi dereglat de tot cu tratamentele astea dar se rezolva cumva .....mi-am facut o programare la eco la doc a mea dar e libera abia pe 17 pana atunci n-am decat sa astept. ce o fi o fi !
adita ai grija de tine si imi pare tare rau ca iar ai dureri , eu una n-am mai avut pana acum de la terminarea tratamentului, tu la a cata menstra esti dupa tratament? ca poate imi revin si mie, orice se poate intampla cu boala asta
va puuup
didi
Panseluta spune:
salutare fetelor...
Nu am mai intrat de mult aici, nu am mai apucat sa va citesc. Si eu am endometrioza, cu 2 operatii la activ si intre timp si o incercare FIV.
De scurt timp m-a luat din nou valul cu boala asta, cumva suparata ca nu se stie prea multe despre ea (sau eu nu stiu prea multe), ca nu mai fac nimic in acest sens...si din dorinta de a aprofunda problema, am sapat ceva pe internet, pe anumite site-uri medicale. Am dat de un articol de ultima ora, ce-i drept, foarte specializat,in engleza. E un review foarte fain pe tema endometrioza, aparut anul asta intr-o revista medicala. L-am comandat (n-a fost gratis) si sunt dispusa sa vi-l trimit si voua, gratis, se intelege. Daca unele din voi sunt familiarizate cu termeni medicali si mai ales pe biochimie, atunci cu atat mai bine.
Asa ca daca imi trimiteti adresa voastra de email pe PM, vi-l trimit.
In articol mai scrie la sfarsit ca dupa 6 luni de la publicare, acest articol poate fi download-at de pe site-ul oficial, gratuit.E bine de stiut, pt alte articole.
beatrice75 spune:
Nu am putut ajunge azi la dr internist, offff, ma speriati rau cand vad ca durerile nu cedeaza, eu deja vreau maine sa iau legatura cu Tutunaru si in vara asta sa ma operez, fie ce-o fi!!!Vad ca boala avanseaza rpde, acum am stari de voma, merg des la WC, am usturimi jos, lucruri care nu se inatmplau acum un an, dar culmea, mi-au disparut durerile de la CM
cristy1977 spune:
offff, aditza drag, ce rau imi pare ca te simti rau, medicamentele nu te-au ajutat? poate doar prima zi e mai grea, sa nu disperi, sunt luni si luni, unele sunt mai grele, altele mai usoare. ai grija de tine si stai linistita in pat si nu papa nimic care ar putea sa-ti irite stomacelul sau burtica: cafea, ciocolata, grau, dulciuri, grasimi, papa chestii usoare, fructe, legume si ce simti tu ca ti-ar face bine, eu tocmai am papat o mamaliguta cu branza de vaci si mi-a picat tare bine, la mine tadorul functioneaza foarte bine la dureri, te pup si doamne ajuta sa te simti bine
anais, poate acum vei avea parte de o surpriza si apare bebe
didi, incearca cu ceva naturiste sau homeopate pentru reglare hormonala, eu fac tratamet homeopat pentru asa ceva de vreo 6 luni si ma simt considerabil mai bine, fereste-te sa mai bagi orice fel de hormonale in tine, o sa-ti revii tu pana la urma
panseluta, asteptam articolul cu mult interes si iti multumim
"After all, tomorrow is another day!"
rala spune:
Buna dimineata, in sfarsit am si eu vesti de dat. Nu sunt cele bune (inca!) dar declar venirea lui mos craciun in plina vara. Deci ziua 87 de la ultima injectie s-a transformat in ziua 1. Dureri... suportabile, adica ca in una din lunile bune din trecut. Ma bucura ca totusi se pare ca trompa mea refacuta dupa SEU nu da semne de suparare. La cele 2 cm de dupa operatie m-a durut intr-un mod de nedescris.
De dimineata m-am oprit la farmacie si am constatat ca in jumatatea de an de cand nu am mai cumparat tampoane, s-au si scumpit!! Hahaha!
Asta e, I'm back in business. Incep pregatirile pentru cel mai bun tratament pt endo: o pauza de inca 9 luni
Va tin pumnii si voua, fiti optimiste si haideti sa radem bolii in nas!
Good things happen to good people!
magdita spune:
Neata endo-mumoasele mele,
Intru sa va dau vesti despre mine : z42 de la chiuretaj a devenit z1 . E primul cm dupa diphe si chiuretaj, fara dureri atroce, am avut ceva dureri zilele trecute, aseara, de spate si de burtica, insa nu de nesuportat. Chiar nu am luat niciun calmat . Asta e inceputul lunii in care voi ramane din nou gravi .
Madutz
Cristy, Aditza, Lilisor, LilianaFi, Ioanatugs, Rala si toate fetele nementionate, inainte cu tupeu ca asta e anul nostru .
Pup toate fetele si sa ne ajute DD sa auzim numai vesti bune.
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!
Panseluta spune:
neata din nou...
Cristy1977, articolul(in format pdf.)ti-l trimit daca imi dai pe PM adresa ta de email. Aici nu pot sa-l postez.
M-am gandit sa va relatez o faza: eu eram programata pe 19 mai la laparoscopie, pt ca aveam un chist mare (nu era endometrial) pe ovarul drept si mai ales pt ca am intrerupt un FIV, caci dupa stimulare nu am "produs" nici un folicul, nada! Surpriza mare a fost insa ca pe 19 mai,la o luna dupa ce vorbisem cu medicul si se luase decizia de OP...constata chirurgul ca disparuse chistul! Se "sparsese" in chisturi mai mici, care fiind mici nu necesita OP.
Acum intrebarea e cum de s-a intamplat minunea....eu vad numai un raspuns: incepusem cam de o luna sa fac sport la greu. Alimentatia era normala, doar ca redusesem carbohidratii complet dupa ora pranzului, mancam mai usor seara si mancam multe salate. De sport m-am apucat pt ca am vrut sa slabesc (65 kg la 164 cm),imi place sa alerg(aici ii multumesc unei prietene bune care m-a invatat ce inseamna joggingul si cum se practica corect) si la jogging cam este asa, trebuie sa ai o constanta, sa te tii de el.Fac de 3-4 ori sport pe saptamana, alergat combinat cu aerobic.Imi face foarte bine, chit ca ies afara si alerg de ex.numa juma de ora.
Citisem pe inet un studiu facut pe un lot mare de femei cu endometrioza...studiu care arata ca femeile care practicau 4-5 ore de sport pe saptamana prezentau ameliorari semnificative ale bolii. Studiul sublinia insa ca nu avea nici o explicatie stiintifica si era doar un studiu statistic.
aditzaC spune:
salutare dragelor
in primul rand vreau sa va multumesc ca existati .....ma simt f bine cand intru pe forum si va citesc . De fiecare data sunt nerabdatoare sa vad daca ati mai scris ceva sau sa vad o veste buna . Va multumesc tuturor ca existati si impreuna o sa reusim sa invingem aceasta boala criss iubita iti multumesc ca esti alaturi de mine .Am sa incerc tadorul , nu am luat niciodata , ai idee este puternic pt stomac? Eu am o gastrita facuta in urma stresului si a antiinflamatoarelor . Astazi ma simt mai bine . Ca si calmante am luat nospa si algocalmin , cum ziceam incerc sa ma feresc de antiinflamatoare . M-au lasat pt mom , dar apoi m-au luat din nou durerile ingrozitoare . Nospa nu are absolut nici un efect asupra durerilor . Noroc cu algocalminul . Ieri am plecat mai devreme de la job , am ajuns acasa am papat un pik si am stat in pat cu o sticla de apa fiarta pe burtica . Sotul statea pe langa mine si nu stia ce sa imi faca . Il vedeam ca este f ingrijorat si ii parea rau ca iar sufar din cauza CM-ului . Fac o paranteza si va zic ca dupa operatie el era ff convins ca voi ramane gravida ...imi spunea chestia asta cu o certitudine maxima . Cum ziceam astazi mai simt mai bine , dimineata m-au luat iar durerile , cel mai tare ma doare in capul pieptului si nu ma lasa sa respir . Vreau sa va zic ca dupa ce m-am dat jos din pat m-a pocnit dintr-o data si m-am facut varza
, norocul meu a fost ca eram acasa , nu vreau sa imi imaginez ce se intampla daca eram la birou . Pana la ora aceasta am luat o singura pastila de algocalmin , ma simt bine momentan nu am dureri insuportabile . VB ta ....probabil voi avea luni si luni .....sincer nu stiu ce sa mai zic si la ce sa mai ma astept .
MI-am cumparat absorbante de noapte ca altfel nu ma pot descurca , imi este teama sa nu patesc vreo chestie nasoala mai ales ca am inceput si sesiunea si dimineata ma duk la facultate iar dupa masa la munka . Plec dimineata si ajung seara acasa ........asta e !
Zilele astea incerc sa nu mananc lactate , am inteles ca nu este bine sa mananci in timpul menstrei , si alte alimente care imi fac rau atat la stomac cat si la endo . Vreau sa beau ceai de coada soricelului stiu ca este bun pt ovare si de asemenea este f bun pt stomac si bila.
xdidi ....la mine este a doua menstra dupa tratament . Prima a fost la 75 zile ( parca ) de la ultima injectie ....a fost ok , dureri insuportabile . Acum este a doua la 29 zile de la prima .
rala multa bafta sa dea DD sa ti se indeplineasca visul !
magditza ma bucur ca te simti ok , DD ajuta !!
panselutza ... am auzit si eu ca miscarea face f bine la endo . Si eu intentionez sa merg la sala .
Va pup pe toate ....sa auzim numai de bine !