Carii la nici 3 ani
Desi nu mananca multe dulciuri si se spala pe dintisori, bineinteles, cu ajutorul meu, fetitei mele i-au fost descoperite de medicul dentist 2 carii pe premolarii de langa canini. Sincera sa fiu, eu nici acum nu le vad.
Intrebarile mele sunt daca mai sunt copii in situatia asta si daca aceste carii se trateaza sau/si daca este necesar tratamentul.
Multumesc!
Raspunsuri
discordia spune:
nepoatei mele i-au aparut la varsta de 1 an niste pete negre pe dintii din fata sus. cumnata mea s-a dus cu fetita la facultatea de stomatologie din buc unde i-au prescris zymafluor pastile (sper ca am scris corect) si atat. i-au disparut de la acest medicament, dar acum am vazut ca are pete maronii pe unul din dintisori.
dar tie medicul nu ti/a recomandat nici un tratament daca a vazut ca are carii copilul?
alina2006 spune:
Multumesc pt raspuns! Fetita mea a fost cu gradinita la stomatologie si acolo au spus ca se recomanda tratament. Voiam si eu mai multe pareri...
REUTcarmi spune:
fetita mea de la trei ani au inceput sa i se carieze dintii desi se spala pe dinti zi de zi dar nu am avut ce sa fac acum are 6 ani si este dezstru la dintisori i-au cazut trei dinti iar cei care incep sa-i creasca deja ies galbui am auzit ca de la multe antibiotice se ingalbenesc dintii iar baietelul de 2 ani deja dintii din fata de sus toti 4 sunt cariati iar cei de langa canini aproape ca s-au topit ai impresia ca nici nu i-a avut sunt moi parca ar fi de cauciuc.am fost cu cel mic la dentist ca a facut si o infectie la un dintisor si mi-a zis ca sunt carii de iberon si ca tratament la ei nu-i poate face ca nu sta fiind mic si ca el nu este de acord cu fluorizarea pentru ca si fluorul in exces poate ajunge si unde nu trebuie.si nu avem altceva decat sa ne spalam regulat pe dinti cu o pasta de dinti mai bunicica de exemplu lacalut pentru copii si sa ne rugam sa iasa altii mai buni
monica70 spune:
Fetita mea are aproape 3 ani jumatate si deja din toamna am fost cu ea la o dentista si i-a plombat vreo 4-5 carii.Plombite din calciu ... Dar i-a curatat pe-acolo si numai cu acul,dar si cu chestia aia galagioasa,depinde cat de adanci erau (la ea majoritatea erau superficiale,doar una mai adanca).Din fericire ea a stat cuminte ,o singura data, cam la a patra vizita a iesit cu circ,ca o duruse un pic la vizita precedenta si tinea minte.Dar dupa aia cand am mai mers iar a stat si a colaborat. Nici eu nu le prea vad,doar una care e usor mai adanca se vede bine.Mai bine mergi acum pana nu ajung sa o doara,ca atunci nu ma sta sa i le trateze! Si a mea se spala pe dinti,dar ea cam consuma ciocolata sau bomboane (ca maica-sa ) si in plus conteaza mai mult mostenirea genetica (a ei nu prea buna )decat spalatul regulat pe dinti.
MONI 27s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."