Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (04)
Raspunsuri - Pagina 14
Ilinca_M. spune:
Tufete, poate ma puteti ajuta si pe mine rapid, heeelp:
-seara asta m-am trezit cu niste dureri maaari de cap si apoi o stare febrila, iar de la un moment dat frisoane destul de puternice.Prima data cand mi-am luat temperatura a fost 37.1 dar dupa o ora a ajuns la 38.5 si stationeaza acolo. Am luat un paracetamol (scria in prospect ca se poate in alaptare, se excreta dar infim) si am pus lamaie in ceaiul de ghimbir. Eu banuiesc ca am facut febra laptelui, azi am avut o productie cam mare. Tzitzile mi-s beton, acum ma duc sa ma mulg. Avand in vedere: febra 38.5, lamaia din ceai si paracetamolul- pot sa-i dau laptele muls? Sau sa-l arunc? Help me, please. (dupa ce am pus o haina pe mine frisoane nu mai am)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
carmenada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tufete, poate ma puteti ajuta si pe mine rapid, heeelp: -seara asta m-am trezit cu niste dureri maaari de cap si apoi o stare febrila, iar de la un moment dat frisoane destul de puternice.Prima data cand mi-am luat temperatura a fost 37.1 dar dupa o ora a ajuns la 38.5 si stationeaza acolo. Am luat un paracetamol (scria in prospect ca se poate in alaptare, se excreta dar infim) si am pus lamaie in ceaiul de ghimbir. Eu banuiesc ca am facut febra laptelui, azi am avut o productie cam mare. Tzitzile mi-s beton, acum ma duc sa ma mulg. Avand in vedere: febra 38.5, lamaia din ceai si paracetamolul- pot sa-i dau laptele muls? Sau sa-l arunc? Help me, please. (dupa ce am pus o haina pe mine frisoane nu mai am) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) http://community.webshots.com/user/Ilinca_M |
Nu sunt foarte sigura, dar din cate stiu poti sa-i dai lui bebe laptic chiar daca ai febra. Eu nu am ajuns la febra, din cauza asta nu stiu parerea medicala, tot ce pot sa spun este ca paracetamolul este chiar indicat pentru ca mai calmeaza tensiunea din sani, eu acum iau cate 2 pe zi si alaptez.
Goleste repede sanii, nu-i lasa sa se intareasca ca eu am patit-o rau de tot.
Carmen mamica fericita de elefantica Ina Gabriela (16.03.2009)
carmenada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Tufete, poate ma puteti ajuta si pe mine rapid, heeelp: -seara asta m-am trezit cu niste dureri maaari de cap si apoi o stare febrila, iar de la un moment dat frisoane destul de puternice.Prima data cand mi-am luat temperatura a fost 37.1 dar dupa o ora a ajuns la 38.5 si stationeaza acolo. Am luat un paracetamol (scria in prospect ca se poate in alaptare, se excreta dar infim) si am pus lamaie in ceaiul de ghimbir. Eu banuiesc ca am facut febra laptelui, azi am avut o productie cam mare. Tzitzile mi-s beton, acum ma duc sa ma mulg. Avand in vedere: febra 38.5, lamaia din ceai si paracetamolul- pot sa-i dau laptele muls? Sau sa-l arunc? Help me, please. (dupa ce am pus o haina pe mine frisoane nu mai am) mami de Sophia-Diana (Sophiphi) http://community.webshots.com/user/Ilinca_M |
Am cautat putin pe net si toti zic ca poti alapta cand ai febra, mai ales daca febra este cauza de o raceala sau virus, pentru ca prin lapte bebe primeste anticopri. La mastita la fel se recomanda sa-l pui pe bebe la san cat de des se poate. Dupa ce mulgi si golesti sanii sa pui comprese reci pe ei... desi la cat de frig iti este nu va fi placut deloc.
sper ca te ajuta comentariile mele
Carmen mamica fericita de elefantica Ina Gabriela (16.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Multumesc, carmenada! Acum am cautat si eu pe net si cica e mai mult decat ok sa alaptezi cu febra. Cica si cu paracetamol. Acum mai ramane sa vad daca lamaia nu a acrit laptele si daca fata nu face figuri
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
PetraTudor spune:
Ilinca, da, pe langa ce ti-a spus carmenada si ceea ce ati gasit pe net, e ok sa alaptezi, si eu am facut-o cand am avut febra/frisoane, la mine a fost si stare de voma pe langa temperatura de 38,5.
MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!
carmenada spune:
Dodo-pui, de abia azi am reusit sa fac un transfer catre voi. Te rog, sa-mi spui daca ajung - probabil luni.
Carmen mamica fericita de elefantica Ina Gabriela (16.03.2009)[/red]
ramona7575 spune:
Trimis la: - 15/05/2009 : 21:34:53
--------------------------------------------------------------------------------
Fetelor,
Nu stiu cum se face dar bebe al meu mananca mult in timpul zilei iar noaptea goleste un san apoi adoarme bustean, il tot gadil, trag de obraji dar nik,se trezeste la 3 ore si isi ia portia de laptic.
Ziua ii dau tot la 3 ore dar cred ca nu ajunge laptele, ar mai vrea si sta treaz,plange si il amagesc cu baby-drink. Oare sa ii dau ziua completare cu formula Nan ?? Ati patit vre-una din voi asa?
Mama de Stefan - 3 saptamani
http://good-times.webshots.com/album/571784515YijojX
andiaroro spune:
Paracetamolul si alaptatul nu se exclud...Dupa nastere, francezii dau sistematic paracetamol si, in ac timp, esti incurajata sa alaptezi
Eu am alaptat azi incabina de proba de la magazin. Umblam de ceva timp, Anastasiei ii era foame si rezerva din biberon mi s-a parut ca incepuse sa arate dubios, asa ca n-am avut de ales.
Manuela si Chato- o sa reusiti...Alex a primit numai lapte de la mine pana la 6 luni si o zi...am pus cat de mult am putut la congelator in primele luni si, culmea, chiar daca de vreo 2 ori am crezut ca productia se duce pe apa sambetei, am reusit sa redresez balanta de fiecare data...de fapt, am fost relaxata si-mi repetam mereu ca eu o sa fac tot ce o sa pot si cand nu nu mai merge-asta e!...Cine statea cu el lua de la congelator cat era necesar. Apoi a mers la cresa de la 7 luni si tanti ii dadea pe langa laptele meu congelat si mancarica, ca diversificarea a mers bine...cand a ajuns la iaurtele si laptele de crestere de la sticla(aici se da de la 10 luni) am renuntat sa duc la cresa laptele meu congelat si il alaptam doar dimineata si seara si ne-am distrat asa pana la un an si 2 luni.
Chato-teoretic te controleaza cei de la asig de sanatate. Practic, eu am tinut-o numai in concediu medic din nov pana in feb si n-a venit nimeni niciodata
Cand il cantariti pe bebe ganditi-va, daca a mancat fix inainte de cantar, daca afacut caca-toate aspectele astea pot schimba major rezultatele.
Manuela77 spune:
Carmenada, Ilinca, nici nu vreau sa imi inchipui ce cumplit trebuie sa fie! Doamne ajuta sa treaca repede
Mamica de Radu (01.04.2009)
florinela79 spune:
CARMENADAnu vreau sa-mi imaginez prin ce ai trecut...am patit si eu dar nu asa tare..2 mastite,a doua cu febra si augumentin, i-am dat lapte muls ca a zis dr. gineco ca nu influenteaza...dar copilul mi-a fost agitat, si i-am dereglat flora intestinala...in fine si acum ii dau tratament pt burtica, se pare ca revenimtreptat la normal.
Mulge sanul bine din 3 in 3 ore...probleme cu el o sa ai si daca trece mastita....eu il mulg si acum din 3 in 3 ore..altfel i,ediat simt cum se intareste si canalul se infunda si incepe sa imi amorteasca cu umar cu tot.
Bebelina ta cum ia in greutate...ca al meu m-a cam pus pediatra pe jar...eu zic ca tot de la alaptat s-a tras micutului.
Pentru mine alaptatul a fost si ramane cea mai grea parte, cumplita...la inceput groznica...si acum sunt destul de incordata....