Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (7)
Raspunsuri - Pagina 4
ana_micu83 spune:
Lulusha , ti-am citit povestea nasterii si tot ceea ce ai scris despre minunea ta.
In primul rand felicitari ca esti mamica cu bebita sanatoasa si frumoasa...restul, hai sa le consideram "detalii minore".
M-am pus si eu in situatia ta, si pe undeva iti dau dreptate...dar, cred ca toata lumea a facut ceea ce era mai bine pentru tine si pentru bebita...nu vreau sa intru in detalii dar in ultima luna 2 prietene si o cunostinta si-au pierdut puitii inainte sa se nasca cu cateva ore...pe una stiu ca au lasat-o sa stea mai mult de 24h cu bebe fara lichid cu sarcina de 42 sapt , la alta stiu ca i s-a spus la cateva ore dupa ce a ajuns la maternitate (cu toate ca la plecarea de acasa ea a simtit copilul miscand...si in maternitate la fel)ca bebe este mort...iar la cea de a treia, cand am auzit nenorocirea n-am mai vrut sa aflu cauze..nimic. Toate astea s-au intamplat in 27 aprilie, 7 mai si 12 mai...in fine...ideea este ca, totul este bine cand se termina cu bine!
Sa va dea Doamne Doamne tot ceea ce este mai bun pe lume, multa sanatate, fericire, noroc, succes si realizari pe toate planurile!
Daca tu spui ca ai iesit din spital in jur de ora 13, ai iesit cumva cu bebita intr-un port bebe? Chiar cand intram in clinica, plansa toata ca ne ridicasera aia masina si a trebuit sa ne scandalizam cu ei...se externase o mamica si isi tinea puiutul intr-un port bebe...si mi-a zburat gandul la tine...
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Razvan Andrei !35+
lulusha spune:
salutare,
va multumesc mult ptr mesaje!
....asa e , pana la urma trebuie sa ma bucur ca suntem amandoua sanatoase si voinici (deja ne ridicam capusorul si ne-am rotunjit un pic), nici nu va vine sa credeti ce repede cresc si se schimba in perioada asta
am vazut ca ati scris de umflatul gleznelor/picioarelor - e cam tipic ptr ultima periada de sarcina; si mie mi s-au umflat picioarele in ultimele 2 satamani mai ales, de eram toata plina de bataturi la picioare la cat m-am mai si plimbat prin Brasov. Vestea proasta e ca si dupa nastere vreo 2 sapt o sa cam aveti picioarele umflate pana se redistribuie lichidele in organism. Ceea ce puteti face este sa va odihniti noaptea cu o perna sub ele sa fie un pic mai ridicate decat corpul, ziua sa le mai urcati pe pereti vreo 15 min de cateva ori pe zi si sa va rugati si sotii sa va faca masaj mai ales seara(pe mine m-a ajutat f mult).In legatura cu Liotonul, eu nu v-as sfatui ptr ca tot se absoarbe un pic de substanta in organism -nu face rau la bebe dar cum sunteti aproape de nastere nu e asa indicat. Cel mai bine faceti cu o crema de corp hidratanta sau cu un gel relaxant de picioare.
(cred ca puteti sa va bazati pe ce va spun ca sunt farmacista )
Ana , cand am iesit bebe era la tati intr-o scoica de masina rozulica. Mi-am adus aminte, in legatura cu provocatul , poate e mai bine sa ai rabdare sau cel putin fi sigura ca organismul tau e pregatit din toate punctele de vedere.
incep sa fiu si eu emotionata ptr voi, impul trece asa repede ca nici nu va dati seama cand va treziti cu bebelica in brate.
multa sanatate!
va pup
lulusha, mamica scumpei Alexia
cristina1980 spune:
Buna fetelor,
Lulusha ma bucur ca ne mai vizitezi. Felicitari pentru micuta. Abia astept sa vad si eu cum v-a creste a mea. Intr-adevar mai avem un pic si ne vedem copilasii. Sa dea Domnul sa fie bine pentru toata lumea.
Ana iti doresc multa bafta la control. Chiar sunt curioasa ce-ti va spune Dr.B despre circulara de la bebe. Poate nu o mai are. Asteptam detalii.
Va pup.
Cristina 36+ de Cosmina-Ioana
Motana spune:
Fetelor, va copiez sfaturi de la odisee de la mine, pentru picioare umflate, multe dintre colege deja zic ca simt diferenta:
"Cu picioarele mai sus decat corpul,se fac rotatii ale labelor,circular dreapta stanga 20 stanga drepta 20 fata spate cate 20 si se repeta.Apoi cu picioarele lasate in jos din pozitia stand pe scaun se repeta din nou,si se face de cate ori putem.
Se merge pe varfuri atat cat se poate in functie de greutate.Miscarile alea actioneaza ca o pompa si dreneaza lichidul din articulatii.ESTE RECOMANDAT SI LIOTON SAU HEPATHROMBIN,
si masaj al labei piciorului,si pe curbura talpii"
Sper sa va fie de folos. Si eu dorm cu o pernuta sub picioare, in rest nu prea am probleme, decat cand merg f, mult si e cald (duh, mereu aici!).
Va
32+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
sunshine_szb spune:
Buna fetelor! Ma bucur sa va gasesc tot aici , si felicitari pentru cei care au reusit sa aduca pe lume bebelusi sanatosi, chiar daca n-a fost sa fie nasterea cum si le-ar fi dorit.
Si eu am fost la consult la dr. B saptamana trecuta,si...spre surpriza mea ma consulta si imi spune ca am colul scurtat si un pic deschis,(30 sapt) mi-a zis numai sa nu mai fac efort fizic...dar sincer eu nici pana acum n-am facut, contractii n-am avut, sau macar nu le-am simtit...dar am inceput sa beau ceaiul de frunze de zmeur de la sapt 27-28, si cum ulterior am aflat am cam exagerat doza ( trei cani pe zi, in loc de una), oricum am renuntat deja la ceai pana la sapt 36-38.
In legatura cu bebe mi-a zis ca totul e ok., doar ca e un pic slabuta, asa ca trebuie sa ma apuc de vitamine..iar din sapt 32 calciu, dar pentru cat timp, pana la sfarsitul nasterii sau pentru o sapt. doar?
Aurorra spune:
buna fetele,
sunshine_szb,bine ai revenit,chir ma gandeam ca nu ne-ai mai vizitat demult!Ce bine ca bebica e sanatoasa si tu la fel!Pana la urma mergi tot pe nasterea in apa? Sa ai mare grija de tine si nu depune nici cel mai mic efort,chiar daca vrei sa ridici un pai nu te obosi,lasa pe altcineva! Despre calciu,cred ca mai bine intrebi Dr pana cand poti lua,eu nu am luat decat elevit si in sapt 36 cand am ajuns la Dr B mi-a interzis sa mai iau calciu ca provoaca contractii,asa ca e posibil sa poti lua pana in sapt 36,dar cel mai bine e sa vb cu dr.
Sper sa mai vii la noi si sa ne mai dai vesti despre tine!
Lulusha, ma bucur tare mult ca esti mai bine si bebelina la fel si ma bucur ca te-am putut ajuta,macar cu un telefon!
fetele va pup pe toate si aveti grija de voi.
Aurora si micul duracell Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
cristina1980 spune:
Sunshine Aurorra are dreptate, in legatura cu calciul. Vorbeste cu dr.ta despre cate zile poti lua Ca. Mie mi-a dat doar 10 zile de Ca cu vit D3 si asta pana in saptamana 34 se ia. Dr.B mi-a spus si el sa nu mai iau calciu ca poate provoca contractii. Eu nici feretab nu mai iau pentru ca la analizele facute la 7 luni nu aveam anemie. Tot ce mai iau acum este elevit si atat.
In legatura cu colul deschis, eu zic ca ar trebui sa stai mai mult in pat, iar pozitia cea mai buna este la orizontala, nu in fund. Si eu am avut unele probleme, cu mici sangerari, dar daca am fost fata cuminte si am stat mai mult in patut, acum Slava Domnului sunt ok.
Iti doresc si tie multa sanatate si sa te faci bine. Ma bucur ca bebe este ok. Mai avem putin si ne vedem cu ei.
Va pup!
Cristina 36+ de Cosmina-Ioana
ana_micu83 spune:
Salutare,
In legatura cu calciul eu stiu ca nu ai voie sa-l iei dupa saptamana 36 ca provoaca contractii...la ultimul meu control la 33 de saptamani, Dr B m-a intrebat daca am luat pana atunci Ca+D3 ..i-am spus ca nu...mi-a spus sa incep sa iau , dar sa renunt la fier pe aceasta perioada de 10 zile.Am luat si am continuat cu fier pentru ca eu am o usoara anemie si...sa nu uit de traditionalul Elevit!
Va pupam!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !36+
ana_micu83 spune:
Dragele mele, tin sa va anunt solemn ca de astazi sunt SOFERITA!
Am urmat modelul Cristinei - sala luata cu 26 ...si traseul trecut cu bine. Recunosc ca mi-a fost teama(imi tremurau mainile si picioarele de ziceai ca am Parkinson)...mai ales cand am vazut ca ceilalti doi din fata mea au picat si ca politistul avea un limbaj agresiv "tu vezi pe unde mergi?""asta e plecare din rampa, habar n-ai", "semnele alea sunt puse sa le vezi...nu sa le ignori","asta a vrut sa fie parcare?...e gluma nu?"etc.
In fine...a trecut!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !36+
Aurorra spune:
Buna,
Ana,draguta,felicitari,sa-l stapanesti sanatoasa si drumuri bune sa ai!
Andrei o sa iasa direct sofer
Poate ajung prin Sibiu,ma plimbi si pe mine o tura!!
Fetele va doresc weekend placut si linistit!
Pupicei
Aurora si micul duracell Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut