Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (7)
Raspunsuri - Pagina 18
Monnvas spune:
Wrapul il cari pe amandoi umerii, slingul pe unul singur. Io cred ca n-am gasit pozitia buna. In port-bebe sta numai daca are chef - si nu prea are.
Sovi, multumim pt video, am mai prins niste idei pt bagat in sling.
EDIT m-am mai uitat la cateva clipuri cu ring sling pe Youtube si da, nu il puneam bine :) Multu, Sovi, cand se trezeste golanul incerc sa aplic ce-am invatat din video
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CAND 1+1=3
cristina1980 spune:
Buna,
Sovietica mai mult de 24 grade nu am in camera. Stiu ca nu se mai poarta copii infasati , dar eu vreau sa o tin pana la 2 luni asa. Cand o las libera este f nervoasa si agitata si nu mi-a adormit niciodata cand am tinut-o desfasata. Plus ca ii ingheata manutele, iar manuselele si le da jos. De imbracat nu o imbrac gros pe dedesubt si am grija sa nu o invelesc cu paturi. Cand vreau sa o tin treaza o las desfasata si am mare succes.
Spune-mi de unde sa iau un sling inel din material mai subtire. La nandu oare cum sunt?
Ma bucur ca v-au placut pozele.
Va pup.
Mamica fericita de Printesa=Cosmina-Ioana
sovietica spune:
A, Cristina, eu n-am nimic contra infasatului la inceput! cel putin in prima luna, si eu l-am infasurat lejer pe sash in scutece dinacelea de finet patrate. nu mai stiu cat timp a adormit asa, dar a fost o metoda buna de linistit.
Eu sling nu am, doar wrap . mai exact, m-am dus la un magazin de materiale si am luat o carpa lunga pe care am invatat cum sa o leg. Ce e f important la un wrap pt nou nascut, e sa fie putin elastic (cele de tip jerse mi-au placut mie, sau cum le-o zice, cam ca tricoul). din 2 -2.5 m se poate face un wrap innadit pe centru, cum am avut la sash. Pt zana am gasit un material rosu pe care nu il voi mai inadi.
In caz ca iti cumperi gata facut, ai grija sa intrebi daca e rigid sau nu, ca mi-am luat eu unu de 200+ ron, degeaba! e nul
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") si acum cu Ana Miruna tiker DPN 8 sept
Motana spune:
Fetelor, ce bine ca suntem mai active si pe aici .
Eu sunt emotionata numai ca nu mi-am lasat mult timp sa ma gandesc, inca mai am o gramada de facut (buna strategie, merge) , vreau sa fac multe chestii homemade: de la servetele umede, sapun neutru, creme si uleirtui de corp, apoi la croitorie (wrap, sling, bavetici, baby blanket, asternututi pt cosulet).. eh o gramada, sper sa imi iasa . Nu prea am trecut la actiune decat cu asternuturile ca is mici si uspr de facut, dar tot nu mai termin capitolul "research" adik alaptat, tips de cum sa doarma bb, carti peste carti (in general de Attachemnt Parenting), vaccinuri... , voi stiti mai bine.
Cris, da chiar se poarta infasatul, asta cu "moda" e inovatie a lumii moderne, le da o siguranta si ai vazut pe pielea ta, zici ca se linisteste bblina imediat, deci... nu mai asculta in dreapta in stanga, ci fa cum iti zice instinctul si mai ales micuta (ei stiu mereu c m bine)
Nu vreau sa vb aiurea, dar din cate citisem (pe la subiectul cu wrap/sling) nandu are materialul cam grosut in comparatie cu amazonas, vezi ca si la amazonas unele is mai bune ca altele, de ex parca ala model laguna era cel mai ok. (caun un site si ti.l dau apoi unde vb despre asta). Vezi ceva peaici
Siwww.sleepingbaby.net/wearing/index.php" target="_blank">pozitii pr sling, dar sunt o gramada si pe youtube, pt ambele.
Leeloo, nu cred ca e aiurea pt coloana micutilir, chiar ieri citeam in The Happiest Baby On The Block (tipul ala cu cele 5 metode de linistit bble) ca ei de fapt sunt invatati sa stea cumva curbat, ca in pantece, deci e o pozitie naturala cum ii tinem in slings.
Atata imi amintesc din niste instructiuni ca la wrap, de ex, sa aiba piciorusele flexionate si nu drepte, ca sa fie pozitia naturala a corpului.
Sovi, ce tare sta Sasha acolo, bine merci, bun si de alaptat in poztitia aia, fara probleme. Eu la inceput voiam numa' wrap, (inca m ai vreau) dar am auzit ca un sling e mai simplu de aruncat pe tine, la wrap dureaza un pic pana te infasori si da, cred ca e mai cald cu el (si la cele 40° de aici... ) Cand is gata o sa vi le arat.
Ana, bv pt bebe cuminte si grasunel! Cu buricutul am citit ambele variante (cu si fara spirt), eu cred ca tot asta cu alcool o sa aleg, tocmai pt ca se usuca mai repede. Vezi totusi ca tocmai ca s-a uscat si a cazut (ce bine!) i.a lasat pielicica cam uscata si de aia se crapa acum, deci cred ca ar necesita ceva un emolient, crema, ulei, intreaba.
Monnvas, sa ne zici cum merge treaba cu slingul, daca ii place lui bb.
Va
37+ Daria Alessia
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
sovietica spune:
Cristina, hai ca m-am scobit nitel despre wrapurile cumparate. eu am www.babycomfort.ro/produse/244-cos-bebe-marsupii/245-marsupii---port-bebe/728-marsupiu-textil---fasa-amazonas-soft.html" target="_blank"> asa -nu recomand, e gros si rigid; dar am auzit ca sunt mai multe tipuri de amazonas. O prietena are de la nandu. cica e putin mai elastic, dar insuficient pt legatura de nou-nascuti. asa ca mai bine iti cumperi material. Pacat ca nu esti din bucuresti, stiu un magazin cu carpe la kilogram, ieftin iti luai cativa metri de carpa.
Motana, ce de treaba ai! Servetelele umede cum le faci? ti-ai gasit si inel pt sling? eu vreau sa fac acel baby pouch (n-am nici inel pt sling), ca mi s-a parut f fain si oricum imi ramane material de la wrap. Eu, sper sa mai scap de canicula cu Ana, intr-adevar, e greu sa il lipesti de tine pe caldura mare.
si ca era vorba de buric, eu la sash am sters numai cu tinctura de galbenele.
edit: wrap bun au la quelle -didymos, cu 625 ron
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
Motana spune:
sovietica, uite cam asa ca metoda de lucru, pt servetelele umede. Nu stiu sa iti zic exact ce tub de hartie sa iei, cel mai gros, aici e unul pe care zice ca il poti refolosi de 5 ori, normal ca nu il refolosesc, dar e perfect ca sa nu se rupa si are asa o tendinta usor usor elastic.
Poti sa mai schimbi formula, mai ales la bb mai maricei (io pt inceput o sa pun numai musete, lavanda si tea tree, sa fie calmant sat si antibacterial). Daca nu si nu poti folosi numai solutia, intr-o sticla cu atomizator si folosesti cu materiale de astea de finet sau ceva, ca o carpa. Cel putin la pipi...
www.naturalbirthandbabycare.com/homemade-baby-wipes-recipes.html" target="_blank">alte retete.
Ideea e sa nu folosesti deloc mineral oil, e cel mai aiurea si din pacate e in mai toate produsele de bebei , inlocuieste cu ulei de masline sau de migdale dulci, sau de oricare, numai mineral oil nu.
Sa pui poze cand il faci pe pouch. Inele am gasit la magazin de asta de fierarie , in USA e un site cu inele speciale, dar nu merita sa comand numai o pereche (slinglings.com parca ii zice). Am gasit numai de metal, nu colorate, dar merge zic eu.
37+ Daria Alessia
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
sovietica spune:
Motana, super tare! mercic de pont
mai ramane sa vad daca exista ceva mai ieftin decat asta www.elemental.ro/catalog/bebelusi-copii/produse-copii-1/lavete-1/laveta-absorbanta-la-rola--ecologica--compostabila" target="_blank"> asta. tu folosesti hartie sau microfibra? presupun ca un sul de hartie, fie ea si groasa, nu merge.
cristina1980 spune:
Buna,
Sovietica mi-am luat si eu acum 2 luni wrap de la amazonas, exact acelasi de care ai si tu si zici ca e nul. Eu inca nu l-am folosit, dar am vazut ca nu e ce ma asteptam, e gros si intr-adevar rigid. La Quelle mi se pare exagerat pretul, asa ca nu ma bag. Am sa-mi caut maine un material elastic si am sa-mi iau vreo 3m sa-i fac o proba. Poate gasesc ca tine material gen tricou.
Rola aceea tip laveta absorbanta de pe elemental ce faci cu ea. O umezesti si-l stergi pe bebe la fundulet? Se poate refolosi? (ma refer dupa ce stergi de pipi).
Fetelor vreau sa vad si eu cum va faceti sling cu inele! Sa postati niste poze, ca sa ma pot inspira.
Va pup!
Mamica fericita de Printesa=Cosmina-Ioana
Motana spune:
Sovi, aoleu, nu asa scump, no way, laveta laveta da' nici de aur. Ideea e sa te coste mai ieftin decat servetelele alea umede (si mai sanatos). O sa iau un rol de hartie normal, numai ca din toate, cel mai bun, adica, aici un set normal de 3 costa vreo 3 dolari, da mai e unu care costa 2.5 dolari numai un sul, ei de ala o sa iau. Pe el zice.. se poate folosi de 5 ori, dar tot de hartie e, poate mai are ceva in compozitie de il face mai rezistent. Si eu ma indoiam ca poate iesi faza cu hartie hartie dar se pare ca celelalte asa au facut si par multumite, merita sa incerci, cu cea mai groasa pe care o gasesti. Nush care is pe la noi, cand eram in Ro nici nu gateam si nu le stiu , aici cel de care vb e de la Kleenex.
Cris, daca vrei iti dau site.ul de unde vreau sa copiez slingul cu inel. Inelele is mai greu de cumparat zic eu, adik sa fie bune, groase, sa nu se rupa si daca nu iei m multe nu merita sa comanzi in USA unde gasesti speciale. Uite, eu am luat un in f. putin elastic, din asta sper sa fac (si sa iasa) www.sleepingbaby.net/jan/Baby/sling.html" target="_blank">site sling
37+ Daria Alessia
lulusha spune:
Servus dragele mele,
mi-era asa dor sa va scriu dar chiar nu mai apuc. saptamana trecuta am venit si eu cu elan sa va trimit poze si mi s-a bushit hardul e care erau (nasol) asa incat mi-a pierit cheful.Acum tre sa asteptam sa facem altele.
mai intai Ana multe felicitari pentru bebe!!! sa fiti frumosi si sanatosi si sa va bucurati de el ca e cea mai mare minune din viata unui cuplu. Felicitari si ptr optimusmul tau si sa dea Domnul sa te mosteneasca bebele cel putin in privinta asta.Si mai ales crestere usoara!!!
apoi am vazut ca m-ati intrebat de vaccinuri....stiu ca e tarziu dar poate va mai foloseste: adevarat ca cele facute de GSK si de Pasteur sunt mult mai bune decat cele romanesti si dau mult mai putine reactii secundare dar daca incepeti cu ele tre sa continuati cu ele .Am inteles insa de la dr fetitei mele ca acum sau ditribuit catre cabinete niste vaccinuri frantuzesti (nu stiu exact daca Pasteur ca n-am apucat sa intreb), care sunt foarte bine tolerate de copii si la care nu fac febra si diaree sau sa aiba alte restrictii, ar trebui saintrebati si voi pana sa cheltuiti o gramada de bani (nu zic ca nejustificat chiar).
inlegatura cu pastilele ptr prevenirea eventualelor reactii la vaccinuri- ce sa va zic- eu n-am auzit de ele (asta nu inseamna ca nu exista) dar sincer nu le vad rostul sa le dati pentru ca ele trateaza simptomatic cel mai probabil (e ca si cum ati lua paracetamol fiind perfect sanatos in ideea ca sa nu va raciti); asa incat eu va sugerez sa le dati cat mai putine medicamente la copii mai ales cand nu e cazul.
Cristina ai o frumusete de fetita care mi se pare ca e toata a lui tati , deocamdata....
si eu ca si Sovietica cred ca o tii un pic prea imbracata....si si asta s-ar putea sa ii creeeze un discomfort. Incearca sa faci in casa cam 21-22 de grade (24 e un pic cam mult) si sa renunti treptat la caciulita (eu si afara am scos-o din mai fara caciulita).Copiii mici oricum au temperatura corpului mai mare si si-o regleaza mult mai bine decat adultii. Acum teoriile noi pediatrice zic sa-i imbracam pe copii cam cum ne imbracam noi adultii indiferent cat de mici sunt. Bine i-a zis doctorita lui Leeloo sa-i protejam pe bebei mai mult de caldura ca de frig se protejeaza bine si ei.....
ma bucur in schimb ca incepe sa doarma mai bine si sa fii si tu mai linistita. Si eu am procedat cu tinutul treaz inainte de baita de frica sa nu-mi doarma noaptea desi nu am avut deloc probleme, iar acum s-a obisnuit asa de bine ca nu mai vrea sa doarma deloc de pe la 17 pana pe la 22 ce-i facem baita (si asta nu e neaparat o fericire ca ne solicita f mult)- dar asta e, iar apoi adoarmela san papand, pe la 23 si nu prea se trezesteinainte de 5 diminata; oricum sunt constienta ca de acum sta tot mai mult treaza si trebuie intretinuta in timpul asta.
si mai vroiam sa zic un lucru pe care l-am aflat dupa ce am nascut, acela ca desi la noi ni se zice ca timpul intre alaptat sa fie de macar 2 ore (cu care si eu sicer sunt de acord) ,la americani intervalul recomandat de alaptare e cam 1h si 30 min asa ca daca se trezeste noaptea si vezi ca tot da sa suga da-i un pic daca asta o linisteste (chiar daca nu au trecut inca 3 ore) mai ales ca e o data pe zi si nu pateste nimic in nici un caz, decat sa te chinui cu ea atat (asta in caz ca va mai fi nevoie).
gata ca se trezeste Alexia....
va pup si sper sa apuc si eu sa va pun niste poze cat de curand
Concediu placut Aurora !!!
lulusha