Sat linistit in jurul Bucurestiului
Raspunsuri - Pagina 2
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Ce-s aia decolorati? |
Eu mi-as acorda mai mult credit decat iti acorzi tu, Rufus. Vad ca ai identificat cu precizie cine sunt coloratii. Sunt convinsa ca aplicand regula negatiei logice, vei afla cine sunt si ceilalti.
You cannot both dance and not pay the piper.
alina023 spune:
Carolinah, satul unde locuiesc parintii mei este fix la 50 km de Bucuresti, in Dambovita. Este inconjurat de paduri, trece Ilfovul pe langa, are oameni si buni si rai, dar este un sat unde merita sa locuiesti (daca optezi pt casa la tara).
Farmacia este la cca 5 Km, spitalul la 10 km. Nu exista gaze in sat, drumul este pietruit dar urmeaza a fi asfaltat (ceea ce mi nu-mi convine dar...).
De sarbatori iti vor veni copiii cu colindul (inclusiv in miez de noapte, in noaptea de Ajun ), de Paste vei asculta o slujba cantata de o voce minunata... Hai ca mi-ai dat seama de ce vreau sa ma mut acolo.
Necolorati majoritar.
Daca doresti mai multe detalii imi poti scrie PM.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
ellej spune:
citat din mesajul lui alina023 Carolinah, satul unde locuiesc parintii mei este fix la 50 km de Bucuresti, in Dambovita. Este inconjurat de paduri, trece Ilfovul pe langa, are oameni si buni si rai, dar este un sat unde merita sa locuiesti (daca optezi pt casa la tara). Farmacia este la cca 5 Km, spitalul la 10 km. Nu exista gaze in sat, drumul este pietruit dar urmeaza a fi asfaltat (ceea ce mi nu-mi convine dar...). De sarbatori iti vor veni copiii cu colindul (inclusiv in miez de noapte, in noaptea de Ajun ), de Paste vei asculta o slujba cantata de o voce minunata... Hai ca mi-ai dat seama de ce vreau sa ma mut acolo. Necolorati majoritar. Daca doresti mai multe detalii imi poti scrie PM. Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Poze botez Ana 02.03.2008 poze Luca nazdravan poze Ana mica Povestea nasterii Anei ************************** Emma este iubire! |
Uite, serviciile sanitare sunt unul din motivele pentru care nu ma intereseaza "locuinta mea de vara e la tara". Deja si in Buc ajung sa bantui farmacie dupa farmacie pentru nush ce medicament, sau copilul la 1 noaptea a inceput sa se sufoce (avea laringita) si am ajuns la Budimex in 5 minute.
Apoi faptul ca am "non-stoape" la parterul bloucului (farmacii + magazine), ca gradinita e chiar langa bloc si scoala va fi tot in apropiere ma fac sa prefer Bucurestiul, asa poluat si plin de te miri ce / cine cum e el, ca mai toate capitalele lumii.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
alina023 spune:
Ellej, eu rareori ajung sa bantui farmaciile in miez de noapte pt ca imi tin in casa stoc cu ce consider ca as putea avea nevoie.
Cat despre urgente medicale...sa ne fereasca Cel de Sus, dar se poate intampla oricand sa ai nevoie si sa fii departe de un spital (ex. vacante).
Aprovizionarea cu restul bunurilor de consum oricum o fac o data la 1-2 saptamani, daca mai am nevoie de maruntisuri...exista si la sat magazin cu de toate.
Eu inteleg ce spui tu....dar Alina care vrea sa se mute la tara imi tot baga contra argumente.
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
ellej spune:
citat din mesajul lui alina023 Ellej, eu rareori ajung sa bantui farmaciile in miez de noapte pt ca imi tin in casa stoc cu ce consider ca as putea avea nevoie. Cat despre urgente medicale...sa ne fereasca Cel de Sus, dar se poate intampla oricand sa ai nevoie si sa fii departe de un spital (ex. vacante). Aprovizionarea cu restul bunurilor de consum oricum o fac o data la 1-2 saptamani, daca mai am nevoie de maruntisuri...exista si la sat magazin cu de toate. Eu inteleg ce spui tu....dar Alina care vrea sa se mute la tara imi tot baga contra argumente. Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Poze botez Ana 02.03.2008 poze Luca nazdravan poze Ana mica Povestea nasterii Anei ************************** Emma este iubire! |
Sigur, nu vreau sa zic ca daca stai in afara Buc esti in varf de munte :), probabil ca psihicul meu se simte mai protejat in furnicar :) Eu mi-am anuntat jumatatea (cand avansa idei despre o eventuala mutare in afara Buc) sa-i fie clar ca eu vreau sa stau langa o staie de metrou - deci exclus cartiere gen Dr. Taberei:)
Apropo de farmacii, a fost o perioada de cateva luni cand am batut farmaciile dupa singulair de 4 mg (cu reteta gratuita), la asta ma refeream mai devreme.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
carolinah spune:
OK, eu nu caut motive pt a locui la tara vs oras. Si nu vorbesc de o casa de vacanta, ci de o casa locuita permanent.
Cred ca intrebarea mea a fost clara si la obiect si le multumesc celor care mi-au raspuns.
Intreb din nou: ce sat ar fi de ales pt cineva care a luat deja decizia de a se muta la tara? Nu ma intereseaza scoala, gradinita etc. Multumesc.
buburuzica_2005 spune:
Eu mi-am luat o casuta in Vidra,Jud.Ilfov.
Tigani sunt la tot pasul,inclusiv in Bucuresti.
Noi ne mutam in casuta peste vreo luna,dar pana acum am avut curtea plina de materiale de constructii,chiar si o soba pe motorina,un butoi plin de motorina si un aragaz functional in curte.
Din martie de cand am luat casa nu a lipsit nimik nici din casa si nici din curte,desi stau cateva familii de tigani pe strada noastra.
Daca te intereseaza mai sunt case si terenuri de vanzare in zona,imi poti da pm daca vrei
bebec07 spune:
Eu sunt iremediabil indragostita de satul in care am copilarit, satul bunicilor mei.Este la 45 km de Bucuresti, la 7 Km de Snagov, pe malul Ialomitei.
Acolo s-a mutat tata acum vreo 12-13 ani si am transformat casa si curtea batraneasca intr-o oaza de verdeata...
Acolo ne petrecem majoritatea week-end-urilor si tot de acolo( cu ajutorul tatei)avem legume, fructe si oua proaspete.A fost, pana acum vreo 4 ani, un sat imbatranit dar acum au inceput sa vina oraseni si sa-si ridice casute frumoase si cochete.Intr-adevar nu exista utilitati la poarta dar poti sa te gospodaresti cu un boiler, o fosa septica, o centrala pe lemne.
Acolo, sper, sa ne mutam cand vom ajunge pensionari.
O zi frumoasa!
desprecopii spune:
eu cred ca se poate trai foarte frumos, linistit si civilizat intr-un satuc de la marginea unui oras mare. Nu trebuie sa cautati locuri frumoase numai in jurul Bucuresti-ului. La fel de bine puteti gasi locuri splendide in afara Iasi-ului, a Cluj-ului. Asta este si tendinta din occident. Familiile evadeaza spre mai mult spatiu, natura si liniste.
Cat despre aprovizionare, mai toata lumea are o masina si merge la un supermarket mare la sfarsit de saptamana - te aprovizionezi cu de toate si nu duci lipsa de nimic. Ca sa nu vorbesc de placerea de a avea rosiile tale si salata ta ecologica. Fara sa toarne pesticide cu sacul cineva peste ele.
va urez sa va gasisi liniste in afara oraselor. este o investitie in sanatatea voastra si a familiei.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Puppa spune:
Si bunicii mei stau tot intr-un sat de pe malul ialomitei, aproape de snagov...Oare sa fie acelasi? Daca, intr-adevar este superb, chiar merita sa ai o casa acolo. Satul se numeste Pisc, in comuna Ciolpani. si nu am auzit de probleme cu minoritatile, nici nu cred ca sunt prea multi. Vor trage si gaze si apa, cu canalizare e mai greu, dar o fosa septica rezolva problema.
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/