Educatie catel - sfaturi va rog !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Kokiy, si eu cred ca e nevoie de timp ca sa-l faca sa-si depuna iar nevoile in iarba, ca pana acum.
Dar cum?? Cum sa-l invete sa nu mai faca pe dalele din curte?

A, el sta in curte. Cea mai mare dorinta a lui e sa intre in casa. Dragutul de el... :).
Ei nu vor cu nici un chip sa il lase in casa, iar asta micu' incearca pe la toate intrarile, de mii de ori pe zi :)).
Uneori e multumit sa stea doar cu varful boticului dincolo de prag. E ataat de dulce!!!
Prietena mea crede ca el "se razbuna" fiindca nu il lasa in casa si de aia a inceput sa-si faca nevoile pe dalele din curte.
Asa o fi?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Sorry,dar am avut o zi incarcata ....

In primul rand nu-i bine sa-l lase teleleu prin curte ...ii trebuie o cusca si un loc ingradit,aia sa fie casa lui ... pentru a-l obisnui sa faca intr-un anumit loc ii trebuie o lesa si un program de iesit afara din casuta lui ,ideal ar fi la 2-3 ore pentru varsta lui ...cand il scoate ii pune lesa si-l duce acolo unde considera ca trebuie sa fie wc-ul lui ..trebuie sa se plimbe in zona aia cu el pana isi face nevoile,s-ar putea sa dureze 10-20 min ...dupa ce s-a usurat sa-i dea o portie de joaca,apoi sa-l bage la locul lui ...daca se sacrifica 1-2 saptamani cu ritmul asta o sa aiba un catel educat

edit:"la naiba", ca nu spusei tot ...dupa perioada asta de training nu v-a mai fi nevoie sa-l tina in lesa cand il scoate(o sa se duca tinta la wc),iar perioadele de stat liber in curte se pot prelungi ...oricum pe perioada noptii e bine sa stea la el in cusca

Apropo de boxeri ,Bruno al meu a fost un rasfatat...ne bateam parte in parte ...in primul an am lucrat f.mult la educarea lui,boxerii au un temperament vulcanic ...se pare ca noi doi am facut pereche buna...cand era de joaca eram ca doi copii ...cand trebuia sa fim seriosi era de ajuns sa ridic un deget sau privirea si se aseza culcat ...
Cele mai mari nazbatii facute in primul an:
-tras canapeaua noua in mijlocul casei,sfasiate lateralele,scos buretele din ea
-pisu' in pantofii sotului
-ros tocuri de usa ...le-am placat cu metal si le-am vopsit

ingridnen,iti urez bafta cu micuta

Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
teledon Mihaita
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro

Bazar pentru Bogdan

Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Kokiy, multumesc mult, mult de tot!!!!

Da, are ala micu' o cusca (pe care scrie numele lui ), dar nu are un loc ingradit.
Multumesc inca odata pentru sfaturi!!! [buchetel]

Ingridnen, te rog sa ma scuzi ca m-am bagat pe topicul tau!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

kokiy, boxerita mea nu este chiar vulcanica... este mai domoala, ardeleanca, ce mai :)) Am luat-o de la Satu Mare
Dar cand e vorba de stricaciuni e jale. Ieri a gasit un cosulet de rachita, l-a facut praf pe covor, in 5 minute ziceai ca a trecut furtuna prin camera.
Santem un pic stresati acum, are ceva probleme la un ochisor, conjunctivita sau altceva... mergem azi la doctor. I-am pus eu de ieri picaturi dar tot nu e bine.

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

ca tot vorbiti de educatia unui caine

la ce varsta se incepe educatia /dresarea lui ptr rasa brac german ?

pana la mai putin de 2 saptamani

Mergi la inceput

predresajul se poate incepe de pe la 6 luni, asa am inceput si noi.

Urmeaza pe urma mai multe etape, noi am reinceput acum, la 9 luni.

Pe mine ma intereseaza mult disciplina, venitul la apel, comenzi simple (sezi, culcat).
Poate la brac vrei si aportare... cel mai bine vorbesti cu un dresor.

Si inca ceva, mie nu mi se pare OK ca un dresor sa vina sa ia cainele de acasa si sa ti-l aduca peste o ora. Am vazut ca se "practica".
Eu una am participat la toate sedintele lui Diva, ne intalneam cu persoana respectiva in parc. Uneori eram doar spectator (de ex. acum face dresaj de ring, ca mergem in septembrie la expozitie), alteori participam si eu (mai la urma, cei drept).

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

deocamdata am invatato cu lesa sa stie de ea si de ham ..raspunde cand o strig intoarce capul cand i ispun pe nume este atenta ..dar nu inca reactioneaza bine la comenzile simple

A M R 10 zile

Mergi la inceput

e micuta, mai aveti timp...

Pe Diva am luat-o la 5 luni, nu raspundea la nume, nu mergea in lesa.. a fost ceva de lucru la ea, plus ca e cam distrata din fire

Ingrid si Cristi 6 ani

Mergi la inceput

vezi ca nu ai pus bine linkul

trebuie sa deschizi albumul in care ai pus pozele si linkul acela ni-l dai sa il vizionam , ce apare acum este doar unde ne loggam

A M R 10 zile

Mergi la inceput

am mai pus odata link-ul acum merge

Ingrid

Mergi la inceput