@ construit CASA ! ( 13 )
Raspunsuri - Pagina 28
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ariadna33
adica vopseaua colorata se aplica direct peste polistiren? mie mi-au tencuit si urma aplicarea vopselei texturate de exterior, ultima parte am amanat-o. |
Nu ti-au tencuit peste polistiren. Se pune fibra impreuna cu adezivul (acelasi cu care s-a lipit polistirenul de perete). Se numeste masa de spaclu. Peste el se aplica tencuiala decorativa, din nou din doua parti, culoarea si apoi textura pe care o alegeti. Dar nu toti vor tencuiala decorativa: asa ca aleg tinci+ vopsea lavabila de exterior (si aia de multe feluri).
Iar "chestia aia gri" data pe caramida, este o amorsa, o protectie pentru caramida (ca sa nu mai tencuiasca), facuta in santier sau cumparata (o zeama de ciment); nu-i obligatoriu, e doar o protectie.
De ce fac precizarile astea? Pentru ca trebuie sa stiti exact ce va face constructorul, nu ce va zice ca face. Adica "termosistem" inseamna, pentru toata (si la toata) lumea, polistiren lipit pe perete, fixat cu dibluri de plastic ("flori"), fibra si masa de spaclu. Nici mai mult, nici mai putin.
Tencuiala este cu totul altceva.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ariadna33 spune:
mie mi-au lipit polistirenul cu adeziv de polistiren special dupa ce in prealabil au tencuit cu ceva peste caramida, nu mi-au dat sa cumpar nicio amorsa, si nici vreo "zeama" nu am vazut sa prepare, ca doar am fost acolo era "ceva" mai degraba semisolid.
iar peste polistiren nu stiu cu ce au dat, dar stiu ca nu este nici polistirenul gol dar nici culoare nu e, este gri si mi-a facut inclusiv glafurile la geamuri si usa, peste el urma sa dam vopseaua lavabila de exterior, operatiune pe care din motive de bani am amanat-o. Deci sa nu-l cred pe constructor ca mi-a tencuit? mi-a luat banii degeaba? o sa pun o poza cu casa.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariadna33 iar peste polistiren nu stiu cu ce au dat, dar stiu ca nu este nici polistirenul gol dar nici culoare nu e, este gri si mi-a facut inclusiv glafurile la geamuri si usa |
Dupa cum spuneam: este acelasi adeziv cu care ti-a lipit polistirenul. Daca tu vrei sa crezi ca-i tencuiala, nu mai insist.
In ceea ce priveste "zeama" peste caramida, nu despre casa ta era vorba, ci despre ceea ce spunea bb_yasmi.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ariadna33 spune:
m-am mai documentat putin, intr-adevar nu stiu cum s-o numi operatiunea respectiva, masa de spaclu, tinci, pe mine ma interesa doar gradul de finisare, cu alte cuvinte ce mai urmeaza sa fac pana la finalizare. la mine nu mai e nevoie de nimic cu exceptia lavabilei de exterior (in prealabil amorsa de vopsea), peretii sunt netezi, s-a aplicat ce trebuia peste polistiren. costa destul de mult vopseaua decorativa (vreo 8000 ron), ca mana de lucru nu era mult, vreo 2000 ron la toata casa si am zis ca mai putem amana asta si sa facem finisajele interioare. Ceea ce am si facut.
bb_yasmi spune:
pun si eu 2-3 poze cu etapa la care suntem cu exteriorul casei. probabil pe sfarsitul saptamanii viitoare ajungem la decorativa, culoare. http://www.flickr.com/photos/21607085@N03/6227192983/in/photostream/lightbox/
mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)
bbea spune:
foarte interesante mesajele voastre....locuiesc intr-un apartament luat cu credit ipotecar si am un teren...dar mi-e frica sa construiesc casa...mi-e teama ca n-o voi termina niciodata ...
onitza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bb_yasmi pun si eu 2-3 poze cu etapa la care suntem cu exteriorul casei. probabil pe sfarsitul saptamanii viitoare ajungem la decorativa, culoare. http://www.flickr.com/photos/21607085@N03/6227192983/in/photostream/lightbox/ mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011) |
Nu pot vedea pozele.
Va multumsc pentru sfaturile voastre pretioase. Pana la urma am tencuit interior si la exterior punem polistiren si se va tencui peste, am inteles ca asa se face peste polistiren, apoi dam culoare. Intr-o sapt -doua speram sa o inchidem la rosu, sa ii putem face receptia. La sf sapt vine lindabul si sapt viitoare termopanele. Uaf, greu la deal cu boii mici. Poate tragerea transei nr 3 va fi mai usoara de realizat ca ne-a mancat sufletul. NU mai sfatuiesc pe nimeni sa construiasca cu banca, e fff greu.
bb_yasmi spune:
onita revin in wk cu cateva poze.
intrebare: va faceti asigurare la casa?? nu ma refer la cea standard!
mamica implinita cu 2 comori !!
ela_04 spune:
Am si eu o intrebare ... noi o sa ne mutam in curand intr-o casa noua. Acolo e dat cu var pe pereti iar noi vrem sa schimbam un pic aerul si sa dam cu lavabil. Noi adica eu si sotul meu. care nu avem nici unul din noi vreo abilitate in sensul asta dar nici bani numai avem pt mesteri, asa ca ...ne punem pe treaba
Stiti cumva merge lavabil peste var?
Am tot intrebat pe la rude dar uni zic ca merge alti ca nu merge. Nu vreau sa dau cu lavabil si apoi sa stau pana la primavara cu peretii scorojiti...
MadalinaM spune:
Am dat o cautare "var peste lavabil" pe Google. Sunt cateva sfaturi, inclusiv pe softpedia. Am obosit numai cand a explicat cate tb facute inainte de lavabil.
Daca e asa cum scrie acolo si voi vreti sa varuiti doar pentru iarna asta si apoi veti renova/demola, nu are rost sa te chinui. E doar o impresie ca se da mai usor cu lavabil.
Eu si sotul meu am fost nevoiti sa zugravim o camera "pe repede inainte". Tot asa, fara experienta. In 2 ore a fost gata. Am cumparat 2 bidinele(recom de vanzatoare ca ar fi mai bune, si asa a fost, nu a curs varul din ele, erau un pic mai scumpe, deci cred ca asta e criteriul) varul l-am luat gata stins si gata. Daca, dupa prima mana nu e ff bine, mai dati o data, inseamna ca nu a fost varuit demult. Trebuie dat intr-o singura directie, noi am dat de sus in jos, si trebuie varuit la lumina zilei, pe cat posibil. Pe jos, pt siguranta puneti ceva hartii.
SPOR!
p.s.
nu te gandi ca dai banii aiurea pe bidinele
Sunte bune la casa omului, primavara vei varui pomii