@ construit CASA ! ( 13 )
Raspunsuri - Pagina 24
Wudy spune:
Buna dimineata,
Am nevoie de ajutor urgent! Daca ma puteti ajuta va raman vesnic recunoscatoare :)
Am nevoie urgent de o echipa minunata, ieftina si buna cum se spune care sa se ocupe de interioare (sapa, tencuit pereti, gresie, faianta, parchet)
Nu mai am bani decat pt parter la finisat asa ca asta inseamna hol, living, bucatarie, baie
Restul cand o vrea Domnul
Trebuie sa ma mut urgent ca nu mai am bani de chirie
si nu gasim o echipa pentru interioare, cam toata lumea este ocupata acum, in perioada asta sau cei ce sunt liberi iti dau niste scoruri de te indoaie
Merci mult
Spor in toate (avem nevoie pe vremurile astea)
Alina, mamica super fericita de Anais Maria.
pozici
botez
"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
gogosel spune:
mai exact,cat esti dispusa sa platesti?
anul trecut,noua ne cerea 10.000 euro "la gata" casa de 150 mp.
onitza spune:
Noi suntem cu nervii la pamant! Avem dosarul la BCR-prima casa pt constructie de anul trecut din nov, am pierdut prima casa 3 pe motiv ca n-au stiut de la bun inceput ce acte sa aducem, ne-au intins pana acum si tot ne freaca de nu se poate. Dosarul este complet, lipseste doar raportul evaluatorului, si iar frecus, pt ca a expirat evaluarea odata cu prgramu, prima casa 3 dar nu ne-a spus consiliera, o mare bataie de joc. Ne dorim f mult sa construim, de 1 an jum incercam sa facem imprumut la banca, prima data am incercat cu ING au avut ei un program asemanator cu prima casa, cu dobanda buna, ne-au tinut tot asa cu dosarul un an si pe urma ne-au aruncat in fata estimarea terenul la vreo 12 mii de euro (in ideea in care noi am dat pe el 50 de mii) ca sa nu ne incadram cu banii pe care doream sa ii impumutam si sa ne retragem noi dosarul ca ei sa iasa cu fata curata. Acum cu BCR parca tot ne pun betze in roate nu mai putem, innebuim diin cauza stresului, se poate asa ceva?????????????...si constructia nici macar nu a inceput!!! Ma scauzati ca m-am plans aici , simt ca m-am racorit, nu ne asteptam sa stam atat de mult in chirie , in nov de implinesc 2 ani si noi nici macar nu am inceput constructia. Doamne, te rog , ajuta-ne sa reusim sa luam imprumutul!:((((((((((
onitza spune:
Voiam sa va mai spun ca sfaturile voastre sunt foarte bune, multumim ca ne impartasiti din experienta voastra. Noua sigur ne va prinde bine, mai ales ca nu suntem cunoscatori ai demersurilor constructiei unei case si ne e frica sa nu ne lucreze gresit.
Rufus si ceilalti, sunteti grozavi!!!
adialex spune:
Buna! am citit cam toate capitolele de pana acum, pentru ca sper ca luna asta sa incepem si noi constructia, asteptam sa ne iasa proiectul; partea cu avizele sa zicem ca e relativ rezolvata, in maxim 2 sapt le avem, iar autorizatia iese foarte repede;
problema mare este timpul de constructie; noi vom construi casa cu banii luati in urma vanzarii apartamentului, iar termen de eliberare avem 5 luni;
din experienta voastra, credeti ca terminam casa in acest timp?vrem o casa micuta , de 150mp desfasurati P+M, ne-am incadra undeva la 85-90000euro? sau fac o tampenie si raman in iarna pe la rude? sunt super stresata de timp, mai ales ca vin si sarbatorile...
vom construi cu o firma, inca nu avem un pret de la ei ca nu avem proiectul gata si fac tot felul de presupuneri cam cat ar putea sa ma coste casa la cheie.
Rufus spune:
Banii iti ajung, cu timpul esti la limita, desi ar trebui sa te incadrezi. Daca faci cu firma, inseamna ca vei avea contract. Daca ai contract, semnati si un grafic de executie, cu finalizari pe etape. Insista ca termenul sa fie 1 decembrie. , ei orcum nu mai lucreaza dupa 20. Termina proiectul, angajeaza firma si apuca-te de treaba, pana iti iese autorizatia. Sigur ca nu-i legal, insa anumite chestii se pot face...de exemplu sapatura. Adica organizarea de santier, trasarea, sapatura, carat pamant, fasonarea fierului pentru fundatie, aprovizionere cu cherestea (pentru cofrat) si alte "maruntisuri" ocupa timp mult, pe care poti sa-l salvezi. Cum iese autorizatia, faci procesul verbal de trasare, adancimea de fundare, montezi fierul, cofrezi si bagi beton. La cateva zile dupa autorizare poti turna beton, daca totul este pregatit. Castigi cel putin doua saptamani.
Din cate stiu eu, acum costa cam 450 euro/mp la gata, cu firma, dar la negru.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
adialex spune:
Multumesc Rufus de raspuns; si noi ne gandeam sa demaram treaba pana iese autorizatia, in prima faza trebuie sa demolam casa batraneasca existenta pe teren; problema este ca nu stiu cum se procedeaza legat de debransarea de la curent, ar trebui sa ma debransez(pt demolare) si apoi sa ma rebransez la loc pt constructie sau cum? constructorul ne-a propus sa lasam camera pe care este montat contoarul si sa demolam asta la final; merge asa?
pretul demolarii este undeva la 2000euro, cu absolut tot inclus pt un teren de 2000mp, este mult? nu am idee cat costa o demolare.
Rufus spune:
Legal, varianta cu curentul este asta: se face un bransament temporar pentru organizare de santier (cerere, aprobare, etc) pe 6 luni (cu posibilitatea de prelungire), dupa care, cand casa e gata, se face bransamentul definitiv (iar cerere, aprobare, etc). Varianta scurta (pe "comision"): cineva de la Enel (din zona arondata) vine si-ti muta contoarul pe un gard, la marginea proprietatii si scoate din el un cablu prelungitor (pus la dispozitie de tine), solid, de unde se va alimenta santierul. Tot tu vei confectiona si o cutie, ceva de protectie a contoarului. Dupa terminarea lucrarii, se face bransamentul definitiv, se poate pastra acelasi contract, se face altul...cum doresti. Cei de la Enel te vor sfatui. Daca nu cunosti pe nimeni, cauta-l pe cel care a avizat proiectul din partea Enel; nu vei fi refuzata.
2000 euro pentru demolare, cu tot cu caratul de moloz este un pret bun. Ai autorizatie de demolare?
Unde construiesti?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
adialex spune:
in Tunari, chiar dupa podul din pipera; in CU am cerut si demolare si constructie; ar merge si varianta asta cu mutat contoarul pentru santier, doar ca ne omoara ,,comisioanele'' ; sa vedem pana la urma cum facem, pentru ca timpul este scurt si mi-e teama ca pentru bransare sa nu dureze cam mult;
in pretul de demolare este inclus tot, inclusiv defrisatul pe tot terenul, carat moloz, pregatire teren pt constructie; sm inteles ca se ocupa si de partea electrica, doar ca nu stiu daca este legal sa faca ei asta;
deci zici ca este bun pretul? atunci voi merge cu aceasta firma, pentru ca ei se vor ocupa si de constructie; sper sa scot un pret ok si acolo.
Rufus spune:
Da, pretul e bun. Nu te arata grozav de fericita, anunta-i ca nu negociezi demolarea, dar la constructie...
Atentie, din punctul meu de vedere, iti trebuie autorizatie de demolare, cu proiect, avize...sau cel putin asa e in Bucuresti. Daca nu exista asta, nu se scoate casa veche de pe rol si nici nu poti demola.