@ construit CASA ! ( 13 )

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mocofleana spune:

am si eu o rugaminte mare!
Mi-am luat de curang casa si habar nu am cum sa il decorez?
Ma gandeam ca poate dau de vreun designer pe aici sa imi dea vreo idee.
Cea mai mare problema este ca am un living cu bucatarie de aprox 40mp si as vrea sa il separ cumva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocofleana spune:

maine o sa fac o schita a apartamentului sa va dati cu parerea, poate ma ajutati si imi dati ceva idei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mocofleana e casa sau apartament? defapt nici nu conteaza
Depinde cat de drastic vrei sa separi, poti sa ridici un perete, sa pui un glazvant (nu stiu cum se scrie) sau separi cu mobilier gen bar mai inalt cu scaune de bar, gen insula de bucatarie cu dulapuri sub, gen loc de luat masa cu o masa si scaune; o canapea cu spatele la bucatarie si fata catre living; sau, cel mai light, cu niste draperii.
Dar, sincer, te compatimesc. Am avut bucatarie deschisa ....si nici nu prea gateam pe-atunci si tot am regretat. Acum am usa si tot miroase in toata casa si daca incalzesc laptele (pt peste si vinete mi-am scos un mini aragaz pe terasa)
Baga o schita si-mi mai dau cu placere cu parerea

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Rufus multumesc pt raspuns. Da, e vorba de gardul de la fatada. In principiu cred ca o sa facem fundatia (nu de alta dar vreau un catel pt copii si nu asi vrea sa plece in excurii ). Sigur nu il vom finisa. In prima faza fierul forjat va fi inlocuit de plasa de sarma. Deci va fi fundatia plus ceva improvizat.
inbox spor la construit . Preturile au mai crescut caci acum e perioada cea mai buna pt constructii. Negociaza preturile la materiale in iarna. O sa iesi mult mai bine. Atunci apar tot felul de promotii. Platesti marfa in avans si o lasi la ei in depozit pana te apuci de lucru.
bunifericita foarte frumoasa zona in care ai casa . Ati iesit super cu pretul.
Cu ce firma ati lucrat tamplaria? Eu am cerut oferte la mai multe firme; desi solicitam acelasi producator, aceeasi feronerie, diferentele de pret au fost foarte mari. Noi am optat pt un nuc inchis.

Ieri a fost prima zi fara ploaie . Sper sa fie cald sa ni se usuce si noua sapele .

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Nu inteleg si pace. Pe noi ne costa casa la rosu 52000 euro la 260 mp constriti si 200 utili. Daca pun proiectul, arhitectul, avize, gard, dirigentia de santier si toate maruntisuri ljung la cca 70000. OK, noi am facut cu o firma(si am ales cea mai de jos oferta)dar pana la valorile scazute de aici mai e cale lunga, foarte lunga. Acum ce sa fac, ma oftic si ma caut prin buzunare de vant ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wudy spune:

Lidia eu zic sa nu te oftici. Sincer nici eu nu stiu ce sa mai cred cand vad aceste preturi.
Si noi ne apucam in curand de construit, cu firma ca altfel nu putem lua banii de la banca, bani la ciorap de casa nu o sa strang niciodata

Pentru aprox 300 mp desfasurati, la rosu sau gri ca o s-o facem in sistem AMVIC o sa ne duca in jur de 70 000 euro + diriginte santier, gard nici nu ma mai gandesc, avize etc etc

Asa ca sunt multe cazuri asemanatoare cu al tau.

Am ales sa-ti scriu pentru ca te-am simtit aproape de simtirile mele, pentru ca intru aici tot timpul si ma minunez cand vad ca altii reusesc sa faca o casa cu 40 000 euro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Stiu ca e greu sa-ti faci o casa, dar merita fiecare banutz. SI noi ne facem procese de constiinta: efortul mare, bani multi, credit. Realitatea e ca ma uit acum din casa mea cu admiratie la cine are curaj sa inceapa acum o constructie! Si ma bucur ca am facut-o acum 3 ani. De multe ori ma gandesc ca e cea mai mare nebunie din viatra noastra.
Si fetele care construiti in Bucuresti sau imprejurimi, nu va mai faceti sange rau. Aici totul e altfel. Cat e un apartament in Bucuresti si cat in provincie, chiar si acum cand au cazut preturile rau de tot (banuiesc ca sunt diferente)? Cu casele e cam la fel. Intrebarea mea e daca ati estimat bine costurile pentru finalizarea contructiei (costul casei la rosu e jumate sau o treime din costul final).
Spor la construit si nu va descurajati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Fetelor,acum se stearsa mesajul ca nu eram logata.Tehnologia asta.Acum nici nu mai stiu ce scrisesem .E greu si cu literele astea parca isi muta locul,pana le gasesc ma plictisesc sa scriu.Si te uiti la copii de primara care nici nu se uita la tastatura.Ziceam ca am iesit asa ieftin pentru ca noi am carat cu masina nisipul,pietrisul de la balastiera.Va da-ti seama cate drumuri.Dar ne-a dus cam la jumatate.Dupa calcule ginerelui.Tot el a fost si omul cu negociatul preturilor la materiale.

Mergi la inceput

V-am spus cea mai importanta economie o faci cu mana de lucru.E legendar ca atat "cat costa materialele,costa si mana de lucru".Mai si meseriasi ,lui peste cate unii,tin la pret nu gluma.Mai bine stau degeaba,auzi,decat sa munceasca degeaba.Cred totusi ca in provincie e mai ieftin a-ti construi o casa.Multi barbati care lucreaza in constructii pleaca sa munceasca la Bucuresti,pentru ca se castiga mai bine.De pilda aici pe strada,putin mai sus si-a facut casa patronul unei clinici particulare,Sanmed,deci un om cu baniiii.Si-a luat o echipa de undeva din Mehedinti sau din Covasna.Vorbeau numai ungureste,nu prea intelegeau romana.Domne ce oameni muncitori,mai rar.Si pe ploaie ,vant ,ger,au lucrat.Au pus acoperisul prin decembrie,va da-ti seama ce frig au indurat oamenii aia.Dar au facut o treaba grozava.Asa ca ar fi o idee sa cautati o echipa din zonele unde nu prea e de lucru si sa negociati,dupa ca calculati si iar calculati.

Mergi la inceput

nma,firma asta de tamplarie face lucrari in toata tara si probabil i-au profilele mai ieftin,avand asa multe lucrari.Sunt garantat cei mai ieftini.Au fabrica pe langa combinat,nu stiu cum se cheama dar i-ti dau un nr. de telefon :0768505202.Cativa vecini de aici au facut tamplaria tot la firma asta,dar pe maro, minunat,mai ales usile.Noi nu am avut de ales,ne ducea mai scump ,am optat pentru alba.Fetelor mai revin cu detalii,ca ma dor degetele.Parca nici de la sapa nu dor asa mainile ca de la tastatura.

Mergi la inceput