*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (50)*
Raspunsuri - Pagina 8
Mirtha spune:
Daca te decizi la Zepter sa sti ca merita dupa parerea mea in privinta gustului si a senzatiei de fresh dar trebuie sa citesti foarte atent instructiunile de folosire. Da se poate frige , coace , fara ulei , fara apa in suc propriu.
Eu am distrus un capac si am reusit sa ard vreo 2 oale.
Am citit repede , lacunar , ma deranjeaza ca sunt grele si destul de dificil de manevrat comparativ cu oalele obisnuite. Nu prea aveam rabdare cu ele. Incet - incet poate reusesc . Uneori - cind nu le ard - chiar imi iese figura.
| Citat: |
| citat din mesajul lui diana21 Mav, sa stii ca si eu m-am gandit ca steamerul ala e din plastic si din cauza asta si stateam pe ganduri daca sa-mi iau sau nu. Am mai studiat pe net si cred ca cea mai ok solutie pt. mine ar fi sa-mi iau vase Zepter din alea. Chiar nu stiam ca poti fierbe fara apa in ele. Tu ai asa ceva? Nu pui apa deloc si, totusi, nu se arde oala? De unde ti le-ai luat? Eu, pana una, alta, am o oala obisnuita din inox, de la ikea, care are un fel de sita in interior astfel incat legumele sa nu stea in apa. Pun o cana de apa dedesubt, in oala, si fierb la aburi. Insa dureaza vreo juma' de ora pt ca nu se inchide ermetic.Am si oala sub presiune, insa e imensa si nu are rost sa fieb in ea doi morcovi si un cartof. Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004) si a bebelushului Tudorel (27.10.2008) Dialoguri strumfesti |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201
lauramiron spune:
Am fost la doctor....rosu-n gat
Imi vine sa ma-mpusc
O tin cu antitermice pana maine sa vedem cum evolueaza, paracetamol/ibuprofen alternativ, acuma are 39.2 C, insa e destul de vioaie, a papat bine, e matzaita desigur, insa e normal, vrea numai cu mine si daca se poate numai in brate
S-au modificat si scaunele, sunt moi si foarte urat mirositoare, tot din cauza gatului.
Nu prea ai ce sa dai la bebe atat de mic pentru gat.....oooofff, sper sa nu ajunga la antibiotic
Imi vine sa plaaang, Rebeca a luat antibiotic prima data la 2 ani jumate, nu ma pot gandi ca Ecaterina s-ar putea sa ia la 5 luni

Ma duc la ea, ca maraie cu sotu'
Mamici cu 2 bebe, ce experiente aveti cu rosu-n gat la bebe asa de mic?? Oare trece fara antibiotic?
Amalia spune:
Suuuper!
Sa-i folosesti sanatoasa!
| citat din mesajul lui babyzapi Ieri am primit indemnizatia de stat dupa 2 luni de la depunerea dosarului . Acum caut sa-mi cumpar tel samsung omnia, nou, dar nu din magazin . Yuhuuuuuuuuu de 9 luni visez la tel asta!Lauramiron, Alra, Malinas multa multa sanatate cozonaceilor ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008) RAPHAEL si ISABELAPovestea nasterii |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1si
Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Amalia spune:
Laura poate te ajuta ce am gasit legat de "rosu in gat":
"Anginele acute (Faringoamigdalitele acute, "rosu in gat"):
-reprezinta infectia si inflamatia faringelui si amigdalelor(a gatului);
-sunt cauzate de virusuri, bacterii, fungi (ciuperci);
-cele mai frecvente sunt anginele virale;
-dintre anginele bacteriene cea mai frecventa este cea produsa de streptococ;
Cum se manifesta boala?
-apare o iritatie a gatului ;
-durere la inghitit;
-tuse rara iritativa;
-marirea ganglionilor din jurul gatului (laterocervicali);
-lipsa poftei de mancare;
-dureri de cap;
-agitatie sau apatie;
-febra;
-varsaturi, copilul refuza sa manance.
Ce se observa la copil:
-in anginele virale gatul este foarte rosu,cu mici vezicule ;
-in anginele bacteriene amigdalele si fundul gatului(faringele posterior) sunt rosii, in plus in gat se pot observa la nivelul amigdalelor mici puncte de puroi, albicioase care uneori se pot uni;
-marirea ganglionilor din jurul gatului.
Ce trebuie sa facem daca copilul nostru are aceste simptome:
-sa ne prezentam la medicul de familie care va consulta copilul si va decide daca este nevoie sa-i faca analize si sa prescrie tratamentul pe care il va urma copilul;
-inainte de inceperea tratamentului este bine sa i se recolteze copilului un exudat faringian care ne va arata ce agent microbian a determinat boala copilului nostru si la ce antibiotice este sensibil,cunoscand aceasta vom sti exact ca tratamentul pe care il primeste copilul este eficient;
Tratamentul anginelor:
-tratamentul se va face dupa sfatul medicului,pentru aceste simptome trebuie sa te prezinti cu copilul la medicul de familie sau intr-un serviciu de pediatrie,daca este nevoie copilul va sta internat.
Cateva principii in tratamentul anginelor:
-in general tratamentul anginelor se face la domiciliu;
-copilul va sta acasa pe toata perioada febrei;
-este important ca copilul sa primeasca lichide chiar daca mananca mai putin;
-lichidele se vor oferi copilului indulcite cu zahar(ceai,compot,sucuri de fructe);
-alimentatia va fi mai usoara daca copilul primeste(ciorbe, supe, iaurt, lapte, legume fierte, piureuri de legume, carne fiarta de pui, vita) cu supliment de lichide:ceai, apa;
-se combate febra cu paracetamol, nurofen,algocalmin in doze si dupa prescriptia medicului;
-daca febra este foarte mare se pot face impachetari cu apa rece (la temperatura camerei) ;
-in cazul anginelor bacteriene este necesar un tratament antiinfectios care de prima intentie se face cu medicamente din clasa penicilinelor sau eritromicina (la cei alergici la peniciline) dupa sfatul medicului;
-la copii mai mari se pot folosi dezinfectante locale(faringosept,strepsilis,oropivalone,plak-out).
Complicatiile cele mai frecvente :
-infectiile streptococice care nu sunt tratate corect pot afecta rinichii (glomerulonefrita poststreptococica),pot da reumatism articular acut cu afectarea inimii, abces periamigdalian,sinuzita,otita supurata.
La noi, din pacate, exudatul este o raritate
...putini medici aud sa-l recomande
.
Mie David mi-a facut la 5 luni si jumatate "rosu in gat" si antitermicele date vreo 4 zile, mi-au fost suficiente. Va doresc si voua sa ramaneti doar la astea!
Muuulta sanatate!
| citat din mesajul lui lauramiron Am fost la doctor....rosu-n gat ![]() Imi vine sa ma-mpusc![]() O tin cu antitermice pana maine sa vedem cum evolueaza, paracetamol/ibuprofen alternativ, acuma are 39.2 C, insa e destul de vioaie, a papat bine, e matzaita desigur, insa e normal, vrea numai cu mine si daca se poate numai in brate S-au modificat si scaunele, sunt moi si foarte urat mirositoare, tot din cauza gatului.Nu prea ai ce sa dai la bebe atat de mic pentru gat.....oooofff, sper sa nu ajunga la antibiotic ![]() Imi vine sa plaaang, Rebeca a luat antibiotic prima data la 2 ani jumate, nu ma pot gandi ca Ecaterina s-ar putea sa ia la 5 luni![]() ![]() Ma duc la ea, ca maraie cu sotu' Mamici cu 2 bebe, ce experiente aveti cu rosu-n gat la bebe asa de mic?? Oare trece fara antibiotic? Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
diana21 spune:
Lauramiron, imi pare tare rau pt. voi
! Iancai nu i-a trecut niciodata fara antibiotic, ea a cam luat in primul an de viata pt. ca facea si 40,5 febra si dr. nu voia sa riste. Oricum, nu e un capat de tara daca e sa ia antibiotic, nu te mai necaji, uite, si bebe al meu a luat trei zile pe branula la trei saptamani de viata, cand a avut bronsiolita, si de atunci nu am mai avt nici o pb. cu el, doamne ajuta s-o tina tot asa!
Mirtha, mersi de sfaturi...mda, pare complicat din ce zici tu acolo, iar eu sunt cam comoda, recunosc
! Deci pica si astea...Cred ca raman eu cu oala mea cu sita si gata!
Otilia, poate de la vaccin sa fie asa somnolenta. AL meu nu a avut nicio reactie, nici febra, nimic, nimicuta, chiar ma ingrijorez ca nu face febra la nici un vaccin. Oare nu isi face anitcorpi la ele sau care e explicatia?
Otiliav spune:
Mirtha, ai dreptate, am uitat de faza cu maceratu. Eu am citit retetele, indemnul tau si tust am iesit afara cu fetele iar la intoarcere am scris repede mesajul.
Nici eu nu am deloc experienta cu mucilagiu, Ana avea vreo 8 luni cand a avut prima enterocolita si i-am dat orez fiert cu mar copt.
Bai ce mi-ai facutcu Yokko, imi plac dar preturile-s pe masura.
Of Laura, multa sanatate!
Acum ca ai scris am realizat ca ii dai Nurofen. Eu i-am dat 3 doze de Panadol de ieri pana azi si nu-i scade febra. Credeam ca-i prea devreme pentru Nurofen, acum 2 luni la vaccinare mi-a zis ca-i devreme si acum am uitat sa intreb.
Nici baie nu pot sa-i fac, nu avem apa calda.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
diana21 spune:
| Complicatiile cele mai frecvente : -infectiile streptococice care nu sunt tratate corect pot afecta rinichii (glomerulonefrita poststreptococica),pot da reumatism articular acut cu afectarea inimii, abces periamigdalian,sinuzita,otita supurata. |
Amalia, eu stiu ca numai streptococul Beta Hemolitic de tip A poate afecta rinichii, etc. Nu cred ca e cazul sa se sperie asa tare Laura
! eu zic ca e o banala faringita. Ei fac febra mare la orice pt. ca sistemul lor imunitar e inca in formare (pana pe la sapte ani, din cate stiu eu). Profit de ocazie sa va zic sa studiati prospectul vaccinului Prevenar, are vreo opt tulpini de pneumococ care provoaca otite, amidgalie, meningite, bronsite, etc.
Eu va zic sincer ca incerc sa fac rost de prin alte tari si de vaccinul anti meningococic, sunte super stresata de meningita meningococica fulminanta, stiu un copilas de pe un alt forum care a luat virusul de la mare si a murit in 24 de ore in chinuri groaznice. S-a intamplat acu' vreo doi ani si m-a marcat foarte tare povestea lui
!
Mirtha spune:
Laura incearca totusi sa gandesti cit poti de pozitiv. Poate nu va fi cazul sa ajungeti la antibiotic . Sanatate !
| citat din mesajul lui lauramiron Am fost la doctor....rosu-n gat ![]() Imi vine sa ma-mpusc![]() O tin cu antitermice pana maine sa vedem cum evolueaza, paracetamol/ibuprofen alternativ, acuma are 39.2 C, insa e destul de vioaie, a papat bine, e matzaita desigur, insa e normal, vrea numai cu mine si daca se poate numai in brate S-au modificat si scaunele, sunt moi si foarte urat mirositoare, tot din cauza gatului.Nu prea ai ce sa dai la bebe atat de mic pentru gat.....oooofff, sper sa nu ajunga la antibiotic ![]() Imi vine sa plaaang, Rebeca a luat antibiotic prima data la 2 ani jumate, nu ma pot gandi ca Ecaterina s-ar putea sa ia la 5 luni![]() ![]() Ma duc la ea, ca maraie cu sotu' Laura, mami de Caterina (6 dec. 2008) si Rebeca (16 sep. 2005) http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo |
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
Amalia spune:
Diana nu a fost intentia mea s-o sperii, doamne fereste!
Sigur Laura stie sa citeasca din informatia data, doar ceea ce o intereseaza.
Eu am pus tot articolul, pentru a nu scoate problema din context.![]()
Iar cu febra, ai mare dreptate! Noi trageam cu David numai febra peste 39,5-40 pentru orice chestie banala..si asta pana pe la 4 ani..
| Citat: | ||
citat din mesajul lui diana21
Amalia, eu stiu ca numai streptococul Beta Hemolitic de tip A poate afecta rinichii, etc. Nu cred ca e cazul sa se sperie asa tare Laura ! eu zic ca e o banala faringita. Ei fac febra mare la orice pt. ca sistemul lor imunitar e inca in formare (pana pe la sapte ani, din cate stiu eu). Profit de ocazie sa va zic sa studiati prospectul vaccinului Prevenar, are vreo opt tulpini de pneumococ care provoaca otite, amidgalie, meningite, bronsite, etc. Eu va zic sincer ca incerc sa fac rost de prin alte tari si de vaccinul anti meningococic, sunte super stresata de meningita meningococica fulminanta, stiu un copilas de pe un alt forum care a luat virusul de la mare si a murit in 24 de ore in chinuri groaznice. S-a intamplat acu' vreo doi ani si m-a marcat foarte tare povestea lui !Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004) si a bebelushului Tudorel (27.10.2008) Dialoguri strumfesti |
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui
Mirtha spune:
Diana21 mai bine nu povesteam. Nu vreau sa te dezarmez cu oalele Zepter. Eu sunt lipsita de rabdare de felul, trebuie totul repede ca altfel ma enervez. De mult timp ma lupt sa reusec sa imi gestionez aceasta bila neagra .De asta nu le le agreez .Dar de gatit sa sti ca pt. Pitica ma ambitionez si reusesc. Ma rog...cit pot ! De gatit promoveaza un mod revolutionar , sanatos. Cel putin asa spun ele si asa erau laudate si prin prezentari.
Otilia ....nu vrusei mah. Si eu salivez...rau. Dar mai string cureaua pina ma stablizez cu greutatea undeva macar la 56 kg. Pina atunci nu ma bag ca dau banii de pomana pe sunci. Jos suncile !
Apropos am 58,7 kg.
Eu sper sa nu avem prea curind contact cu diareea. Ca la sfaturi sunt buna rau. Da" cind va fi pe piela mea parca vad ca intru in panica de nu pot sa respir. Sper totusi sa culeg suficiente informatii macar sa am de unde alege. Edit - si Eva a avut somnolenta la toate vaccinurile. In ziua respectiva dormea si mult si profund.
Laura nu stiu daca te ajuta cu ceva dar ceapa contine antibiotic "natural" . 
Sanatate tuturor Piticilor bolnaviori si multi pupici de la Eva
!
Alina
mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)

(14.08.2004)
(27.10.2008)
Dialoguri strumfesti
RAPHAEL