Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (120)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Klemi nu pun deloc sare.
Pana la 1 an sare deloc..deloc. Le poate afecta rinichii..acum nu au nimic..dar mai tarziu toate au repercursiuni..Asta e parerea mea..pe care mi-am format-o vorbind cu un doctor.
Deci am fiert apa..cu malaiul..si apoi amestecat cu fagaras.

Piolica reteta aia suna asa

Piure cu ou (de la 7 luni)

Ingrediente: doi cartofi, 40 gr branza de vaci, 1 galbenus de ou fiert tare, o bucatica de unt cat o aluna si lapte cat sa aiba piureul o consistenta moale sa nu fie inecacios.

Cartofii se spala, se curata, se taie bucatele, se spala iarasi si se pun la fiert. Cand au fiert suficient se adauga restul igredientelor si se mixeaza.

insa eu findca ieri i-am dat carne de curcanel n-am mai pus ou..am fiert doar un cartof mare...pasat cu furculita...pus o aschie de unt si apoi fagaras..pentru ca branzica papa dimineata cu fructe. Daca Elsa papa cu laptic..poti sa-i pui si laptic..sa-i simta gustul acolo si sa accepte mai repede.

Si acum reteta de maine

Piure de cartof si dovlecel cu ficat de pui

Ingrediente: 1 cartof, 1 dovlecel, 30 g ficat de pui, 2-3 fire de patrunjel, un pic de unt.

Se fiebe cartoful si dovlecelul. Ficatelul se poate fierbe in lapte sau se coace la cuptor in suc propriu.

Se amenteca cu blenderul cartoful, dovlecelul si ficatelul de pui, se adauga untul si un pic de zeama (supa) si patrunjel.

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

baby_boy, saru'mina pt retete. o sa-i fac si eu Elsei, poate papa si ea ceva.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

klemi...pai si mie mi-au iesit 4 numere...am jucat 2variante...pe una mi-au iesit 3 si pe alta, doar 1.
off..cum ma induci in eroare.deja aveam unghia pana in gat....ca mi-o luasi inainte.ca doar suntem inaintea voastra..la tot!
cristina....fierbi ficatelu in lapte?cre ca tre sa fie tare buneu i l-am facut fiert in apa simpla si ...bleaahhhhhh....
si cand spui unt...ce fel de? eu nu i-am dat pana acum...sper ca nu zici unt facut in casa...ca eu sunt cam praf .
eva...stiu ca nu merg cainii etc....dar eu tot sunt ofticoasa...referindu-ma strict la cat de frumoasa e franta ,paris...blablsbla...am si eu un vis de cand sunt mica...neimplinit.

Mergi la inceput

Deci vedeti ce fac eu..Radu doarme..iar eusi caut retete.

Andreutac superrrr reteta..bine ca a papat Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

hai maaaaiii rotonelu......firar sa fie am crezut si eu ca te-am luat la ceva , chiar eram super happy....

baby boy stiam ca nu se da sare pina la un an, dar te-am intrebat pe tine, sa vad cum ii dai....

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Hmmmm, vorbiti de mancare...i-am dat Carlei paste la pranz, a mancat iar la sfarsit a varsat tot. Iar cantitatea n-a fost impresionanta. Ufffff, saracuta. Va dau si eu reteta sosului de paste care ii place Carlei, de fapt se poate servi cu cartofi, paste sau orez. Eu congelez sosul si adaug garnitura in momentul servirii si il fac din: 2 morcovi, 1/2 ardei, o ceapa, un dovlecel, 3 rosii medii, carne pui - toate facute la steamer 60 de minute si adaugat la sfarsit frunze de patrunjel si ulei de masline. Rosiile si ardeiul curatate de coaja (dupa ce se aburesc 10-15 minute).

Mai am broccoli la cuptor cu smantana si ustoroi: buchetele de broccoli, 2-3 catei de ustoroi taiati fin, ulei de masline, acoperit cu apa, se lasa la cuptor cam 30 de minute. Separat se amesteca 1 galbenus cu smantana si se toarna peste. Se mai lasa cam 10 minute. Dupa ce a mancat piti a mirosit a ustoroi pana a doua zi

I-am mai facut cartofi la cuptor, cu carne, ceapa, morcov, patrunjel frunze, ulei de masline - iarasi yammy.

Ma mai inspir si de pe blogul Oaneimada

Si ca sa trezesc controverse, va spun ca doctorita mea este pro sare in mancarea bebelusilor, la masa de pranz si in cantitate mica. Sare iodata pentru ca micutul are nevoie de iod si nu prea exista alte surse si, de asemenea, pentru ca sarea retine apa in organism. Nu i-am pus Carlei niciodata.

Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Ratonelule (ce-mi place sa-ti zic asa)..e na..unt nu facusem in casa acuma..am cumparat meggle..de asta am gasit mai micut asa..e f.bun.

Dar de ce numere vorbiti voi acolo? ??? Ups...nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

klemi....esti invitata mea...la noapte.....chiar insissssttttt!!!!!!
va las sa luati si un avans...considerabil!

rox...ce-ti face donsoru'...are sau nu febra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica
Si acum ca tot vorbim de alte tarisoare, de mult vroiam sa te intreb, si fara suparare, cum e cu patriotismul tau pe care-l afisai acum citeva luni, ca-mi amintesc cind m-ai luat si pe mine, si pe Kristin de tradatoare de tara ca am plecat (aici exagerez, stii tu mai bine ce ai spus atunci!). Vaz ca si tu pleci acum. Nu o mai astepti pe Bitza cu flori la granita? Sau sa vin eu sa te astept la granita Frantei acum?

Apropos, Bitza tu pe unde mai esti?

Mamica fericita de bebelina Elsa

Pai hai sa iti spun cum functioneaza familia noastra. Capul familiei, din pacate, nu sunt eu, iar sotul meu e francez. De cand Ro e si ea traversata de criza economica, comunitatea de francezi pe care noi o frecventam in Buc a ramas fix o mana de oameni, cam toti expatii sunt retrasi acasa. Si cei ramasi urmeaza sa plece si ne spun noua ca suntem suicidari.

In conditiile actuale, fara asigurarea privata de sanatate pe care o aveam, si alte avantaje derivate din statutul de expat, ce argumente pragmatice asa avea sa imi induplec sotul sa mai stam?Ciprian Porumbescu? N-am. Am incercat un an de zile si l-am tot rugat sa ma lase sa nasc aici, a mers. A schimbat jobul si un an de zile a stat in contract locat pentru mine, sa nasc aici si sa ii am pe parinti langa mine. A facut numai concesii ca sa nasc eu in Ro. Acum ca a trecut tot nu mai am ce sa spun. Trebuie sa plecam. Cat a fost expat a mers, acum s-a cam dus. Acum bashka zice ca nu e corect asa, primul copil nascut in Ro dar al doilea sa il nasc in Fr, sa fie chit.El asta vrea, sa cumpere casa acolo, aici considera inutil sa faca inca o investitie imobiliara proasta, sa isi dea copiii la scoala acolo, si cu cat ma gandesc si eu cu atat realizez ca ne va fi mai bine cu copiii acolo.

Acum trei ani am fost plecati un an in Fr, am reusit sa insist sa obtina un contract expat in Ro sa ne intoarcem. Acum ca a venit Noah nu mai am ce sa insist.
Lucrurile stau altfel.
Cat despre "tradare"...hm...alt cuvant nu ai gasit?

Noi avem 3 cupluri de prieteni mixte, romance casatorite cu francezi, traiesc in Paris si le merge f bine. Eu mereu i-am mai zis sotzului ca tu spui mereu ca e f greu, ca o sa fie greu, ca voi nu va descurcati, ca nu ati ales Parisul ca e scump, ca nu sunt crese, ca medicii iti baga pastile pe gat, si de fiecare data ma contrazice. Adevarul este ca prietenilor nostri le merge bine, doar la tine aud de rau. Eu marturisesc ca stiu de la socrii/cumnata cum e cu cresele, cu scolile, noi nu ne-am lovit inca de ele, dar avem prieteni in Paris cu copii bine merci la cresa, asa ca sigur vreau sa cred ca va fi bine. Mai ales ca eu vreau sa imi dau copiii direct la gradinita, nu la cresa. trebuie sa gasesc. Nu are rost sa ma descurajezi.
Noi, ce sa spun, am ales acest drum, sa nasc urmatorii copii in Franta si sa ne construim o viata acolo, nu putem sa o tinem ca pana acum, un an aici un an acolo. A mers cat am fost singuri, fara copii.
Sunt sigura ca ne vom descurca bine, chiar si cu un salariu -depinde de salariu, nu?- voi lua ceea ce imi spui mereu nu ca pe o descurajare, pt ca nu vad ce rol ar avea, ci ca pe o impresie pe care mi-o impartasesti. Dar nu inteleg de ce tot repeti ca e greu...
Acolo din punct de vedere financiar si al copiilor ne este muult mai bine, tocmai pt ca la medic si pt medicamente nu dai un sfant, hainele stii si tu ca sunt mai ieftine (si nu numai hainele), acolo exista cu adevarat experienta organicului/bio, ma rog, consideram ca Noah si copiii nostri vor fi mai bine in Fr.
Dar faptul ca mi se rupe sufletul ca plec, ca imi las aici parintii il stiu si doare, insa incerc mereu sa ma incurajez pt ca va fi bine din alte puncte de vedere. Si toti prietenii de aici ne incurajeaza sa plecam, dar toti, iar toti prietenii de acolo ne asteapta sa venim...Or fi toti nebuni si eu desteapta? Nu cred...
Crezi ca pot eu sa ma pun contra? Nu mai merge...am ramas cam singura sa vreau cu orice pret sa raman...Pentru ca mie imi place tara asta, ce sa fac, chiar imi place cum se traieste romaneste, romanii habar n-au dar sunt oameni extraordinari. Saritori, stiu sa traiasca, sunt deschisi, ma rog, deja m-am lungit rau, e mult de zis...
Situatia tarii este proasta, din pacate.

Cam asta este, era evident de ce plecam. Pleaca ei romani manati de criza, dar noi? Noi macar mergem acasa, sotzul meu mai exact si eu cu el.

************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.(Jules Renard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

mai fetelor...eu ma fac impresarul lu Ogica si va intermediez voua niste intre vederi sa va faca Zen in ale Loto-ului.

Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput