:)
...pfff...am si eu o pisica pe nume Ara si imi intra in calduri din 2 in doua luni.Aimei s-au cam saturat de "concertele" ei si nici sora mea nu o mai suporta.Cel mai tare ma ingrijoreaza pentru ca nu mananca deloc.
Ce sa mai spunem de dormit....doarme ziua si noaptea umblam cu ea in brate si incercam sa ii distragem atentia.Mai rau e ca eu am exemene in perioada asta si nu pot sa ma concentrez deloc.
Ieri am mers la un medic vet. care mi-a spus ca sunt 2 posibilitati de a o face sa inceteze .
1 ar fi o injectie care dureaza 3 luni si a 2 a posibilitate ar fi operatia .Nici nu stiu ce sa fac.Sper ca sa aflu de la voi raspunsul
Citat: |
Raspunsuri
carmencat spune:
Injectia aceea are repercursiuni negative asupra sanatatii pisicii.
Cel mai bine este sa fie castrata. Atat pentru linistea voastra cat si pentru sanatatea ei.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
anyella spune:
Castrare /Sterilizare.E fetita inteleg?
----------------------------------------------
Tashi
emilia_m spune:
Pentru pisicutele ai caror stapani nu vor sa le imperecheze cel mai sanatos este sa fie sterilizate cat mai devreme (preferabil inainte de primul ciclu de calduri) deoarece astfel scade riscul de cancer mamar.
Este preferabil sa astepti sa ii treaca acest ciclu de calduri si dupa cateva zile sa mergi cu ea la sterilizat.
Daca intra in calduri de mai multe ori si nu face pui poate sa se imbolnaveasca de piometru si sa moara. Injectiile sau pastilele cu hormoni sunt eficiente in majoritatea cazurilor dar deasemenea pisica se poate imbolnavi grav de la ele.
Cu motanii e alta poveste, nu trebuie castrati inainte de varsta de 10-12 luni pentru ca aceasta interventie opreste dezvoltarea canalelor urinare si o castrare timpurie le poate afecta sanatatea rinichilor si a intregului tract urinar.
http://www.caini-pisici.com/index.php?page=articole&idarticol=74
Nu este necesar sau de dorit ca o pisica sa aiba prima perioada de calduri inainte de a fi sterilizata.
Perioada de calduri provoaca pisicii probleme fizice si emotionale. Se poate spune ca femelele care nu fac pui nu se gandesc sa aiba si nici nu le duc dorul.
Pentru o pisica sterilizata inainte de prima perioada de calduri exista mai putin de 1% sanse de a face cancer. Sansele cresc la 8% pentru o pisica care a trecut de primele calduri.
Sterilizarea pisicii nu va face ca aceasta:
- sa devina grasa sau hiperactiva
- sa-si piarda instinctele
- nu va genera probleme urinare
- nu se va comporta agresiv
De ce e important sa sterilizati pisica?
- se elimina riscul cancerului uterin
- se elimina schimbarile hormonale care pot provoca boli ca diabetul sau epilepsia
- se mareste durata de viata a pisicii
De ce e important sa sterilizati motanul?
- se elimina riscul cancerului testicular
- reduce riscul bolilor prostatei
- se reduc comportamentele agresive
- se elimina comportamentul de marcare a locului cu urina
- se mareste durata de viata
Emilia M
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.