Colectia de toamna - iarna 2005 (237)
Raspunsuri - Pagina 20
camelia_daniela spune:
LA MULTI ANI celor care isi serbeaza astazi onomastica! Sa fiti sanatosi, sa aveti bani din belsug, sa nu va atinga criza si sa aveti parte numai de bucurii!

Catutza, tare dulce-i Biencuta!
Chiar mi-era dor de voi!
Eu abia am aflat rezultatul la exudat si se pare ca e prezent stafilococ B-hemolitic!
(desi nu-mi suna bine stafilococ, ar trebui sa fie streptococ, nu? ... mi-a citit tata rezultatul la telefon) Inteleg ca trebuie sa dau antibioticul fetei, nu ? ![]()
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
Noki_Lara spune:
Cami, eu as reface repede exudatul. Daca este carcalacul beta-hemolitit, da, trebuie antibiotic. Nu se mai face antibiograma, ci se da direct antibiotic pe baza de penicilina.
Am luat si noi, desi Sarh nu avea nimic, dar i-a iesit prezent, ca au avut scarlatina la gradinita in martie. Deci am luat Ospamox.
Poze cu noi
1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
camelia_daniela spune:
Am revenit ... rectific - rezultatul este - stafilococ patogen si are si antibiograma cu sensibiliatate la Ciprofloxacin, Cefuroxim si Oxacilina.
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
joy04 spune:
Uite ce am gasit Camelia despre stefilocului patogen
Autor: Dr I.F. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator , Iasi Data: 28-03-2008 , ora 00:00
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta -Sf. Spiridon- Iasi
De regula stafilococul nu este agent etiologic al infectiilor faringiene, fiind in general lipsit de semnificatie clinica la acest nivel. De multe ori laboratorul nu lucreaza antibiograma pentru a nu induce clinicianul in eroare (decat la cererea acestuia).
Sunt persoane purtatoare de Staphylococcus aureus la nivel nazal sau faringian, de unde ajunge pe tegumente. Nu se trateaza obligatoriu ci numai in caz de interventii chirurgicale pe care le-ar putea complica.
Izolarea stafilococului in exsudatul faringian poate reflecta o disbioza locala intr-o infectie virala.
Rezultatul trebuie prezentat medicului curant pentru a lua o decizie si in functie de contextul clinic.
Numai bine!"
"Stafilococul: coc gram-pozitiv. Poate fi saprofit, potential patogen sau patogen. Purtatorii de stafilococ, perfect sanatosi, se pot imbolnavi sau pot imbolnavi pe cei din jur, cand se schimba receptivitatea lor. Stafilococul determina: piodermite (furuncule, hidrosadenite), amigdalite, otite, sinuzite, abcese, flegmoane, furuncule antracoide, metrite, flebite, bronhopneumonii sau pneumonii cu abcese, emfizeme, pleurezii purulente, flegmoane perinefretice, osteomielite, enterite, endocardite, pericardite, meningite, septicemii. Toate stafilocociile pot evolua acut, supraacut, lent, insidios, cu reaprinderi. Tot mai frecvent apar infectii cu stafilococ de spital, foarte rezistent la Tratament. Antibiotice active in infectiile cu stafilococ penicilinazo-negativ: penicilina G, ampicilina si eritromicina. in infectiile cu stafilococ penicilinazo-pozitiv: oxacilina, cloxacilina, cefaloridina, eritromicina, acid fusidic, lincomicina, pristinamicina, vancomicina, rifampicina, kanamicina sulfat, Novobiocin (Nivecin)."
Nu stiu ce sa-ti spun, baietelui nasei a avut ceva stafilococ - numai stiu daca nazal sau faringian - si dr lui i-a dat un puf cu antibiotic si atat.
Imi aduc aminte ca Ilinca a Feliciei a avut stafilococ si a luat antibiotic.
Cu scoala si cum se face sau nu...este cu dus si intors. Sunt licee/scoli unde sunt elevi buni chiar daca nu de superlativ dar macar dornici de cunoastere si profesori care au chemarea predarii, se pot face intelesi. Eu am avut astfel de profesori in liceu, la orele carora nu zbura nici musca si invatai de placere. Si profesori...care nu reuseau sa se impuna in fata "smecherilor", intrau in clasa, faceau prezenta si apoi pana la sfarsitul orei sciau pe tabla, stergeau, iar scriau, iar stergeau si cand se suna isi luau catalogul si plecau.
Sunt de acord cu Lavi, sunt sigura ca nu exista satisfactie mai mare pentru un dascal decat aceea de a vedea ca stradania ta da roade, ca ai scos la lumina un copil. Doar ca din punctul meu de vedere, daca casier, mecanic poate fi oricine, cei care vor sa devina medic, profesor, educator, preot trebuie sa aibe ceva "chemare" si sa puna suflet.
Am raspunsul de la "pila" cu cresa: inca nu s-a rezolvat, intrucat cresele apartin de Ministerul Sanatatii si acum suntem in cautarea legaturii acolo. De fapt tipa are pe cineva, o directoare de nus tiu ce, doar sa ia legatura sa vedem de se poate rezolva.
De parca l-as inscrie cine stie unde!!! mi-e sila.
Ina869 spune:
La multi ani tuturor Elenelor si Costicilor! 
Lavi un mare
ptr tine!
da, asa este, in cativa ani o sa fie mai usor. daca nu ar fi frusrtarea ca nu sint in stare sa rezolv tot ce mi-am propus intr-o zi, frustrarea ca nu am timp sa ma ocup de copii atit cit as vrea..bine ar fi. Cand era Rachie micuta incercam s-o invat zilnic cite ceva nou. Acum, norocul meu cu gradinita. La Bobby chiar nu stiu cum o sa fie fiindca pina la trei ani va sta acasa, o sa mearga doar la activitati si cam atit, nu vreau sa-l dau pe maini straine.
te pregatesti sa-i tai motul finutului in curind?![]()
te-ai gandit ce sa-i pui pe tava, eu vreau sa fac o lista sa nu uit ceva. ![]()
Cata superba Biuta-dragutza!
acum aruncai un oki la albumul cu bucatareala, m-a dat gata, o sa incerc si eu citeva retete de pe-acolo.
o zi buna!
People who have a sense of worth don't need any other baggage; they can travel anywhere.
And do almost anything.
maria_alexia spune:
La multi ani, Anda, si sa-ti implinesti si cele mai indraznete vise!
La multi ani! si sarbatoritilor zilei!
Si in special lui Gandacel, sanatate, putere si sa te rasplateasca puii tai numai cu bucurii!