Marocco (Mikasa sau pick up sticks)?!

Marocco (Mikasa sau pick up sticks)?! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Am jucat cu copiii si ieri si azi si am cateva nelamuriri (instructiunile sunt incomplete, nah ce ma framanta...).

- Cati jucatori pot juca? Noi am fost 4 si, cand a venit randul ultimului, aproape s-au terminat betisoarele.

- Daca misti un betisor, ai dreptul sa-l iei, sau ramane jos?

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Daca nu mai sunt betisoare si la ultimul, atunci n-au fost bine aruncate.
Tin minte ca jocul copilariei mele avea betisoare de plastic, acum avem cu betisoare de lemn si e putin diferit (nu aluneca la fel de bine si poti sa aduni mai multe). Noi jucam cu batul negru ca fiind cel mai bine cotat, vreo 50 de puncte, iar celelalte mai putin: rosu-30, albastru-25, verde-20... astea le puteti stabili de comun acord, fara foaia de instructiuni. Copiii mei imi spun acum ca betisorul negru e de ajutor, adica cu el ridici alte betisoare, deci n-are valoare.
Daca misti un betisor, il lasi acolo si e randul celuilalt sa treaca la actiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Hmmm..., la asta nu m-am gandit. E adevarat, cele din copilarie erau din plastic, astea noi din lemn. Am sa incerc sa le rasucesc cumva inainte de aruncare si mai vedem (deci se poate juca in 4?!). Multumesc si pt. clarificarea cu betisoarele miscate.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput