De ce racesc copiii nostri ?
Raspunsuri - Pagina 7
kay spune:
Deus, ba te contrazic. copilul are temperatura normala intre 36.0 si 37.5 grade Celsius. atat in Romania, cat si in Germania, cat si in SUA. ma rog, acolo m-au invatat poezia, 97.9-99.7 nici acu nu stiu cat inseamna, da daca au zis ei ca e bine, apoi bine e ! DAR sunt si de acord cu tine, daca eu am un tricou, si Sonia la fel !!!
nu stiu cine spunea ca picu picu de nas sunt pe raft... depinde ce picu picu pe picuratorul ala... decongestionantele nazale sunt interzise pana la 6 ani si acum vor sa urce varsta... printre multe altele au ca efect secundar cresterea tensiunii arteriale... mai bine mucios decat hipertensiv mi-am zis eu... si nu mai zic de dependenta, etc...
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Deus spune:
da, ai dreptate, vream sa spun ca au aceasi temperatura ca si noi nu sunt de pe alta planeta:) si trebuie tratati ca atare.
poze
inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay oana, pediatra Soniei are o vorba "da, nu-i spala ca n-a murit nimeni de jeg" evident, ironica fiind dar sa stii ca de la temperatura crescuta creste si temperatura corpului...exemplu concret : S in spital, la etajul 4/4, noaptea la 2 !!! erau 35 grade in camera... ceva infiorator, nu exista aer conditionat... S avea continuu 38-38,5. intr-o zi s-a primit o donatie, un aer conditionat portabil... l-am pus sa bata in camera, era ATAT de frig ca ma inveleam... si imediat i-a scazut temp la 36- 37... cat despre maieu, da, in vremurile bunicilor nostri era un elemet cochet. acum nu mai e nevoie, majoritatea se imbraca in tricouri... azi n-am mai pus piscina, s-a trezit S si s-a lalait prin casa, asa ca am iesit mai pe seara (oricum era cald rau de tot...) si s-a zbenguit prin curte in voie... in tricou si nadragi scurti . ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
Tu ai perfecta dreptate cu ce zici..nici eu nu o scoteam pe Catinca afara, vara, dupa vaccin de exemplu ..pentru ca intotdeauna dupa vaccin ea facea febra mare chiar si daca ii dadeam antitermice...ea este insa oricum usor subfebrila prin natura ei...adica de mica a fost undeva pe la 37,3 (temperatura ei normala)..in plus imi face febra la dinti (mare!!!! desi se spune ca nu se face febra mare de la dinti....iaca se face..a mea a facut la toti dintii peste 38,5, chiar si 39 - fara alte semne clinice vizibile si fara analize modificate)..culmea, la masele si la canini nu a depasit 38.
Asa ...sa revin la ceea ce spuneai tu...eu m-am referit mai sus strict la ziua de azi cand afara nu a fost cumplit de cald..cred ca au fost 25 de grade si eram sfatuita sa nu ies cu copchilul ca poate ii creste febra de la vant si caldura. Clar.... la o temperatura mare afara corpul oricum se supraincalzeste si febra chiar si mica creste, dar azi chiar nu cred ca era cazul...oricum cand s-a culcat tot la 37,7 era...nici mai mult nici mai putin...poate sparge odata caninul ala de sus ca sa terminam!
Cat despre spalat...nu mai zic nimic...ca am vazut si auzit in nenumarate locuri chestia cu baia la 4- 5 zile...mai ales iarna "sa nu raceasca"..recunosc..si eu mai sar cate o seara baia...dar asta doar cand este prea obosita si nu vrea baie si miorlaie ca vrea "aptic si pe uma nani"..! Niciodata insa nu am tinut-o nespalata mai mult de doua zile la rand...macar asa un dus rapid...daca nu balaceala in cada si bagat capul adanc in apa!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
kay spune:
vvaaai, oana, vezi sa nu raceasca la urechi ca sa destindem un pic atmosfera.
da, n-am prins eu bine ce-ai scris tu, sunt intre mailuri cu programarea pt implantul cochlear... incep sa-mi exersez germana, plecam la Viena ... mie mi s-a parut extrem de cald azi... unde nici nu-mi place caldura... adica e prima zi anul asta cand n-am tinut-o pe S direct in soare... vine vreme calduroasa, simt eu ... as prefera o primavara continua...
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
AB spune:
citat din mesajul lui kay vvaaai, oana, vezi sa nu raceasca la urechi ca sa destindem un pic atmosfera. |
nope aici n-ai nimerit-o. Exista o afectiune care se numeste swimmer's ear si printre cauze e si balaceala in apa cu detergenti acasa si sau clor la bazin.
Si noi o facem de m-am saturat...
http://www.emedicinehealth.com/swimmers_ear/page2_em.htm#Swimmer%27s%20Ear%20Causes
Si va mai zic eu un motiv de frig si dureri ciudate de la frig... circulatia sanguina si/sau limfatica proasta. Nu racesti din asta, dar te simti aiurea... Singura chestie buna e ca macar vara ar trebui sa te simti mai la racoare decat restul
dodo spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB
nope aici n-ai nimerit-o. Exista o afectiune care se numeste swimmer's ear si printre cauze e si balaceala in apa cu detergenti acasa si sau clor la bazin. Si noi o facem de m-am saturat... http://www.emedicinehealth.com/swimmers_ear/page2_em.htm#Swimmer%27s%20Ear%20Causes Si va mai zic eu un motiv de frig si dureri ciudate de la frig... circulatia sanguina si/sau limfatica proasta. Nu racesti din asta, dar te simti aiurea... Singura chestie buna e ca macar vara ar trebui sa te simti mai la racoare decat restul |
Mey sa stii ca ai dreptate, eu la 30-35 grd ma simt extra, ca sopirla la soare, abia dupa incep sa transpir ca oamenii...Cred ca tot de la infofoleala de mica, mai ales ca sint nascuta iarna, cred ca aratam ca un cosmonaut+ infasarea de rigoare, sa nu am picere strimbe
maraki spune:
citat din mesajul lui gaia.nevia sa va zic ce mi-a zis socrul obidit cand l-am scos pe usa afara cu copilul in tricou? (in afara faptului ca a luat cu el o jacheta de ploaie, si o palarie) "numai ultimii oameni umbla fara maieu pe sub camasa! n-ai sa vezi niciun barbat in halul asta!!!" tidim-tidim-tidiiim.... (jur ca fi-so nu are niciun maieu. Ii daduse ma-sa zestre cateva, cam gaurite, si le-am aruncat pe furis) Ada, mama de baieti: Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri |
maieul se poarta pe dedesubt in cazul in care transpiri, ar fi urat sa se vada ce porti in exterior ud fleasca.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
roli25 spune:
citat din mesajul lui gaia.nevia sa va zic ce mi-a zis socrul obidit cand l-am scos pe usa afara cu copilul in tricou? (in afara faptului ca a luat cu el o jacheta de ploaie, si o palarie) "numai ultimii oameni umbla fara maieu pe sub camasa! n-ai sa vezi niciun barbat in halul asta!!!" tidim-tidim-tidiiim.... (jur ca fi-so nu are niciun maieu. Ii daduse ma-sa zestre cateva, cam gaurite, si le-am aruncat pe furis) Ada, mama de baieti: Teo (10a4a2007) si Radu (22a10a2008), poveste despre inceputuri |
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
kid spune:
Mi-am adus aminte ca l-am dus pe junior la controlul de o luna, la mijlocul lunii iunie, cand erau vreo 30 de grade afara si noi transpiram in tricou, imbracat cu 2 randuri de haine, de si-a facut dr cruce cand l-a vazut.
De atunci n-am mai exagerat cu imbracatul copilului (zic eu), dar recunosc ca i-am dat juniorului body pe sub bluza ca sa ii tina spatele acoperit, nu i-am dat inghetata pana acum, nici iaurtul direct de la frigider si am incercat sa-l feresc de curent.
kay Felicitari pentru subiect
de
Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita
annablue spune:
Kay, jos palaria pt asa un subiect!
Mi-a mers la inima tot ce ai scris tu si fetele pe aici
Noi suntem pe exact acelasi calapod si la primul si acum la bb mic (invatati de dna Culcer).
Ca sa va spun din experientele noastre, eu duc o lupta continua cu mama, soacra si alte binevoitoare de vreo 6 ani jumate...
Evident ca nici la primul nu le-am lasat sa ma convinga sa infofolesc pustiul si nici acum dupa 6 ani nu le iese...
Daarrr, mi-e uneori greu sa le tin piept alor mei de acasa...
Ca pe strada dau cu ignore la doamne care imi spun "Vaaaai dna, ce mic e baietelul, da de ce nu are o caciulita pe cap?" Precizez ca "baietelul"avea vreo 3 ani si afara erau 16-17 grade in martie....
Cand s-a nascut Adi, mama si soacra ma terorizau ca pustiul stranuta si mai sughita - normal - si ele imi explicau cum copilul nu se tine in casa la o luna fara caciula si macar cu o paturica. Eu, atata vreme cat in casa erau 24-25 (erqa iarna si nu reuseam sub nici o forma sa scad tmeperatura data de bloc la mai putin de 23-24 ca era apartamewntul mic) nu am considerat ca e nevoie mai mult de un body cu maneca lunga si un pantalon, ca oricum copilul statea mai mult in brate la cineva...
Sau, mai recent, ieri am iesit in parc cu juniorul, care la 6 saptamani si la 30 de grade afara, era in body si in pantaloni si... in capul gol... M-au interpelat diverse mamici dornice sa stie cat are puiul - care arata mai mare decat este - si cand le-am zis ca are doar 6 sapt si ca e un pic racit, m-au luat de nebuna ca "tin copilul bolnav afara in vant si fara caciula"
Le-am explicat ca nu are febra si ca oricum e cald... si gata...
Aseara, si mama si soacra suna sa vada ce face Calin - care a reusit sa ia o viroza adusa de fra-su mai mare de la gradi - si primu llucru repetat ca rugaminte a fost "sa nu-i fac baie copilului, ca se agraveaza boala"... Pana si bunica-mea de 85 de ani a insistat la tel ca "sa ii pun o caciulita si sa nu il spal macar vreo 3-4 zile"...
Asa ca...
Annablue & Adrian & Calin
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."