Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (03)
Raspunsuri - Pagina 16
Maya25 spune:
Am un moment de respiro, asa ca am intrat sa vad ce faceti. Am citit doar ultima pagina si vad ca aveti probleme cu laptele. Si eu as avea daca nu as bea zilnic 3-4 litri de ceai de fructe anason. Fara el nu am aproape nimic. Atentie, fructe, nu toata planta! Si nu-l fac asa de concentrat ca in prospect, cam 2-3 lingurite cu varf de fructe la 3-4 l de apa. Merita sa incercati. Si odihna e sfanta! Sper sa aiba si la voi efectul pe care-l are la mine.
In plus mananc bine (carne, branza, lapte) desi sunt cat casa, daca nu mananc ca lumea iar nu e lapte. Pt binele lui bebe ma mai suport inca asa cat o balena, o sa slabesc mai tarziu.
Maya
36+ 
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
Ciresica5 spune:
Salutare mamicutelor,
Monnvas, in ultimele 12 luni intra si concediul prenatal si postnatal, adica pana se termina cele 126 de zile sau sunt ultimele 12 luni de pana la data nasterii?
Pana la urma se mai da sau nu alocatia de 200 ron celor care opteaza pentru 85%?
Fetelor, vad ca unele dintre voi faceti bebeilor vaccinul Rotarix... Vi l-au recomandat medicii din proprie initiativa sau ati cerut voi sa-l faceti? Eu i-am cerut pediatrului sa-l fac si mi-a zis ca pana in 6 luni sa nu-l fac sub nicio forma caci in primele 6 luni de viata schema vaccinurilor este deja prea incarcata pentru bebei si ina unul optional este prea mult. Poate dupa 6 luni...
Nici nu stiu cum este mai bine...
mami fericita de
Albert-Gabriel
anamariame spune:
Ilinca, mie mi-a fost dintotdeauna groaza de operatii. De asta mi-am propus sa nasc natural. Am avut contractii o noapte intreaga, iar dimineata la control mi-a zis dr sa fug acasa sa dorm ca nasc azi. Am dormit si m-am trezit cand s-a rupt apa, am fugit la spital, dilatatie 1
. Asta la ora 14. La 7 seara stateam de vorba cu dr pe marginea patului, cu niste contractii suportabile. Si atunci a aparut meconiu in lichidul amniotic, au monitorizat bb si era tahicardic, asa ca au decis cezariana. Si de la o liniste deplina, au sarit vreo 4 persoane pe mine, una cu perfuzii, una cu sonda, alta sa ma epileze pe burta
. Si m-am panicat. Apoi a inceput adevaratul cosmar. Anestezia mi s-a parut oribila, ma tot incapatanam sa imi misc picioarele, nu stiu de ce
, si cand nu reuseam, ma lua o stare crunta de greata...Eu tot voiam sa le zic dr sa nu taie inca pt ca simt tot, dar pana sa deschid gura, am auzit-o pe Eva plangand...Hmm, uite-asa am scris si eu povestea nasterii. Regret cezariana in special pentru ceea ce a urmat dupa: greata, stari de voma, dureri de cap, frisoane, lipsa de pofta de mancare si depresie crunta. De depresie e posibil sa nu fi scapat nici dupa nastere naturala, dar ma tot gandesc ca am pierdut lapticul pentru ca nu am mancat mai nimic vreme de 2 saptamani. Si chiar m-am chinuit, dar abia luam doua linguri de supa.Partea buna e ca am slabit 16 kile din 27
Anyway, acum suntem amandoua bine si asta e tot ce conteaza, tot greul a trecut si chiar a meritat pentru minunea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
anamariame spune:
Gaza, nu am nici eu cine stie ce laptic. Eu am inca probleme cu ragadele, nu au trecut desi am incercat nu stiu cate creme si leacuri babesti. Ma chinui si tin fata la san inainte de lapte praf, si ea saracuta nu refuza sanul desi papa din biberon, suge ea cat suge si cand nu mai are ce incepe sa tipe rau de tot, scuipa sanul, il apuca iar si tot asa. Prin urmare nu o mai chinui si ii dau completare. Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
rivali spune:
Fetelor,cele care va plangeti din cauza laptelui.sa stiti ca si mancarea este importantaq nu numai lichidele. Acum aprox 2 sapt ma plangeam si eui ca am ramas fara lapte. Bebe papa aprox 40ml, si urla de foame. Ma apucase pe mine perioada sa mai reduc mancarea crezand ca 2-3 l de lichide sunt suficiente. Din fericire am rezolvat problema mancand si band aprox 2l de ceai chimen cu anason,la galactogil nu am apelat. Nu am cedat si nu i-am dat piticului completare ci l-am pus des la san. Numai noaptea il puneam de 4-5 ori. Si nu in ultimul rand trebuie sa fiti linistite,pe langa faptul ca lapticul sacde atunci cand sunteti agitate,si bebele va simte si se agita si el.
Eu acum incerc sa fiu cat se poate de linistita(tinand cont ca Vlad are pneumonie si imi este teama sa nu se imbolnaveasca si bebe) sa beau lichide si sa mananc.
http://picasaweb.google.com/valna76/Poze#5330010653208223746
rivali spune:
Maya25, bine ai revenit.Ma bucur ca sunteti bine
rnico, bine ai venit.Bebe Tudor sa fie sanatos si papacios
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gaza22 Fetele intru si eu repede pt o intrebare ca m-au zapacit medicii astia de aici si cred ca Gaza mea are temperatura. Voi unde verificati temperatura? si care sunt limitele in care trebuie sa se incadreze. Ce v-au zis Doctorii vostri. Aici e o zapaceala totala ba ca sa i-o iau la subrat ba in fundulet da sa scad 0,5 grade, e nebunie si nici nu mai stiu ce am citit eu. Pls help. Aaa si mai avem o problema stranutam cam mult si suntem mucioasa. Sa fi racit? Am auzit-o si tusind cam o data de 2 ori pe zi da nu stiu daca e pt ca s-a inecat sau de la altceva. Gata fug ca plange. Mami de Gazii mica si frumoasa 2+ |
Eu ii iau temperatura rectal si scad 3 grade
De stranutat si tusit si a mea baga la greu plus nasuc infundat
a controlat-o doctorita cand a facut vaccinul, a ascultat-o la plamani si nu e nimic deci e ok 

Mamica fericita de
Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
Manuela77 spune:
| citat din mesajul lui rivali Din fericire am rezolvat problema mancand si band aprox 2l de ceai chimen cu anason,la galactogil nu am apelat. Nu am cedat si nu i-am dat piticului completare ci l-am pus des la san. Numai noaptea il puneam de 4-5 ori. Si nu in ultimul rand trebuie sa fiti linistite,pe langa faptul ca lapticul sacde atunci cand sunteti agitate,si bebele va simte si se agita si el. |
Cred ca e cea mi buna abordare! Exact asa facem si noi si treaba merge struna.
Laptic e din belsug si bebe e fericit.Mamica de
Radu (01.04.2009)
Raaluca spune:
rnico, bine ai venit!
Lui bebe TUDOR!
Chatonel, ma bag si eu in clubul "alunelor" de care nu mai scapi si iti mananca nervii...
. la mine sunt micutze dar multe intinse pe gat...
Gaza, exista cei 3S care sunt normali la bebelus (sughitat, stranutat si sforait). Nu trebuie sa te ingrijorezi decat daca chiar sunt peste masura...mult, tot timpul... o sa-ti spuna instinctul asta!
De tusit mai tuseste si a mea cam de 3-4 ori pe zi dar nu e nimic grav.
Cu lapticul nu stiu ce sa zic dar in mod logic este ca daca bebele primeste completare, el o sa suga din ce in ce mai putin (tre sa faca efort mai mare ca sa suga, la biberon curge usor) prin urmare o sa stimuleze din ce in ce mai putin secretia de lapte care in mod firec scade ... Cred ca asa functioneaza!
Raluca, mamica de
lena
rivali spune:
| citat din mesajul lui Gaza22 Fetele intru si eu repede pt o intrebare ca m-au zapacit medicii astia de aici si cred ca Gaza mea are temperatura. Voi unde verificati temperatura? si care sunt limitele in care trebuie sa se incadreze. Ce v-au zis Doctorii vostri. Aici e o zapaceala totala ba ca sa i-o iau la subrat ba in fundulet da sa scad 0,5 grade, e nebunie si nici nu mai stiu ce am citit eu. Pls help. Aaa si mai avem o problema stranutam cam mult si suntem mucioasa. Sa fi racit? Am auzit-o si tusind cam o data de 2 ori pe zi da nu stiu daca e pt ca s-a inecat sau de la altceva. Gata fug ca plange. Mami de Gazii mica si frumoasa 2+ |
De obicei bebebelusilor li se masoara temperatira rectal
In cutia termometrului digital pe care era o hartiuta cu intervalele de temperatura normale .Rectal intervalul era 36,7-37,7