Aoleu! Galustile mele...
Raspunsuri - Pagina 2
crinait spune:
Fara bicarbonat? Cum vine treaba asta? Pai asta e un SECRET pe care mi l-a spus mie cineva, demult, cand m-am apucat de facut primele galusti si... ia ghiciti? le-am ratat!EVIDENT!
Da, chiar asa! Cine mi-a spus mie super-megatrucul asta? (Din cate stiu, nu am dusmani!)Cine mi-a spus mie ca daca nu vreau sa mai fac galusti nefierte in mijloc, cu aspect si consistenta de bolovan, si in plus, nici sa nu mai fiu nevoita sa asez pe masa si un cutit langa lingura de supa... sa pun nitel bicarbonat? Ca-mi ies si pufoase? Pufoase o veni cumva de la onomatopeea "puf,puf" pe care am emis-o vazandu-le cum arata?!
Sybille, merci de link, in stanga, reteta, cu poze multe (extrem de utile pentru mine), in dreapta... mi-au fugit ochii pe horoscopul zilnic! Care-mi zice ca azi voi reusi sa finalizez o lucrare importanta, in care m-am investit mult! A se citi : GALUSTI! Vedeti,fetelor, v-am spus eu ca am facut eforturi! Daca imi ies deseara, si dupa ce voi accepta, timida, toate complimentele din partea comesenilor, vin si va spun imediat! Daca nu, inseamna ca or mai fi si alte zile bune pentru mine in horoscopul de pe saptamana asta... de pe luna asta...
Care horoscop se termina cu sfatul urmator :
"Nu va angajati in discutii in contradictoriu cu o ruda mai in varsta!" ...
Asa ca nu-mi sun azi matusa! Ea mi-a dat reteta cu bicarbonat, mi-am adus aminte!
Annie80 spune:
crinait esti tare dulce si funny in postari
Fa ca in reteta din linkul postat de puisorul si reteta mama_lui_alex de care spune si Misha 71, or sa iasa bune , si pufoase.
Al meu sot cand ratam, ca nici nu le verificam inainte daca sunt puf-puf, cerea pickamerul
ah si mai era teoria sa le faci cu dragoste, toata mancare de altfel ca sa iasa buna, asa ca destreseazata si sa ai galuste pufoase
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
vickip spune:
--eu le fac din, ou, gris si un pic de sare. Pt pufosenie pun putin ulei si bat albusele spuma. Cantitati nu stiu sa iti spun ca le fac din ochi...a...si le fierb separat in putina supa sau in apa cu vegeta pt a nu strica totul.
chiccutza spune:
eu am facut ieri cu ouale batute spuma.de obicei grisul il pun dupa ochi.nu pun sare in compozitie,ci le fierb in apa sarata.spre sfarsit torn o cana de apa rece,mai fierb putin si le las sa se odihneasca acoperite cu un capac 5 min,dupa care le transfer in supa.
Federica a mancat ieri 6 galusti la o masa.
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/
B.G. spune:
crinait, daca inca nu ti-au iesit galustile, incearca si reteta mea (preluata de la soacra-mea)...in zece ani de cand fac galusti, niciodata n-am dat gres
Ai nevoie de un ou.
-separi albusul de galbenus
-albusul il bati tare de tot cu telul (sau cu mixerul) pana sta tapan...e esential sa stea tapan
-adaugi galbenusul peste albusul astfel batut si mai bati in continuare cu telul doar pana se incorporeaza ( eu am un tel in spirala pe care il folosesc pentru galusti)
Apoi lasi telul deoparte si te inarmezi cu o furculita.
Peste compozitie incepi sa torni cate putin gris , amestecand compozitia cu furculita prin "rasturnare" - sper ca intelegi la ce ma refer, ca nu stiu cum sa explic mai bine (adica nu invarti circular ca la o maioneza, ci de jos in sus)
Te opresti in momentul in care compozitia se "zbarleste" - o sa-ti dai seama.
Dai focul mai tare la supa ca sa inceapa sa dea in clocote si incepi sa iei cu lingurita umezita in apa rece din compozitie si sa torni in supa. Pui capac si le lasi sa fiarba maxim 10 minute, dupa care stingi focul. Compozitia ptr galuste nu trebuie sa fie prea moale, dar nici prea tare. Nu trebuie sa se sfarame in momentul in care o pui in supa. Daca se sfarama inseamna ca n-ai pus suficient gris.
O sa-ti iasa cam 10 galuste. Daca iti ies bine si vrei mai multe, data urmatoare faci din 2 oua.
Alecsia spune:
Si eu pun bicarbonat si nu dau gres niciodata. Peste oua presar grisul si putina sare . Nu pun foarte mult gris , las compozitia mai moale , pentru ca dupa 10-15 minute grisul se umfla si va fi perfect. In caz contrar galustile vor iesi tari. Apoi le fierb in alt vas, pentru cateva minute , ca sa nu risc sa se imprastie. Nu numai ca niciodata nu s-au sfarmat, dar ies si pufoase si gustoase.
"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."
teo30967 spune:
fetele pentru galuste e esential sa se separe albusurile pe care le bati cu furculita intr-un castron si apoi adaugi restul . cantitatea de gris o pun din ochi ...dar ar trebui sa citesc in carte sa vad cu aproximatie cam cat gris sa adaug . de obicei dupa ce fac compozitia incerc si pun in supa cu lingurita si vad daca mai trebuie gris .
michela09 spune:
Crinait esti tare haioasa!
Se pare ca nu sunt singura care a intampinat la inceputuri "mici" greutati la executarea galustilor (ale mele ieseau ca bolovanii), dar dupa multe incercari (si fara ajutorul fetelor de pe DC, caci pe atunci nu le cunosteam) m-am prins.
Reteta mea: la un ou batut bine adaug patru linguri de gris (una cate una) dupa care las compozitia sa se odihneasca 4-5 minute. Cu o lingura inmuiata in apa rece formezi galustile si le pui in oala la foc mic si neaparat oala acoperita cu capac.
Sunt tare curioasa cum ti-au iesit galustile. A avut dreptate horoscopul?!
Mihaela
mary_710 spune:
Fetelor am citit pataniile voastre ,dar sa stiti ca nu sunteti singure(daca asta ne ajuta cu ceva)eu si acuma desi fac galuste de gris destul de des,dupa aceeasi reteta ,citeodata tot imi ies tari de putem sa ne spargem capul cu ele.
Lullaby_2009 spune:
Eu am facut prima data compozitia prea moale si s-au sfaramat in supa, apoi am mai adaugat gris si au iesit prea tari. Cine mi-a dat reteta mi-a spus sa pun gris din ochi, dar nu prea a mers, o sa incerc sa le fierb separat cum spunea catalina2307, nu m-am gandit pana acum la aceasta varianta .
19 + cu probabil