Aoleu! Galustile mele...

Aoleu! Galustile mele... | Autor: crinait

Link direct la acest mesaj

La cum s-au imprastiat in ciorba (ce imprastiat, pulverizat, mai degraba!) numai galusti nu puteam sa le numesc! Asadar, am plecat tiptil cu ciorba direct in baie si pac, pac, am tras apa de cateva ori si... am spalat rusinea!

Cine oare, cine, ma va putea ajuta si pe mine sa fac galusti demne de acest nume? Care sa ramana intregi in ciorba? Si sa fie mandria mea, sa pot face si eu o poza si sa o pun la albumul familial. Si peste ani de zile, cand imi voi certa nora, sa-i arunc asa, in treacat : Pai ce draga mea, astea le numesti tu galusti? Pai tu nu ai vazut, draga mea (sau cara mia) cum arata ale mele? Si aici paf, scot albumul...

Nu stiu unde am gresit, dar va spun cum am procedat : am amestecat oua, sare, piper, bicarbonat si gris si le-am dat drumul cu lingura in ciorba. Ma batea gandul sa pun si patrunjel tocat ca sa arate fain, bine ca m-am luat cu altele (intre timp a sunat telefonul.O prietena veche, nu mai vorbiseram demult...), ca plangeam de mila patrunjelului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

eu nu pun bicarbonat la galusti

la 2 oua pun 8 lunguri de gris, putina sare si asta e tot secretul.
Bat bine ouale , adaug grisul in ploaie si amestec. Initial pun 7 linguri si amestec, apoi vad daca e prea subtirea sau nu. Acum depinde si de cat de mari sunt ouale.

spor la facut galusti



Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)


Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil


Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

nici eu nu pun bicarbonat. trebuia sa pui mai mult gris, sau dupa ce ai pus grisul sa le mai lasi putin, ca se mai intaresc daca nu le pui imediat in supa.si bagi una in supa, vezi cum reactioneaza, daca se imprastie mai pui putin gris si mai incerci una si tot asa pana nimeresti consistenta potrivita

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Eu am auzit mai demult la niste doamne mai in varsta ca pun in ele un pic de apa rece sa fie mai pufoase. Si de atunci asa fac si au avut dreptate.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Eu pun 1 ou, un praf sare si grisul...nu l-am masurat il pun "din ochi"...adica compozitia sa nu fie nici prea moale nici prea tare, eventual incerci...daca se risipeste mai adaugi gris...
Cel mai bine adaugi putin cate putin, asa eviti sa pui prea mult.

E buna atunci cand iei cu linguritza si ramane urma cateva secunde, ca dacasta tzeapana, clar e prea groasa ...nu stiu daca intelegi ceva....
Ce mi s-a intamplat odata...am facut compozitia si le-am pus mai tarziu in ciorba. Grisul a absorbit oul si au iesit tari.

Deci preparati compozitia si direct in oala!


_

Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Eu mai pus si putin ulei( o lingurita) sa fie pufoase si intotdeauna le fierb separat(in apa clocotita). Daca nu ies sa nu stric toata ciorba.
Si fara bicarbonat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Uite si aici s-a discutat despre galuste http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127870&SearchTerms=galuste

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

aa, mi-am mai amintit, referitor la apa rece, eu pun apa rece in supa si dau focul mic inainte sa le pun in oala

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

de aici am invatat ca (virgula) compozitia e gata, cand incepe sa se invarta farfuria pe masa in timp ce mesteci (normal, nu o ti cu cealalata mana) si nam mai dat gres,

... o lingrita de ulei, pt pufosenie

n-am auzit de bicarbonat la ele

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

din link-ul dat de puisorul am ales metoda folosita de mama_lui_alex si NICIODATA nu le-am ratat.

****************************************************************


Drum bun, licurici iubit!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!


Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sybille spune:

Crinuta, iti trimit si eu un link de unde ai putea invata cum se fac galustile,eu ma inspir de aici de multe ori cand nu stiu ceva.Iti doresc succes si sunt sigura ca data viitoare iti vor reusi cu siguranta.Aici este linkul http://cristinablog.aioclub.com/category/supe
Bafta si sa ne tii la curent.

Mergi la inceput