Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Am o prietena draga cu 3 copii. Amandoi, si ea si sotul ei sunt super. Isteti, faini, educati, de viata.. tot ce vrei. Total dedicati celor mici. Si copiii sunt crescuti bine, fericiti, veseli si frumosi. Cea mare merge in tabere de ski, la balet, la inot. Se descurca ei singuri; mamica a renuntat momentan la servici.. sta acasa cu cei mici si face in paralel a 2a facultate. Daca nu i-as cunoaste as zice ca nu se poate.

Si ea-mi povesteste ca s-a tot saturat de priviri&interpelari pline de "mila": "Vai, dar ce greu trebuie sa va fie cu 3 copii!"

Ei chiar nu vor sa inteleaga ca suntem fericiti si nu ne este greu.

O colega de la odisee tot asa, are 3 bursuci minunati. Parintii is oameni deosebiti. Si se ocupa excelent de ei.. cei mai mari skiaza, patineaza, ies mereu in cate-o excursie sau in vacante faine. Copiii sunt iubiti si fericiti.

P.S. visul meu este..

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

neatza noi suntem in plin proces de multiplicare dupa cum se vede si sincer perspectiva unui al 4 lea nu ma sperie deloc (adica nici nu mi pun roblema sa ma opresc)mi se pare foarte frumos DAR m am izbit de mentalitatea asta in nici un caz de la francezi ci de la amica mea romanca fara copii 34 de ani care la randul ei provine dintr o familie numeroasa
i am explicat ca e ceva minunat sa ai copii dar din pacate copilaria ei a marcat o prea mult asa ca nu mai insist
zau ca nu mi plac privirile ei pline de compasiune atata tot
i am zis cand e copilul tau totul se schimba treci cu vedere multe pt ca imi reprosa ori de cate ori putea.... cica cocolosesc copiii prea mult ori ca ea nu ar putea sa stea acasa sa nu faca nimic (oare nu faci chiar nimic cand ai copii?????)
culmea ea face baby sitting de ocazie adica cateva ore pe seara cand parintii ies in orash la cateva familii cu 2 3 copii

e clar e o implinire total personala si daca unii nu o inteleg nici ca mi pasa

montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88

Tudor ,Ale ,si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Vlad spune:

Felicitari!
Referitor la subiect, numarul mai mare de copii poate fi un semn al lipsei de educatie doar daca ii faci in virtutea inertiei fara sa ai posibilitati de a-i creste! Nu inteleg niciodata cand vad familii cu 5-6 copii toti cu haine rupte si nemancati! Nu, nu mi se pare o idee prea buna sa faci copii si sa-i tii la limita subzistentei si saraciei toata copilaria! E trist sa vezi atatia copii saraci care isi doresc o jucarie sau o prajitura si se uita cu jind la cei care au!
Dar daca ai posibilitatea financiara de a le asigura o viata buna si accesul la educatie de ce nu? Trebuie sa fie tare amuzant sa ai o casa plina! Sa mergi in vacanta nu in 2 sau in 3 ci in 6-7! Si daca sunt sanatosi... probabil e o mare bucurie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

nu e o gluma, ci chiar asa gandesc multi...probabil, in egoismul lor crunt le e greu sa "imaprta" cu inca doo suflete in plus decat numa' cu unu'.

FOMA...vreau si eu la tine acasa...mai acceptati si vizitele unuia de aproape 3 ani?nu garantez ca si cainii scapa "usor" ca R. nu stie sa-i iubeasca decat cu bagat degete in oki, tras de urechi, blana, etc.

LARA, off-topic...dar ai ceva dusmani aici pe forumu' asta. si asta ingreuneaza cititul topicului, pen'ca juma' din postari sunt aiurea...clar facute doar ca sa dea in tine si atat.Imi place ca te tii bine insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Dov...asa e din pacate...

Eu chiar am deschis subiectul pe bune, nu mai are rost sa ma mai justific inca o data de ce.E un subiect deschis la generale pana la urma...

Oricum trebuie sa recunosc ca unele dintre povestile pe care le-ati impartasit (ma refer la atitudinea chiar a unor membri ai familiei sau prieteni buni) 'depasesc' cu mult orice am auzit eu pana acum.Poate si fiindca nu sunt (inca) in situatia de a avea mai multi copii.
Mi-as dori ca atitudinea generala sa se schimbe.Dar pana atunci important e sa nu puneti la suflet.

Felicitari mamicilor cu mai multi copilasi si va multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Mie nu mi se par deloc ciudati cei care aleg sa aiba mai multi copii, din contra ii admir din tot sufletul, pentru ca e clar ca iubesc copiii iar cine iubeste copiii nu poate fi un om rau, nu?
Eu mi-as dori enorm 3 copii doar ca nu mai am curaj. Efectiv nu ne mai simtim in stare... Numai cand ma gandesc ca iar ar trebui sa ma scol de 5-6 ori pe noapte (in conditiile in care fii-mea la aproape 3 ani, inca se mai scoala cam de 3 ori pe noapte) mi se face rau fizic. Poate peste 3-4 ani o sa uitam si o sa ne incumetam dar nu prea cred.
Formalhauti, Adita si restul mamicilor cu mai multi copii cate o pentru voi si familiile voastre frumoase!

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dietrich spune:

Felicitari Fomalhauti,sunt o mamica cu 3 copii si ma bucur ca m-ai exista oameni care m-ai au si alte valori in lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Adineauri am citit chiar pe DC , la un alt subiect negru pe alb scria ca 'tiganii fac multi copii din lipsa de educatie'- o sa spuneti, era vb de cu totul altceva.Da, stiu...

Upss cred eu ziceam ca si la tigani acei dintre ei care au o rata de natalitate crescuta sunt cei mai needucati. Imi cer scuze ar fi trebuit sa pun in general. Asta gandeam pentru ca tot in aceeasi postare precizam ca prin educatie rata de natalitate medie de 6-8 copii a disparut.

AB sincer iti spun ca nu mai stiu cine 'zicea' chiar ar tb sa caut sa citesc topicul din nou.

Dar vezi ca isi disputa si Lisa Elisa 'gresala' asta.....Ba chiar crede ca am deschis subiectul special pt. ea.
Nu!!!E un simplu subiect asa cum se deschid atatea zilnic.Nu era 'menit' sa atace, sa discrimineze, sa judece pe cineva anume ,dimpotriva.

Probabil ca s-o fi spus pe mai multe subiecte....
Nu asta e important si am adaugat la measjul initial ca stiu ca subiectul respectiv( cel pe care l-am citit eu, daca erau mai multe..) facea referire la cu totul altceva.
Era numai un exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

salut...ce mai faceti???tot la acest subiect? nu inteleg ce problema au cei care comenteaza aiurea. nu le convine subiectul sa taca si atat...ce dovedesc prin comportamentul lor? lansez un nou subiect...am voie??? imi spuneti daca nu sunteti de acord...cred ca toti avem copiii la scoala...al meu va intra la scoala in toamna...sunt ingrozita de ceea ce se intampla prin scoli la ora actuala...nu mai e ce a fost pe vremea mea...intrebare...cum putem sa ne educam copiii in asa fel incat sa evite anturajele rele? cunosc parinti de tineri care chiar si-au dat silinta in educarea copiilor dar tot au scapat din mana cum se zice...cum putem sa ne tinem copiii departe de tentatiile distructive si sa-i ajutam sa faca alegeri corecte? pwwp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui dov

LARA, dar ai ceva dusmani aici pe forumu' asta.

Eu nu ma numar printre "dusmanii" tai.
Dar ti-ai bazat deschiderea subiectului pe o afirmatie de-a mea. Care te-a uimit foarte tare !
De ce nu mi-ai dat replica la celalalt subiect ?

Mergi la inceput