Numarul de copii si lipsa de educatie

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

N-am timp sa scriu punctual si nici sa insir numele tuturor doamnelor care merita citate, dar Lara sincer atunci formularea nu a fost deloc inspirata, pai numai titlul si ma face sa-mi creasca adrenalina.

Ce ma socheaza e cum se arunca toata lumea, inclusiv eu la a se "disculpa", vai tu, dar am studii superioare si iata si ceva copii peste media admisa statistic, blah, blah, blah, numai pentru ca gandirea asta pur elitista ne mananca ficatii...asta zau e jenant, bine sa fim intelesi in conceptia mea.

Adica restul nu au voie?...treaba lor ce fac cu cine, si asa mai departe, altfel zau propun sa facem ori precum China, una bucata copil, ori precum Hitler, avem voie numai cei cu facultate.

Daca vreo persoana mai inteligenta la formulari decat mine, eu le am mai mult cu schemele si desenele, poate reformula ce am zis, please be my guest.

Irinac, perfect de acord cu tine...pe cine, ce intereseaza, cate camere, cate wc-uri, televizoare paturi, perne, bla, bla, bla ai cat timp iti cresti fumos copiii, sanatos, ii educi, speli si tot ce tine de cresterea unui copil.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Mai, ia nu ma mai trimiteti de la Ana la Caiafa , ca doar n-o sa ma apuc acuma sa citesc topicul ala de o suta de pagini despre iubirea de Romania.
Daca tu, Lisaelisa, ai spus ca tiganii si sectantii is inferiori, foarte rau ai facut!
daca Lara _c s-a luat dupa tine, foarte rau a facut si ea!
Sa nu se mai intample, ca suna urat de tot. Bine?

Denizel,

Daca vrei, intra la topicul respectiv si citeste ce am scris incepand cu pagina 10.
Nu are nici o legatura cu inferioritatea rasei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Problema e prost pusa. Una e sa descuti despre o anumita mentalitate romaneasca (la modul general) si alata e sa te intrebi (sau chiar sa iti pese) intr-adevar daca sa mai faci un copil temindu-te de aceasta mentalitate (in conditiile in care nici nu locuiesti acolo).

Asta mi se pare o ... nici nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu jignesc, dar vorba nu stiu cui, numai titlul si m-a oparit!

tre sa va amintesc ca exista tari industrializate cu crestere negativa (sau foarte mica) a po****tiei. Aceste tari welcome sa spun asa mamele cu mai multi copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

N-ar putea vreo moderatoare sa arunce la container interventiile total off topic ale lui lisaelisa si denizel? Fetelor nu puteti sa va reglati treburile justitiare, de genul "ba asa a zis, ba asa e cum zic eu", pe PM ceva? Un pic de respect pentru femeile cu mai multi copilasi, ca poate subiectul li se adreseaza si cine stie, nu au timp sa va citeasca mesajele scrise doar asa ca va plictisiti voi acasa ori la job.Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse
Ce ma socheaza e cum se arunca toata lumea, inclusiv eu la a se "disculpa", vai tu, dar am studii superioare si iata si ceva copii peste media admisa statistic, blah, blah, blah, numai pentru ca gandirea asta pur elitista ne mananca ficatii...asta zau e jenant, bine sa fim intelesi in conceptia mea.Adica restul nu au voie?...treaba lor ce fac cu cine, si asa mai departe, altfel zau propun sa facem ori precum China, una bucata copil, ori precum Hitler, avem voie numai cei cu facultate.Daca vreo persoana mai inteligenta la formulari decat mine, eu le am mai mult cu schemele si desenele, poate reformula ce am zis, please be my guest.Irinac, perfect de acord cu tine...pe cine, ce intereseaza, cate camere, cate wc-uri, televizoare paturi, perne, bla, bla, bla ai cat timp iti cresti fumos copiii, sanatos, ii educi, speli si tot ce tine de cresterea unui copil.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
eu ma bucur de orice familie mare, nu cred in ideea asta cu e sarac atunci sa nu faca copii.Pana la urma nu putem fi toti bogati,sau cat de cat bine situati, si daca toti ar fi sefi, cine ar mai matura strazile (metaforic vorbind).Ca sa nu mai zic ca bogatii pot saraci, si saracii se pot imbogati, asa ca eu gasesc calculele astea cu "fac doar un copil ca atata imi permit sa cresc" lipsite de viziune .Fiindca nu stim ce aduce ziua de maine.mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , 19+am blog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

N-ar putea vreo moderatoare sa arunce la container interventiile total off topic ale lui lisaelisa si denizel? Fetelor nu puteti sa va reglati treburile justitiare, de genul "ba asa a zis, ba asa e cum zic eu", pe PM ceva? Un pic de respect pentru femeile cu mai multi copilasi, ca poate subiectul li se adreseaza si cine stie, nu au timp sa va citeasca mesajele scrise doar asa ca va plictisiti voi acasa ori la job.

Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Subiectul asta are legatura cu ce am scris eu la un alt topic,initiatoarea inspirandu-se, la acest subiect, de cateva din cuvintele mele, dar scoase total din context...

Si eu am tot respectul pt familiile cu mai multi copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Complexul legat de numarul (mare) de copii nu e neaparat romanesc cum se scrie pe aici; restul societatilor privesc firesc (si fac copii) pentru ca n-au fost obligate cindva sa-i faca, si au ramas cu traumele, ca femeile romance; situatia similara este si aici in Canada franceza; generatia mea de quebecosi au parinti cu 10-15 chiar 20 frati; asta pentru ca Biserica Catolica a badjocorit aici femeia in ultimul hal, i-a obligat sa faca copii pe quebecosi pe banda, excomunicat pe cei care nu s-au supus si rasplatit cu pamint pe cei cu copii multi(multi intelegind spre 20 pe familie uneori) cu orice risc al sanatatii femeii; drept care generatia urmatoare s-a rezumat la unul-maxim doi si la oarecare aversiune; acum ( a treia generatie) lucrurile par sa intre in normal si societatea sa-si vindece ranile, natalitatea a crescut in ultima vreme (tot in perioada respectiva de dominatie a Bisericii Catolice au fost multe abuzuri indreptate spre copii aici, si bine tolerate de societate/preoti); Treptat isi vor reveni si romanii si vor privi firesc si cu respect dorinta unor familii de a avea mai multi copii, dar treptat.
Uite ca si in Canada a fost o situatie asemantoare.Mai e clar ca de atita vreme, mai ales de cind o femeie isi poate planifica dupa cum doreste numarul copiilor, de cind exista atitea metode sigure de anticonceptie, in tarile civilizate familiile au si vor avea in majoritate 1-2 copiii. Pentru ca vor sa calatoreasca, vor sa vada lumea, au alte aspiratii, femeile vor libertate, vor sa munceasca, sa fie independente si apoi viata nu e chiar usoara cind sunt copii mai multi, costurile sunt mai mari. Sunt multe femei divortate ori tocmai rata divorturilor mare pune femeia in garda! Cu un copil doi se mai descurca o mama singura oriunde, dar cu 3-4 nu ar fi chiar usor. Nici sa aiba grija de copiii cum trebuie nici sa-si refaca viata dupa.Mie imi este clar ca asa va si ramine si daca se respecta dorinta femeii atunci e foarte bine asa! Inainte imi doream si eu doar un copil ca sa am mai mult timp pentru mine, dar acum vad lucrurile altfel. Stiu ca ma descurc excelent cu doi si cu trei va fi cam la fel, eu fac fata, am si viata mea, am si planurile mele, nu vad copiii asa intr-un mod tragic. De ex eu o sa ma opresc la trei, ma rog de nu or fi gemeni acum si gratie atitor metode de planificare o sa o pot face. Familiile cu stiu eu 3-4-5 copii sunt si aici exceptii, cu trei is mai intilnite dar marea diferenta e ca nu sunt privite intr-un mod negativ, nu sunt femeile judecate si numite nebune ori proaste. Oare asa erau privite si canadiencele la a doua generatie? Ma refer la femeile exceptie cu 3-4-5 copii in generatia celor predominant cu 1-2 copii. Aversiunea aia in ce consta? Asta ma minuneaza pe mine: imaginea si comentariile! Pentru ca nici nu mi-am pus problema pina acum si nu am auzit pe nimeni in jurul meu judecind vreodata astfel de familii, nici pe vremea cind aveam doar un copil ori doi ori mai ales acum. Pe aici e idea ca fac copiii mai multi cei care-si doresc, isi permit cit de cit, cind femeia poate sta o perioada acasa. Ajutor nu primesc toti, doar cei ale caror venituri sunt pina intr-un anumit nivel. Noi nu primim nimic, dar e ok asa, sa primeasca cei care au cu adevarat nevoie. Doar de ex, la al doilea copil costa mai putin gradinita si la al treila si mai putin. Apoi mamelor care nu muncesc dar au copil le merge si vechimea si cotizatia la fondul de pensii pina cind copilul are 3 ani. Cum eu i-am facut cam din 3 in trei ani asa, zici ca-i planuita treaba, o sa am o contributie la fondul de pensii ca si cum as fi muncit timp de 9 ani pe un salariu de 2500€. Astea-s singurele chestii.Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
de ex, la al doilea copil costa mai putin gradinita si la al treila si mai putin. Apoi mamelor care nu muncesc dar au copil le merge si vechimea si cotizatia la fondul de pensii pina cind copilul are 3 ani. Cum eu i-am facut cam din 3 in trei ani asa, zici ca-i planuita treaba, o sa am o contributie la fondul de pensii ca si cum as fi muncit timp de 9 ani pe un salariu de 2500€. Astea-s singurele chestii.
Vikinga 4+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mamele din Romania nu beneficiaza de toate acestea.
Lipsa unui sprijin real din partea statului roman pt o mama cu mai multi copii, este motivul pt care femeile, in majoritate, aleg sa faca cel mult 2 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

eheee, Conchita, inainte vreme (adica vremea cuprinsa intre acu' vreo trei ore si vesnicia de dinainte de ele ) iti trebuia mult mai putin decat ce a zis Lara, ca sa iei foc.
Bineee, hai sa te ajut :)).
Pune in loc de Lara_c nick-ul, sa zicem, X si in loc de "sectanti, tigani", pune "credinciosi" (eventual ortodocsi, fiindca stim bine ca de aialalti credinciosi crezi ce crezi).
Ia zi, dupa inlocuire, iti iese sau nu de-un proces ce n-a vazut DC-ul?

Donia, Donia, ce mi-ai facut tu mie...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Jeez...am ajuns si la proces.

Denziel, ar trebui sa iti fie maxima rusine avand in vedere ce ai spus nu numai despre copiiI pe care i-as putea avea ci si despre cel pe care il am deja.
Eu ti-am scris un mesaj de bun simt (cred eu) si ti-am explicat frumos ca ai inteles gresit.Apoi am incercat sa ignor restul comentariilor rautacioase.Dar vad ca tu o tii in comtinuare pe a ta.
Iti propun sa termini cu toate off topicurile astea, chiar nu inteleg daca spui ca nu ai nimic cu mine de ce esti asa inversunata????
Iar despre copiii mei NU ITI MAI PERMIT SA VORBESTI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Si mai ai si tupeul sa iti pui la semnatura mottoul:

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Rog moderatorii sa inchida acest subiect deoarece vad ca nu se intervine pt. limitarea off topicurilor si consider ca am fost jignita suficient atat eu cat si copilul meu cat si copiii pe care (poate) o sa ii am.

Este inadmisibil sa fiu invinuita de cate si mai cate, jignita in toate felurile pt ca am deschis un subiect pe forum si am revenit de mai multe ori incarcand sa va conving (pe unele care ati inteles gresit) ca va inselati foarte tare in ceeea ce afirmati si in felul cum incercati sa rastalmaciti.
Oanamada a deschis mai demult un subiect despre felul in care incep 'certurile' si se rastalmaceste tot si aproape toti cei care U raspuns au zis ca ...i se pare.
Rog un moderator cand are timp sa citeasca subiectul meu de la un cap la altul ca sa vada cum se reactioneaza pe acest forum.Cat de usor se ajunge la adjective ca oribil, mizerabil si cel mai grav se jignesc copii.
Va salut.

Mergi la inceput