Scirtiie parchetul...???ce sa ii mai fac?
Stau la casa si am vreo 4 ani de cind am pus parchet normal (de lemn)si am portiuni unde scirtiie tare..Se ede ca exista spatiu intre placi. Am incercat cu pudra de talc dar ot degeaba .
Are cineva vreo idee ce sa ii mai fac sa mai scirtiie?
Am la fel in alta camera parchet si nu scirtiie deloc
Raspunsuri
rory76 spune:
Pai mai bine pune niste chit de cutit ( de lemn) intre placile alea care s-au distantat si dupa ce se usuca il dai cu nitel lac de parchet culoarea care sa se amestece in "peisaj" si daca doar asta e problema, se rezolva...chitul ala il lipeste si umpli cu golurile.
Daca nu functioneaza, zi-mi, iti mai dau o solutie. 

"Trust no one!"
ioana2004 spune:
Am pus si chit in unele locuri dar tot degeaba ..Am pus in alte locuri chit si tot la fel scirtiie...
CorinaDani spune:
buna,
incearca sa "torni" in acele crapaturi Pronto ceara pentru parchet, sau poti sa pui solutia pe putina vata (tampon demachiant) si sa tamponezi zonele care scartaie, astfel incat sa intre printre rosturi si sa "lubrifieze" zonele in care placile de lemn se freaca intre ele; daca nu ai pronto, cred ca poti folosi cu succes o solutie de curatat mobila (spray sau lichid), in orice caz ceva cremos, astfel incat sa patrunda printre rosturi si sa elimine scartaitul...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
first_carmen spune:
si la mine scirtiei dar stiu care este problema - parchetul s-a lasat (nu a fost indeajuns de dreapta podeaua).
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi
deli spune:
Am avut aceiasi problema si parchetarul nostru a rezolvat-o asa: a facut un amestec din rumegus foarte fin si aracet pe care cu care aumplut rosturile; dupa ce s-a uscat a raschetat si apoi a dat cu palux. Acum nu mai scirtiie si sunt 3 ani de cand a facut operatiunea asta.
petra spune:
In general un pachet care scartie este un parchet nu foarte bine pus. Este posibil ca lemnul sa fi fost mai umed la instalare si dupa ce s-a aclimatizat cu temperatura camerei au aparut spatiile si scartiala. Chiar si asa umed dac era batut bine si prins la fel de bine cu cuie nu mai misca cat lumea.
Se mai poate ca podeaua de dedesuptul parchetului sa nu fi fost dreapta si acolo fiind lemn pe lemn se produce scartiala.
Sotutii contra scartielii nu prea sunt, doar de astea ingenioase care in unele locuri merg in alete nu prea.
Si la mine in casa scartie parchetul de ma scoate din minti cateodata, dar nu am avut ce-i face.Un prieten de al nostru are bussines care se ocupa de asa cavea si ne-a explicat cum sta treaba si cea mai radicala solutie contra scartielii este schimbarea parchetului macar in zonele "cantatoare". Nu-mi prea surade ideea pentru ca deranjul este mare si cand am auzit asa ceva parca nu mai scartia asa tare.![]()