Gradi de stat sau particulara? Ce preferati?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

La Dudu in grupa au fost pana de curand 8 copii, niciodata nu veneau toti. Insa in ultima luna, s-au mai inscris inca 6! Sper ca este doar o situatie temporara, caci ceio veniti de abia acum vor ramane la grupa de 2-3 ani, iar cei cu "vechime" vor promova la grupa mica.

Noi am ales aceasta gradi particulara pt ca:
- sunt putini copii in grupa
- au program inclusiv vara
- ne-au primit la 1 an si 10 luni
- conditiile corespund cerintelor mele (inclusiv personalul)
- se face intensiv limba engleza.

Pt mamicile in cautarea gradinitei (de stat sau particulara, nu conteaza), recomandarea mea este sa va informati bine inainte, sa va stabiliti criteriile de evaluare, sa mergeti sa vizitati locatia respectiva, sa discutati cu personalul.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madau

La noi nu s-a pus niciodata problema banilor, insa daca am reusit s-o inscriu la stat si am avut noroc sa ii fie si foarte bine, n-am decat sa ma bucur. Iesim si mai ieftin, de banii ramasi putem sa-i facem alte "mofturi"... Face si aici engleza si dansuri suplimentar, contra cost bineinteles... O gradinita particulara, cu un pret decent nu mi se pare o fitza, am auzit insa de gradinite care percep tarife de 1500-1700 ron/luna, ei asta mi se pare o fitza maxima, nu vad ce ofera in plus fata de astea de 900 ron. Parerea mea, desigur, fiecare face dupa cum considera

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

1700 ron/ luna??? Da' ce fac de banii astia, sunt saptamanale? Glumesc! Aberant! Prost e cine da, nu cine cere.
Eu dau 750 ron/luna, program de 9 ore, engleza inclusa si sunt foarte multumita.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi la gradi sunt 6 copii la educatoare doar la grupa mica. De la mijlocie in sus sunt 12.
Zicea cineva ca se fac limbi straine si la stat. Se fac dar nu intensiv. Prin intensiv eu inteleg ca minimum jumatate din timpul petrecut la gradi li se vorbeste exclusiv in acea limba.
Cand am inscris copilul la scoala am zis ca a facut 3 ani intensiv engleza si mi s-a zis "nu exista gradinite cu intensiv engleza". Eu am zis ca-s mai multe Directoarea de scoala nu stia de gradinitele cu engleza intensiv, si oricum particularele "nu exista" , deci nu exista gradinite cu engleza intensiv . Era foarte mirata de asa o chestie
Cam din aceleasi motive am dat-o si eu initial la particulara - pampers, sub 3 ani ... si eu ziceam ca o mut la stat mai incolo, dar am ramas la particulara ca ne-am obisnuit asa.
Eu dau aprox. 800/luna (cu tot cu optionale). 1500-1700 mi se pare enorm de mult, ce or face de banii aia?
Da - programul de vara ar mai fi in favoarea gradinitelor particulare. Si mai nou, faptul ca nu participa la greva

Conchita nu toti copii sunt dintr-o raceala in alta. Fi-mea in grupa mica (inceputa inainte de 3 ani) a racit o singura data. In tot anul adica.
Am auzit si eu copii care se duc la gradi o saptamana da si doua nu, mai ales la grupa mica, dar din fericire la noi nu a fost cazul.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Alessia, daca copilul este sub 3 ani si nu ai alta varianta in timpul vacantei de vara, cea particulara cred ca este solutia.

In rest,cum spuneau si celelalte membre, exista gradinite bune si gradinite rele atat dintre cele de stat, cat si dintre cele particulare; in plus, la o aceeasi gradinita pot fi parinti f. multumiti, cat si parinti extrem de nemultumiti (poti sa citesti subiectele despre diverse gradinite particulare..).

Pentru mine optionalele nu sunt asa importante, daca nu imi convine ce si cat se face la gradinita, le putem face in particular.
Cred ca engleza intensiv ar fi daca s-ar vorbi numai in engleza si cu nativi. Dar si aici cred ca exista mici probleme..

Noi suntem la una de stat pe care am ales-o nu din motive financiare, avem si alternativa f. buna pentru vara, ci pentru ca mi-a placut.
Mamica unui coleg de grupa ne-a spus ca a preferat pentru un al doilea copil gradinita de stat, desi primul a fost la o gradinita particulara, cu programa englezeasca, profesori englezi. A urmat si 1-4 tot la scoala de care apartinea gradi. Copilul refuza/nu stia sa mai vorbeasca romana,vorbea si acasa numai in engleza.

Noi facem engleza la gradinita de doua ori pe saptamana, plus 2 ore acasa cu o profesoara.
In rest,zilnic desene in engleza, diverse materiale pentru copii in engleza, ne intreaba tot timpul cate ceva.Acum prind foarte usor. Am vazut si un copil- la aceeasi gradi de stat- cu care mama vorbeste numai in engleza. In conditiile in care la majoritatea celor particulare personalul nu vorbeste nativ o limba straina (engleza de ex.),nu mi se pare o tragedie...daca ar fi fost nativi era altceva.
Oricum o sa tot faca engleza de acum inainte, nu trebuie sa vorbeasca perfect inca din primii ani, mai ales ca unii copii de abia vorbesc romana

mami de Sebastian si Stefania

" Life is a journey! Enjoy the trip!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Am prietena care are copilul la o gradi particulara si care plateste 1400 ron/luna. Ce le face in plus de banii astia nu stiu...oricum mie mi se pare aberant de scump. Indiferent ce metode de invatat folosesc. Faci un an intreg de facultate de banii astia. La Montessori am vazut ca taxa pt program lung e de 1600 Ron, si exemplele ar putea continua. Dar cum am mai spus, fiecare face cum considera

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Da, fetelor, mi se pare scump o gradi particulara care depaseste 900 ron pe saptamana, si da, cum au spus unele din fete , atunci cand sunt bolnaviori si-i tii acasa , ti se cam duce restul de bani pe nimic,,daca nu l-ai dus la gradi. Dar sincer va spun ca in Craiova, la o gradi i-au batut pe copilasi, nu exagerez, am o prietena, sotie a unui preot care ne-a povestit. In ceea ce priveste imbolnavirile, o prietena a dus in primul an fetita la o gradi de stat si i se imbolnavea foarte des, al doilea an a preferat o particulara si, dupa spusele ei copila nu a mai racit asa de des. Nu stiu ce sa mai zic..
Cat despre Alessia mea, s-a adaptat f bine, platesc 280 ron pana la ora 13.00, mancarea de acasa. Mi se pare un pret rezonabil, insa nu prea sunt multumita de educatoare, in sensul ca nu-i supravegheaza cum trebuie.Pe cand la aceeasi gradi, insa la grupa mare, educatoarea este altfel, se vede de la o posta.Nu stiu ce sa fac la anul.Sa speram ca o sa fie bine. Multumesc ptr sfaturi

Mergi la inceput