Ce v-ar fi ajutat sa stiti inainte de nastere?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Bun subiect!

Ce mi-ar fi placut sa stiu "de dinainte":

1. Sa nu fiu asa de sigura ca totul va merge cum fusese prevazut. Eu eram pregatita pentru nastere naturala, cu travaliu petrecut in bazinul de apa, muzica, masaj, lumanari parfumate etc. Am ajuns la spital cu membranele rupte (deci pa si pusi bazin), nasterea a fost indusa si a fost nevoie de cezariana (medicul se temea de circulara de cordon, nivelul oxigenului din sangele lui bebe era la limita dintre OK si "ingrijorator"), nu prea am avut timp sa ma dezmeticesc. Pana la urma totul a fost perfect, bebe era sanatos si OK, da' uite asa am invatat ca cele mai detaliate planuri pot ramane la stadiul de ... planuri. A, da... scanul facut in saptamana 22 zicea "fetita", iar bebe era de fapt baiat

2. Eu am aparut la spital ca o floricica, cu bagaj de "nastere naturala"(deci cu hainute pentru bebe cat sa-i ajunga o zi-doua) si in final am ajuns la cezariana si am stat in spital 4 zile si jumatate. Iar bietul tati... ne-a adus ce a stiut si el ca trebuie - de m-am luat cu mainile de cap si bebe a stat o zi si jumatate imbracat in camasute date de spital. Data viitoare, pe langa bagajul "marit", voi avea grija sa las si acasa "rezerve" pregatite si sa i le arat si lu' tati, sa stie ce sa aduca in caz de nevoie.

3. Eu am nascut de revelion. Papa in spital... papa de spital, OK la gust da' cam putina! Magazinul din cadrul spitalului, inchis si pe 1 si pe 2 ianuarie. Din nou am apelat la tati care a venit cu doua pungi mari de bomboane cu ciocolata si biscuiti! Yummy ele... da' eu as fi preferat ceva mai "consistent". Deci... notat pentru cand va fi sa vina bebe2: avut grija sa fie instruit tati si eventual pregatit ceva de-ale gurii pentru mami daca e nevoie.

4. Neaparat luat cu mine remedii pentru ...er.. constipatie In cazul meu, compot de prune. Ce bine mi-ar fi prins...

5. Recomand cu draga inima epidurala. Si as da premiul Nobel aluia care a inventat-o! Eu contractii dureroase am avut max. jumatate de ora, cam la dilatatie 5, timp in care se pregatea anestezistul si mi se efectuau analizele necesare (verificat nivelul plateletelor). Apoi...heaven! Barbatu-meu zice ca eram asa de incantata si relaxata ca incepuse sa se teama ca il voi lasa si voi fugi in lume cu anestezistul

Unombun, noi am planificat pe bebe2 sa vina cam peste 3 ani, deci si eu voi avea tot 38 de ani atunci. Dupa ce am nascut (prin cezariana cu epidurala) obstetricianul mi-a spus ca "data viitoare", daca totul e OK pot naste lejer natural daca asta doresc . Daca nu exista motive medicale sa recomande cezariana, aici la prima nastere nu se face cezariana la cerere, indiferent de varsta. Dar asta e aici. Iti tin pumnii sa fie totul bine, sa ai un bebe sanatos si tu sa te refaci repede dupa nastere.

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pe mine m-ar fi ajutat sa stiu mai multe despre alaptare. Am baut de capul meu litri de ceaiuri, la doua zile dupa cezariana aveam lapte pentru cinci copii si nu mi-a spus nimeni de muls, apa rece etc. Am facut febra 40 si o noapte intreaga m-am muls si am pus gheata pentru ca nici doctorita de familie, nici dr cu care nascusem nu se obosisera sa-mi spuna despre furia laptelui, mastita si alte minuni.
In rest, n-am stiut ca se poate trai cu 2 ore de somn, ca nu mai traiesti decit pentru mogildeata mica din bratele tale, dar asta e deja alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

mie-mi pare tare bine ca n-am stiut nimic, ca daca as fi stiut mai multe as mai fi asteptat vreo 10 ani pana sa ma hotarasc sa am un copil.
de ex. credeam ca numai copiii care au probleme se trezesc din doua-n doua ore noaptea si mai credeam ca poti avea si copil si cariera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anandrei spune:

Subscriu si eu la treaba cu alaptatul. Cand mamele, bunicile, matusile, etc vorbesc despre alaptat o fac atat de usor! De-as fi stiut cate sunt de stiut: desfundarea canalelor se face cu sange intai si nu cu lapte, ca trebuie apucata toata areola, ca senzatia e destul de neplacuta, cel putin pana te obisnuiesti, ca trebuie sa mananci mai bine ca in sarcina ca sa fie laptele intretinut si hranitor, ca exista varianta ca, desi ai lapte, copilul sa nu se sature cu el...Doamne! Pentru mine a fost cel mai greu lucru! Si nu mi s-a parut nici natural nici simplu.
-si mi-ar fi placut sa stiu si ca nu e nici o tragedie si nu esti mai putin mama daca alaptezi putin sau deloc. Cate sentimente de vinovatie...
-ca viata ti se schimba total. CIne zice ca dupa un copil nu ti se schimba viata prea mult ala ori nu se ocupa suficient de copilul lui ori e cu capul. Ti se schimba viata total!
-ca n-o sa mai am timp deloc pentru mine si ca, pentru o perioada destul de lunga, o sa fiu doar un fel de sluga (nu dati cu pietre).

Dar mi-ar fi placut sa stiu si ca:
-dupa o zi intrega de plans, un zambet sterge totul cu buretele.
-ca zambetul copilului meu nu poate fi comparat cu nimic pe lumea asta.
-ca mirosul pielii lui e cel mai dulce de pe pamant.
-ca stie sa faca mutrite doar ca sa ma inveseleasca

Sa fii mama este binecuvantare, dar si chin.Dar per total, satisfactiile sunt mai mari decat neplacerile.

Ana-Maria de David pufosu' (11.01.2008)si cel mai fericit tatic, Andrei
Albumul nostru: mama, tata si copilul
Aventurile lui David
Mutzupusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Intr-adevar si mie mi-ar fi fost de ajutor mai multe informatii despre alaptare (durere, lapte care curge tot timpul, etc) si despre cate sacrificii personale (ma refer la lipsa somnului, a mancarii, a ... orice ... adica pa, pa coafor, vizite la prieteni si alte chestii) presupune combinatia cariera + copil.

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

mi-am adus aminte de inca ceva:

mi-ar fi placut sa apara undeva si faptul ca nu toata lumea slabeste cand alapteaza. eu n-am slabit, nu slabesc si nu voi slabi un gram desi alaptez la greu! ba in primele luni, dupa alaptare, indiferent de ora, imi era atat de foame incat eram in stare sa mananc si patura de pe pat si aveam senzatia ca ma ingras numai daca ma uit la mancare. tot ce am dat jos a fost prin eforturi proprii si nu prin alaptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

mi-am anuntat deja sarcina pe acest forum, am trecut de la sectiunea "in doi" la "cabinetul psi".
Ce as vrea eu sa stiu pentru cand va veni bebe ca voi avea un copil super cuminte care nu-mi va da prea multe batai de cap. Mama mea iesit la 3 luni de la nasterea mea din concediu maternal si m-a lasat cu sora-mea de 4 ani. Am fost un copil super cuminte, de fapt, prea cuminte, mama isi facea griji ca sunt un copil retardat mental - nu plangeam, nu protestam cand mi se lua jucaria, puteam sta uda in patutz fara sa urlu, am inceput sa vorbesc pe la 3 ani - o vecina trecea din cand in cand sa ne verifice (ca sora-mea imi bea laptele!) si a certat-o pe mama ca de aia sunt cum sunt pentru ca am fost "abandonata" nu pentru ca as fi retardata.
Am nascut primul meu copil in anul 1 de colegiu, fiind eleva la zi. Concesia a fost - frecventa libera de care totusi nu abuzam. Copilul ramanea acasa cu copilul (cam 2-3 ore pe zi), el spala scutece (avea tehnica - le fierbea intr-un cazan mare ca-i era greatza sa ia fiecare scutec la mana si masina nu aveam), plimba copilul - era iarna si-l infofolea bine intr-o plapuma groasa - eu nu puteam pentru ca astfel copilul era prea greu - nu aveam carucior. Facea de mancare pentru noi. Apoi am angajat o bona, apoi la 1 an si 4 luni am dus copilul la gradi (cresa nu era dar mi-au primit copilul avand in vedere ca eram studenta, era cel mai mic copil din grupa si in fiecare dimineata aveam o strangere de inima cand o lasam);
Cu cel de-al doilea copil vreau sa cred ca voi putea lucra de acasa (sunt buna la forex si-mi imaginez cum stau cu copilul legat de gatul meu si eu ma dau in barci la bursa) si imi continui activitatea profesionala - dand telefoane si lucrand (daca voi putea noptile sau in primele luni cand bebeii mici dorm mult sa lucrez in timp ce el doarme) sa ma ajute si copilul mai mare (care va avea 14 ani) si ca nu urla cu si fara motiv, nu are probleme de sanatate, ma lasa sa dorm noptile ... am cumva asteptari nerealiste?
cu ingrasatul nu cred ca va fi o problema - cu primul copil in 2 luni am revenit la forma initiala (52-54 kg) si nu mai aveam nici burta, supla din nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

mie-mi pare tare bine ca n-am stiut nimic, ca daca as fi stiut mai multe as mai fi asteptat vreo 10 ani pana sa ma hotarasc sa am un copil.
de ex. credeam ca numai copiii care au probleme se trezesc din doua-n doua ore noaptea si mai credeam ca poti avea si copil si cariera

Bre Patou, bre, sa nu le speriem pe viitoarele mamici, te rog frumos! Poti avea si copil si cariera, numai ca nici unul dintre ei nu este asa cum iti imaginai inainte.

EDIT: stiti ce e mai rau decat sa nu slabesti de la alaptat? Sa va zic. Sa alaptezi cu convingere, sa slabesti ametitor...dar sa nu te tina decat trei luni. Nici in ziua de azi n-as putea spune de ce fiului meu nu i-a priit alaptatul, insa e clar ca l-a tinut doar trei luni, moment in care am trecut pe lapte praf si am avut un copil mult mai mancacios.
Deci in perioada alaptatului slabeam 1 kil pe sapt fara nici o restrictie. Cand a intarcat...Balaia ....a inceput bulimia...si ma lupt si-n ziua de azi cu kilogramele in plus. Sau ele cu mine. Ca ele castiga.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mi-as fi dorit sa stiu mai multe despre depresia post-partum, desi pina nu traiesti o depresie pe pielea ta, tot nu stii cum e; as fi vrut insa sa ma astept sa ma simt Milka, urita, deloc femeie, grasa si sleampata.

Mi-as fi dorit sa constientizez cit de mult mi se va schimba viata; e o alta chestie pe care nu cred ca o intelegi pina nu o traiesti pe pielea ta.

Mi-as fi dorit sa imi fi pus macar 5 secunde problema ca s-ar putea sa fiu unul din putinele cazuri in care se recomanda repaos la pat jumatate de sarcina. Nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea trece eu prin asta, si mi-a fost fff greu sa accept ideea. Si am luat totul ca pe un mare esec personal.

Imi doresc sa fi nascut natural, pentru ca la dilatatie 6 aveam niste contractii pe care le simteam ca si contractii, dar de durut nu ma dureau. Dar Pisilinca era destul de mare iar bazinul meu destul de nu-stiu-cum, incit s-a decis sa nu riscam nimic.

Imi doresc ca Pisilinca sa fi dormit in carut afara, sau macar in brate afara; nu am stiut ca exista copii care nu vor sa stea in carut si care nu dorm in patutul lor decit noaptea, orice ai face. Acuma stiu, si de 3 luni am o maimutzica atirnata de mine non-stop. Dar tot de 3 luni am un sot care gateste, spala vase si face curat in casa.

Cu alaptatul...nu am crezut nici o clipa ca imi voi putea alapta copilul, ca voi avea laptic. Asa ca am citit f putin despre asta, si in principiu am stiut 2 chestii: copilul e mufat corect cind are in gura mai mult decit mamelonul, si legea "cererii si ofertei". Din fericire s-a dovedit suficient, alaptez exclusiv de 3 luni si nu a existat nici un semn ca nu as putea face asta inca 3 luni, Doamne-ajuta!

A, si desi am citit asta, nu am crezut ca nu ai cum sa scapi de colici decit cu muuulta rabdare. Asa ca am testat 100 de produse...degeaba. Cel mai bine functioneaza muzica, aspiratorul, phoenul, leganatul si vorbitul blind si cu rabdare.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Patou, se poate si cariera si copil, de unde ai scos-o?
Ca nu toata lumea poate, e alta poveste:)
Depinde ce intelegi prin cariera, eu nu inteleg un simplu servici dreptr cariera.
Eu8 de exemplu imi cosntruiesc o cariera in adevaratu; sens al cuvantului, nu ama ajuns la top, dar de construit se poate construi si cand ai copii, si cand alaptezi din doua in doua ore de nustiucati ani:)))
Totul e gandirea si organizarea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput