Ce v-ar fi ajutat sa stiti inainte de nastere?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

luxe - ai nascut natural, presupun? chiar doare asa de tare?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

am avut in salonul de la spital (unde am nascut) o doamna preoteasa:) care a nascut odata natural si odata cu cezariana. Ea a comparat cele doua nasteri asa: nasterea naturala= iti extrage cineva cateva masele pe viu, cezariana = strafulgerare in dinte dupa ce bei ceva rece!

poze

inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

luxe - ai nascut natural, presupun? chiar doare asa de tare?

nu are rost sa te sperii, durerile nu-s la fel pentru toate femeile. uite, eu am nascut super, si daca aveam mai multa minte, as fi nascut fara epidurala, in cazul meu a incetinit contractiile si a iesit mai rau. durerile erau ok pana m-am speriat de la o asistenta ca vai, o sa doara rau la dilatatie mai mare. si cu cezariana e la fel, la unele se reface repede, iar altele se chinuie rau cu dureri si complicatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Ramonika...asta e doar experienta mea....da, am nascut natural si culmea si cu epidurala...care nu si-a facut efectul sau nu mi-a fost facuta bine !! A fost greu probabil ptr ca bebe era mare,4kg,nu vroia sa iasa si m-am cam chinuit !! Eram atat de obosita, nu vroiam decat sa inchid ochii si sa dorm...dar credeam ca daca o fac, nu ii mai deschid niciodata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

oare depinde numai de corpul persoanei si de felul ei de a fi, sau poti face ceva astfel incat sa diminuezi durerile la nastere?

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Hmmm, voi fi foarte sincera:
-nu mi-a spus nimeni inainte sa nasc ca, copilul nu doarme noaptea
-nu mi-a spus nimeni ca copilul plange tare si tu ca mama in primele sapamani intrii-n panica ca fraiera si te apuca plansul odata cu el si chiar plangi de sare camasa pe tine;
-nu mi-a zis nimeni ca alaptatul e totusi o "tehnica" si ca daca nu e facuta cum trebuie risti sa-ti pierzi lapte, ceea ce s-a intamplat;
-nu mi-a zis nimeni ca unele carti pentru tinerele mamici sensibile nu-s bine scrise, au prea multe descrieri medicale si tanara mama ia totul ca la carte, respectiv cascatul (scria acolo poate fi cascat normal de somnic al bebelusului sau (tot acolo scria) poate fi consecinta unei grave boli neurologice-de unde banuiam eu ca e de rau! si apuca-te io tanara mamica sa veghezi copilul zi si noapte sa vezi de cate ori casca
-nu mi-a spus nimeni ca mintea nu e gandeste limpede si nu pentru ca ai luat-o razna , ci ca e plina furtuna hormonala;
-nu mi-a spus nimeni ca esti mereu obosita, iritata, pregatita numai pentru micut
-nu mi-a spus nimeni ca nu mai trebuie sa fiu sotia/iubita perfecta, gospodina perfecta , menajera perfecta, dar eu am incercat sa continui sa fiu toate astea cu numa vreo 2 ore de somn pe noapte;
- nu mi-a spus nimeni ca nu-ti revii imediat dupa cezariana si ca doare al dracului de tare ca doar e taietura si ca , cuvinte gen "hai ca ai nascut cu ochii-nchisi" nu fac decat sa te faca si mai depresiva...
-nu mi-a zis nimeni ca gata: s-a terminat, el micutul din pat devine centrul pamantului pentru mine si ca suport toate astea pentru ca e al meu si il iubesc si el e cea mai importanta fiinta de pe pamant si ca suport, oricat si orice numai pentru el: minunea mea
Si ar mai fi muulte de scris...

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Hmmm, voi fi foarte sincera:
-nu mi-a spus nimeni inainte sa nasc ca, copilul nu doarme noaptea
-nu mi-a spus nimeni ca copilul plange tare si tu ca mama in primele sapamani intrii-n panica ca fraiera si te apuca plansul odata cu el si chiar plangi de sare camasa pe tine;
-nu mi-a zis nimeni ca alaptatul e totusi o "tehnica" si ca daca nu e facuta cum trebuie risti sa-ti pierzi lapte, ceea ce s-a intamplat;
-nu mi-a zis nimeni ca unele carti pentru tinerele mamici sensibile nu-s bine scrise, au prea multe descrieri medicale si tanara mama ia totul ca la carte, respectiv cascatul (scria acolo poate fi cascat normal de somnic al bebelusului sau (tot acolo scria) poate fi consecinta unei grave boli neurologice-de unde banuiam eu ca e de rau! si apuca-te io tanara mamica sa veghezi copilul zi si noapte sa vezi de cate ori casca
-nu mi-a spus nimeni ca mintea nu e gandeste limpede si nu pentru ca ai luat-o razna , ci ca e plina furtuna hormonala;
-nu mi-a spus nimeni ca esti mereu obosita, iritata, pregatita numai pentru micut
-nu mi-a spus nimeni ca nu mai trebuie sa fiu sotia/iubita perfecta, gospodina perfecta , menajera perfecta, dar eu am incercat sa continui sa fiu toate astea cu numa vreo 2 ore de somn pe noapte;
- nu mi-a spus nimeni ca nu-ti revii imediat dupa cezariana si ca doare al dracului de tare ca doar e taietura si ca , cuvinte gen "hai ca ai nascut cu ochii-nchisi" nu fac decat sa te faca si mai depresiva...
-nu mi-a zis nimeni ca gata: s-a terminat, el micutul din pat devine centrul pamantului pentru mine si ca suport toate astea pentru ca e al meu si il iubesc si el e cea mai importanta fiinta de pe pamant si ca suport, oricat si orice numai pentru el: minunea mea
Si ar mai fi muulte de scris...

uneori gandesc prea mult....

mie mi s-au spus toate astea si le-am citit de multe ori - degeaba. tot le-am simtit din plin.

ce nu am facut- nu am luat in seama simptomele de depresie. am zis ca e de la oboseala, ca trece... daca as fi putut recunoaste ca da, mi se intampla mie, as fi putut cere ajutor.

ce nu mi s-a spus - ca nu trebuie sa fiu eroina, ca daca cer ajutor sunt doar normala, nu mi se darama nici o statuie.

in schimb ce m-a ajutat:
- sa merg prima data de la iesirea din spital la un magazin, dupa pampersi parca (eram in drum spre casa de la maternitate)
- sa ies in fiecare zi 5 minute din casa, cand bebe era cu sotul meu
- sa-mi cumpar blugi noi in primul weekend acasa
- sa primesc multi prieteni in vizita, ma rugam de ei sa vina, ca sa vorbesc cu cineva. (desi se zice ca te obosesc musafirii si sa-i eviti in prima luna)

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003
in schimb ce m-a ajutat:
- sa merg prima data de la iesirea din spital la un magazin, dupa pampersi parca (eram in drum spre casa de la maternitate)
- sa ies in fiecare zi 5 minute din casa, cand bebe era cu sotul meu
- sa-mi cumpar blugi noi in primul weekend acasa
- sa primesc multi prieteni in vizita, ma rugam de ei sa vina, ca sa vorbesc cu cineva. (desi se zice ca te obosesc musafirii si sa-i eviti in prima luna)

aici ai mare dreptate, cand coboram la farmacie sa cumpar ceva mi se parea ca m-am plimbat prin mall (evident tinandu-mi repiratia sa nu iau vreun microb). In rest, n-am calcat in nici un magazin de teama virusilor (sa nu-i duc la copil)...etc...m-am schingiuit groaznic

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ca alaptatul din 3 in 3 ore este o utopie!

adica si daca ar vrea sa impuna cineva acest program - stiu ca sunt anumite maternitati care inca mai folosesc schema asta - nu exista 3 ore!

matematic vorbind este vorba despre:

alaptat 45-50-70 min, dezbracat, spalat fund, schimbat scutece, imbracat, cu gesturile timide ale inceputului si in functie de anotimp 15-30min, domolit colici prin diverse metode, entertainment pentru bebelus si surpriza alaptat din nou

si-atunci cum ramanea cu somnul si odihna despre care vorbesc TOATE cartile si care se presupune a avea loc in pauza dintre alaptari?

unde e pauza dintre alaptari? eu am cautat-o mult, in primele 2 luni si nu prea am gasit-o! de unde gasit timp pentru mancat sanatos, dus, pieptanat, satisfacut alte nevoi fiziologice si ramas femeie seducatoare....

si ar fi fost la fel de bine sa mi se spuna ca nu toti copiii stau in carucior! sau ca le place sa doarma in parc...asa nu mi-as mai fi facut planuri de citit in parc in timp ce copilul doarme linistit. am carat-o cu marsupiu, wrap, sling, impingand totusi si de un carucior pentru ca mi-am pastrat speranta; n-am putut sa ma asez nici macar 10 min pe o banca, sau se intampla atat de rar incat stateam extrem de stresata ca se va trezi in urmatoarele secunde.

si sa se specifice ca nu toti copiii adorm singuri, in timp ce se uita la un carusel muzical (imaginea din toate filmele de la TV) agatat deasupra patului lor! nu, exista bebelusi, care doresc sa-si simta mama, sa o miroasa, sa fie leganati, cantati, mangaiati...sunt bebelusi care nu stiu sa treaca dintr-un ciclu de somn in altul fara sa se trezeasca si sa doreasca din nou atentie.

mi-as fi dorit ca la diversificare sa nu se scrie ca se incepe cu o lingurita, urmand a creste progresiv cantitatea pana la nu stiu cate mg/zi. ar fi trebuit sa scrie ca sunt bebelusi care raman cu o singura lingurita zile in sir, pana o accepta si pe a doua...sau sunt unii care numai cand vad lingurita inchid gura si zile intregi poti sa faci orice pe langa ei ca nu ti-o mai accepta.

si ar mai fi de spus si despre faptul ca revistele si cartile trateaza foarte putin subiectul fratilor cu diferenta mica de varsta; adica cel mare nici macar nu vorbeste, cand cel mic se naste...

si ar mai fi o tona de lucruri de spus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

ymca,

O secunda am crezut ca-i vorba despre mine la prima nastere,asa a fost primul meu bebe,sugea fara intrerupere,ma simteam ca o africanca ,imi lipsea un os in nsa si o piele de tigru pe cur.

Acum, cu aldoilea bebe(desi diferenta intre ele este foarte mica ,2 ani), am avut mare noroc,doarme imediat dupa alaptat cel putin 3 ore ca la carte,trag de ea ca sa o scol.
Mai aiurea acum este diferenta de varsta intre cei doi bebei, e ca la nebuni dimineata,una cere tzittzi,cealalta mic-dejun,caca la olita,unde mi-e girafaaaaaaaaaa,unde e bebe de girafaaaaa,se face ora 1pm si eu tot in pijama dupa ea.
Este in faza de gelozie saracutza,nu suporta sa vada ca o alaptez,spune mereu ca tzitzi eest a ei,trebuie sa ma ascund in alta camera pt. alptat.
Abia pe la ora9pm se linistesc amandoua ,culmea e ca "cea mare"vrea sa doarma cu bebe in camera "ca sa nu fie trist,ca de aia plange" spune ea.
abia astept sa le vad pe amandoua tinandu-se de mana,se merita sa te sacrifici cati-va ani,iar daca ar fi sa o iau de la capat cred ca as face la fel,de fapt noi ne mai dorim un bebe

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput