Citim impreuna? (organizatorice...)
Raspunsuri - Pagina 24
speed spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui conchita
aam ajuns pe la jumate azi-noapte, dar cu greu. nu-mi place deloc, poate e de vina traducerea, caci n-am mai citit o carte in romaneste demult... nimic |
eu am inceput-o in engleza anul trecut, n-am putut trece de primele 2-3 pagini-de aceea am si propus-o cercului-ca sa ma motivez nu cred ca traducerea e de vina
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita aam ajuns pe la jumate azi-noapte, dar cu greu. nu-mi place deloc, poate e de vina traducerea, caci n-am mai citit o carte in romaneste demult... nimic |
Fiinca-s prea mute quoturi, spun ca de lotu' 49-i vorba!!
conchita, nu pot sa cred ca nu-ti place, da' deloc, dupa ce tu, cu minuta ta, mi-l recomandasi pe Gombrowicz; pe care, acum, il ador!! Iar lotu' asta 49 mi se pare frectie la picior de lemn fata de de Ferdydurke...
Deci; conchita, speed, please, ce nu va place la lotu' lui Pynchon??
speed spune:
lilanda,cred ca n-am apucat sa citesc destul ca sa-i dau de gust...tin minte ca trebuia sa citesc cite o propozitie de 2-3 ori ca sa-i prind intelesul ...am dat vina pe engleza mea...
mai am putin dintr-o carte de llosa (pe care il ador ) si apoi ma apuc de lotul 49 din nou...daca il mai gasesc...
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lilanda
Fiinca-s prea mute quoturi, spun ca de lotu' 49-i vorba!! conchita, nu pot sa cred ca nu-ti place, da' deloc, dupa ce tu, cu minuta ta, mi-l recomandasi pe Gombrowicz; pe care, acum, il ador!! Iar lotu' asta 49 mi se pare frectie la picior de lemn fata de de Ferdydurke... Deci; conchita, speed, please, ce nu va place la lotu' lui Pynchon?? "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
il adori pe G? atunci te ador si eu pe tine.
nu compara pe G cu P, e imposibil.
nu vad citate, vad o insiruire de ganduri total anapoda si fortate, fara miez, fara sentiment, fara zvac. plus o gramada de inadvertente care ma irita: un pusti de 16 ani nu poate fi manager de hotel nici macar in america; atunci cand trade in o masina, esti obligat sa o cureti de chestii personale, deci nici vorba sa vada dealerul rochii, jucarii si alte gunoaie, de unde sa i se traga suferinte metafizice. aia cu "raceala centripeta" m-a dat pe spate si am dat cu cartea de pereti. am mai recitit coperta unde o recomanda drept cea mai buna carte dupa WW II si-am luat-o de la capat, dupa ce mi-am spalat creierul de criticism. si m-a luat cascatul si am adormit. sa vedem a doua jumatate, in seara asta. mi se pare un Bufnila ceva mai articulat. doar putin. :-))
sa nu ma urasti prea tare. :-))
speed, ma gandeam la traducere ca poate asta e motivul, ca-s unele ziceri si intorsaturi de fraza care-mi stau pe creier, de ex. "iepurasule" lu barba'su. poate era "honey bunny", de fapt? :-))
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita nu vad citate, vad o insiruire de ganduri total anapoda si fortate, fara miez, fara sentiment, fara zvac. plus o gramada de inadvertente care ma irita: un pusti de 16 ani nu poate fi manager de hotel nici macar in america; atunci cand trade in o masina, esti obligat sa o cureti de chestii personale, deci nici vorba sa vada dealerul rochii, jucarii si alte gunoaie, de unde sa i se traga suferinte metafizice. aia cu "raceala centripeta" m-a dat pe spate si am dat cu cartea de pereti. am mai recitit coperta unde o recomanda drept cea mai buna carte dupa WW II si-am luat-o de la capat, dupa ce mi-am spalat creierul de criticism. si m-a luat cascatul si am adormit. sa vedem a doua jumatate, in seara asta. mi se pare un Bufnila ceva mai articulat. doar putin. :-)) sa nu ma urasti prea tare. :-)) |
Huh ! Multumesc, sa stiu sa stau departe ...
Poate ajungem vreodata si la o tema mai pamanteana ...