Licurici de ianuarie-februarie 2009 (18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Nu vreau sa creeez nici o polemica,va spun doar ceea ce am vazut la tv zilele trecute legat de alimentatia la san unde se desmonta integral mitul precum ar fi cel mai bun aliment pt bebe.Si asta din cauza ca toate alimentele contin produse chimice,pestii sint plini de pesticide, samd. Singura chestie buna ar fi imunoglobulina care o secreta organismul matern.
Mie mi-a dat de gandit....

Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya-dy spune:

Ar fi cred cel mai bun aliment daca am manca noi numai produse organice....daca am fi vegetariene, etc
Dar nu stiu daca vreuna dintre noi poate...si din lipsa de timp, si bani-pt ca cel putin aici, produsele organice sunt foarte scumpe.

Nu ma bateti, va rog.....dar exista in Romania in supermarketuri produse organice? nu de alta, dar cred ca o sa mergem si noi in iulie, si chiar atunci voi incepe diversificarea, si nu stiu dc gasesc pe undeva- ca la sarbi sau tarani...in piata, cred ca sunt pline de nitrati.

Mai, cam slaba miscarea azi....va plimbati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Selene mai ai un pic de rabdare, ce sa le faci.....dar si cand or veni toti banii.. iti dai seama cate cumparam???

Idaira parerea mea e ca nici cum nu e bine, adica sunt avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste atat alimentatia la san cat si cea cu lapte praf. Eu personal sunt pentru alaptarea la san si am suferit mult pentru al alapta exclusiv si fac tot posibilul sa mananc sanatos.

Noi azi am fost la plimbarica, a fost asa cald.... Fetelor voi ati trecut la tricouri sau la pantaloni scurti? Eu inca nu am trecut, sunt la faza de bluzita subtire peste body cu maneca scurta (sau doar body cu maneca lunga), strampiori si salopetica cu pantaloni scurti.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee
Ma bucur ca preferata ei este tzitzica, insa se pare ca laptele meu nu produce prea multe calorii ca sa si ia in greutate (explicatie pur personala).

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

aceeasi problema am si eu si la aceeasi concluzie am ajuns...].

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Fetelor, am auzit de la cineva ca alocatia de 200 de lei va fi pastrata numai la mamele care primesc indemnizatie de 600 de lei • asta înseamna ca celelalte pot pierde dreptul indiferent daca au 1.000 de lei sau 4.000 de lei .......
Cica a fost pe Protv o emisiune..

Noi azi am alergat ca bezmeticii (eu si Alexutu in port-bebe) dupa Pampers no. 3 cu omida, ca am luat o data din Real si au fost foarte foarte buni, nu s-a udat in ei deloc deloc + ca nu il strang la burtica..Si nu am gasit!! intr-un final am luat un bax de No. 3 fara omida si unul de No. 4, cu omida, dar cei de no. 4 sunt intre 7 si 18 kg....I-am zis sa puna mana sa se mai ingrase si el ca marimea 4 cu omida sunt peste tot.

de Alexutzu 21.01.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Personal, desi nu am alaptat foarte mult (aproape 3.5 luni) si nu exclusiv, continuu sa cred ca laptele de mama e cel mai bun pt copil. Motivele sunt nenumarate si in afara faptului cand mama fumeaza excesiv, consuma alcool, droguri sau medicamente neadecvate, alaptatul este cea mai buna solutie pt mama si copil.
Nu exista lapte prost, slab sau mai stiu eu cum. Exista numai mame neinformate, care apleaca urechea la toate prostiile ( aici intra si emisiunea aceea de pe protv).

Nu fac si nici nu am facut obsesie pt alaptat. In fond este alegerea fiecaruia, dar haideti sa nu ne ascundem dupa scuze de genul laptele de mama e plin de chimicale!!! nu exista asa ceva (doar in exceptiile mentionate mai sus).
Da, e ok sa spui ca nu ai stiut cum sa alaptezi sau sa mentii productia, sau copilul nu a vrut/nu a stiut sa suga (pe undeva prin categoria asta intru si eu, probabil nu am depus eforturi indeajuns de mari ca sa imi mentin productia sau nu am stiut cum, in mod sigur la al doilea, al treilea copil nu voi mai face greseala asta si voi insista cu toate puterile mele).

Micola draga e pacat sa renunti la alaptat, continua...chiar dc ii mai dai cate un biberon de lapte praf din cand in cand.
Copii cresc foarte bine si cu lapte praf, dar e pacat sa nu continui si cu alaptatul, mai ales ca tu ai lapte din belsug.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Miere , multumesc. Am dormit si eu o ora si-mi explodeaza sanii, dar si capul deci daca as putea dormi si eu ziua, altele ar fi datele problemei...Numai ca eu daca dorm ziua ma trezesc cu o durere de cap de-mi vine sa bat pe cineva...sunt cu susul in jos . Nici cand eram copil nu dormeam, tot de asta dar mai mut pentru ca mi se parea ca daca dorm ziua pierd evenimente importante . de nu ar semana Alexutu cu mine la faza asta...
Astept printul sa se trezeasca ca doarme de la 6 si ceva...

de Alexutzu 21.01.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Si eu sint pro lactatie materna...de asta,am si inghitit in sec cind am facut rani la sani si mai apoi mastita, si de singurul lucru care imi era teama era sa nu inghita Carla sange,m-am chinuit si am alaptat-o cu protectoare de silicon pina la 3 luni jumate,am fost la cursuri de alaptat pt ca habar n-aveam de ca exista o pozitie corecta de alaptat,samd.

Miere eu scriu de curind la rubrica de licurici,nu ne cunoastem "virtual",totusi vreau sa cred ca fraza cu "mamele neinformate care apleca urechea la toate prostiile",nu-mi era adresata.

Daca ar fi dupa buzunarul meu as manca numai produse organice,insa imi este practic imposibil.Incerc sa-mi asigur insa toate principiile alimentare din produsele pe care le consum, si cu toate astea,constat sa vad ca nu-i suficient ...asta e!

Carla

Mergi la inceput

Alexutu doarme dus...de la 6, s-a trezit la 8.30, a mancat mai mult in somn si a adormit pe burta mea, abia l-am dat jos, o ora a dormit pe mine..Inca doarme, cred ca nu am cui sa-i fac baie..Numai sa nu se trezeasca la noapte cu chef de joaca...

Idaira, nu cred ca Miere a vrut sa "atinga" pe cineva anume...ci doar ideea de a alapta cu orice pret. Si eu m-am chinuit mult ca sa ajung sa alaptez exclusiv, dar cand am vazut ca nu si nu am bagat si completare, si acum iar ma bate gandul sa apelez la "caloriile" laptelui praf. Si ce daca! Imi doream si eu sa alaptez exclusiv pana la 6 luni, dar decat lapte "stresat" de la mama, mai bine lapte "relaxat" din biberon.

de Alexutzu 21.01.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Nu, nici vorba nu iti era adresata tie, era adresata tuturor mamelor care nu se informeaza cum trebuie si se iau dupa ce spune unul sau altul, in loc sa cera sfatul unor consultanti in lactatie.

Emisiunea de pe protv, precum si cele cateva articole aparute in presa care trateaza aceeasi problema, e doar o emisiune in cautare de senzational, facuta probabil de niste amatori care nu au nici un fel de cunostinte in domeniu. Nu cred ca in emisiunea respectiva s-a spus ceva de genul "OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) in urma studiilor multiple facute in privinta corelatiei chimicalelor gasite in lapte si a alimentatiei mamei a ajuns la concluzia......etc, etc...".

Nu. Probabil exprimarea a lasat de dorit, a fost ambigua si nici macar nu a adus in discutie parea unui medic autorizat, sa nu mai vorbim de OMS, care clar nu este de acord cu aceasta aberatie.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput