Educarea copiilor in spiritul iubirii de Romānia
Raspunsuri - Pagina 6
Sheannamp spune:
chestia cu "Hai sa ne iubim patria!" e, dupa parerea mea, rezultatul inocularii eficiente din anii pre-revolutionari
Nu stiu , e adevarat, cum se fac inocularile privind iubirea de mosie in SUA sau in alte parti dar indemnurile astea de tip HAI ROMANIA! suna la fel de bine ca si ceea ce citeam intr-un topic mai vechi:
Hai sa il votam pe Brancusi ca e roman (dupa origine) si e musai sa ajunga in top ca , nu-i asa, acolo sus e locul romanilor/
Asemenea patriotism ieftin si vulgar, acela care tine de fapt de o tendinta la fudulie care ne caracterizeaza (sau poate ca e de fapt o trasatura balcanica) pe mine personal ma scarbeste.
Nu suntem ca natie nici mai buni si nici mai rai ca alti, tara noastra nu e mai frumoasa si nici mai urata ca a altora (alta stupizenie propagandista, cu Romania ca un buchet de flori)
Sa fi roman (indiferent de etnie sau cetatenie) e o realitate si nu o mandrie sau dimpotriva, o rusine.
Nu reprezinta o trasatura de caracter dar nici un lucru pe care ar trebui sa il tii ascuns sau, cu care sa te lauzi
Desi vorbesc in necunostinta de cauza, cred ca daca as trai intr-o alta tara as spune copiilor mei ca eu sunt romanca, ca Romania e tara mea de origine.
E bine ca omul sa isi cunoasca radacinile, e ca si cum ai sti ca te tragi din Popescu si nu din Ionescu, desi nu mi se pare deloc corect sa spui ca trebuie sa fii mandru ca esti roman.
Nemo, imi pare sincer rau pentru ca simti ca esti un strain intre straini si sper sa nu te supere prea tare mesajul meu, nu e neaparat adresat celor din diaspora
Adela99 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay se vede de la o posta intr-un aeroport cine e roman... din pacate... nu neaparat de etnie rroma, ci pur si simplu roman... in majoritatea cazurilor... si ca sa va dau un exemplu concret, cineva, intr-o tara straina, vede pe strada un cersetor cu un afis, scris in limba tarii in care se afla... si trecand pe langa el ii spune "vezi ca se scrie cu 2 "l" (sa zicem)... si cersetoarea : a, da? pai daca nu e corect scris nu-l mai tin... deci, ii distingi imediat. |
care dintre ei era romanu'?
ioanadara spune:
Sheannamp a sintetizat foarte bine.E clar ca urmele propagandei pre 1989 se vad clar.
De fapt, nu cred ca voi ramaneti indiferente daca cersetorii pe langa care treceti ar vorbi romaneste chiar si la Paris de exemplu.Din contra, a ramane indiferent mi se pare mie ca denota o distantare de tara in cazul asta. Bineinteles ca imi e rusine ca Europa e plina de cersetori romani, doar sunt romanca.Englezului ii va fi rusine cand va auzi cersetorii vorbind limba lui presupun si neamtului cand va auzi germana .E normal .Anormal este sa exageram.Si daca un roman constata ca in alta tara este un strain printre straini si Romania este o tara de care nu ne e rusine si pe care vrem sa o ajutam sa -si vindece ranile, de ce nu se intoarce?
luny spune:
citat din mesajul lui kay da, Romania e o tara frumoasa . pacat ca e po.****ta...... ************************************************************************************ Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara : 858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone www.inimacopiilor.ro oana de SOSONICA (6.06.2007) asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an S www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil ! "When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout." |
sunt de acord cu tine, la fel si cu cele spuse de naty, asa ca nu mai are rost sa formulez si eu altfel..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
lara_c spune:
Eu nu am de gand sa imi indoctrinez in nici un fel copiii cu iubirea de Romania.Asta decid ei.
Deocamdata imi invat fiica romaneste, o sa ii spui ca are (si) origine romana, o sa mearga cateodata in vacante.Si cam atat.
Mi-as fi dorit sa aiba si cetatenie romana, insa birocratia e prea mare si nu mai avem luni de zile la dispozitie pt asta....Dupa un an am inteles ca nu se mai poate decat in instanta
In sfarsit , va decide ea cand va fi mare daca vrea.
Am citit cat de 'inversunata' era Ilse...Draga mea ce vrei sa iti spun?
Las la o patre tabuurile, falsul patriotism si iti spun clar : da imi este maxima rusine cand vad cersetori romani, hoti, violatori, etc.
Ne-au facut de ras peste tot.
Asta tocmai pt. ca iubesc Romania.Exact cum l-ai vedea tu maine pe fratele tau la furat sau pe sora la colt de strada.Nu ti-ar fi rusine?Nu te-ai gandi ca ti-au facut familia de ras?
Probabil ca fiicei mele nu ii va fi rusine, nu cred ca va fi vreodata atat de legata de Romania.Nu stiu daca se va considera romanca.Si nu e important.
Important este sa stie despre Romania, sa vb limba romana, si sa stie ca si acolo sunt oameni buni si rai ca peste tot.
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui lara_c Las la o patre tabuurile, falsul patriotism si iti spun clar : da imi este maxima rusine cand vad cersetori romani, hoti, violatori, etc. Ne-au facut de ras peste tot. Asta tocmai pt. ca iubesc Romania.Exact cum l-ai vedea tu maine pe fratele tau la furat sau pe sora la colt de strada.Nu ti-ar fi rusine?Nu te-ai gandi ca ti-au facut familia de ras? |
Exact asta simt si eu fata de toti raufacatorii care ne fac tara de ras, peste tot in lume.
ilse spune:
Eu sunt inversunata ca vad ca va place "eticheta" asta, mi-o asum, cand ne dam romani atunci cand avem de-a face cu oameni inteligenti, varfuri, etc...si pe infractori nu-i asumamca asta sunt unii, desi am mai zis-o si repet, e vina autoritatilor din orice tara ca nu-i ridica atunci cand fac o ilegalitate, ne facem mai degraba noi ca nu suntem romani.
Asumati-i si pe astia ca facand parte din natia romana ori deziceti-va total de cetatenia romaneasca ca vorba voastra sunt 90% numai cersetori si tigani si mai stiu eu ce cand ajung pe afara.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Exact asta simt si eu fata de toti raufacatorii care ne fac tara de ras, peste tot in lume. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Ai impresia ca eu ii "imbratisez" cumva, dar tot cat v-ati da peste cap si astia sunt romani, deci de ce va e "jena" tot nu pricep!
Credeti ca numai noi avem infractori, ce atata rusine?
Toate natiile din lumea asta se dezic de "originea" lor brusc cum dau cu nasul de un infractor?
ilse spune:
citat din mesajul lui lara_c Eu nu am de gand sa imi indoctrinez in nici un fel copiii cu iubirea de Romania.Asta decid ei. Deocamdata imi invat fiica romaneste, o sa ii spui ca are (si) origine romana, o sa mearga cateodata in vacante.Si cam atat. Mi-as fi dorit sa aiba si cetatenie romana, insa birocratia e prea mare si nu mai avem luni de zile la dispozitie pt asta....Dupa un an am inteles ca nu se mai poate decat in instanta In sfarsit , va decide ea cand va fi mare daca vrea. Am citit cat de 'inversunata' era Ilse...Draga mea ce vrei sa iti spun? Las la o patre tabuurile, falsul patriotism si iti spun clar : da imi este maxima rusine cand vad cersetori romani, hoti, violatori, etc. Ne-au facut de ras peste tot. Asta tocmai pt. ca iubesc Romania.Exact cum l-ai vedea tu maine pe fratele tau la furat sau pe sora la colt de strada.Nu ti-ar fi rusine?Nu te-ai gandi ca ti-au facut familia de ras? Probabil ca fiicei mele nu ii va fi rusine, nu cred ca va fi vreodata atat de legata de Romania.Nu stiu daca se va considera romanca.Si nu e important. Important este sa stie despre Romania, sa vb limba romana, si sa stie ca si acolo sunt oameni buni si rai ca peste tot. |
Da foarte bine, nu esti ipocrita, asta e o calitate.
Totusi e chiar asa misto sa incepi cu comparatii d-asta referitoare la frate miu sau sor mea, dar ma rog, hai sa zicem ca e in "spirit romanesc"...anyway, chiar si asa am sa-ti raspund, fratele sau sora au acelasi sange ca si tine oricat te-ai da peste cap si tot nu poti sa schimbi asta decat cu transfuzie.
Cam asa si cu neamul romanesc, oricata transfuzie ti-ai face cu sange britanic, neah, imi pare rau sa te dezamagesc dar nu merge, si cu pasaport britanic, sangele romanesc apa nu se face.
Poti cel mult sa te dezici la greu, si asta e tot.
Good luck
.