Semnaturi impotriva impozitului forfetar
Raspunsuri - Pagina 4
Hilde spune:
Simali, mai aveti facturile alea fiscale standardizate de guvern?
Wow, ce pain in the ass erau.
Nu am facut contabilitate in Romania, am facut doar o clasa, doua de contabilitate, pe care o uram din tot sufletul, si imi amintesc ca ne puneau sa memoram numere de conturi. Oare imi amintesc eu bine ca nu erau flexibili in organizarea cheltuielile si veniturilor, ca trebuia sa folosesti specific anumite conturi?
Aici imi setez ce conturi vrea muschiul meu : ), dau numere si nume dupa bunavointa mea. Haos, daca judecam dupa regulile romanesti probabil.
Hilde spune:
Mi-am mai amintit ceva. :)
Am lucrat in sales si marketing in Romania si posibil ca mai mult de 25% din timpul meu la lucru era munca de completat facturi si tot felul de forme standardizate pentru contabilitate. Ii consideram pe cei din departamentul de contabilitate "cucu" ca ne cereau atat de multe si ieseau niste certuri cu scantei intre angajati din cauza asta.
Dar ei saracii isi faceau doar treaba, noi chiar ii credeam iesiti din minti. : )
E extrem de ineficient sistemul din Romania. Eu sper ca unii dintre romanii care au avut posibilitatea sa lucreze cu alte sisteme, sa se intoarca in Ro si sa incerce sa modifice si sistemul de acolo.
Hilde spune:
Ramona are dreptate.
Gv. ar trebui sa gandeasca asa: ): castiga omul un venit legal pentru el si pentru familia lui, good for him. Mai angajeaza cativa. Bine pentru el ca are profit sa angajeze, bine pentru angajati(ca au venituri cu care sa mearga sa cumpere case, mobila, vacante, stimuleaza economia in generalsi ajuta la crearea altor locuri de munca), bine pentru mine ca guvern ca iau taxe din salarii si/sau profit ca sa construiesc drumuri si spitale. Bine pentru toata lumea.
Altfel i-as tine eu pe toti in spate. Ar fi niste saraci care nu au posibilitatea sa stimuleze economia, fac umbra pamantului degeaba.
Bineinteles ca oamenii trebuie sa aiba altfel de educatie, sa nu fi trait toata viata sub un regim comunist, ca sa recunoasca asta si sa aprecieze un guvern nu pentru ca-ti da bani sa stai acasa ci pt ca incurajeaza economia ca sa produca locuri de munca.
Cel care a trait pe vremea lui Ceausescu va fi posibil multumit sa ia o suma amarata de la gv in loc sa aprecieze gasirea unui loc de munca. Si atunci guvernul zice de ce sa-l chinui pe om sa munceasca? : )Incurajarea economiei nu este pe lista mea de prioritati. Eu ca politician vreau sa fiu reales iar majoritatea oamenilor care voteaza vor sa stea acasa, nu au initiativa privata, nu o inteleg, nu o apreciaza.
Mentalitatea colectiva a Romaniei trebuie schimbata.
Hai ca sunt off topic.
marius spune:
Nu esti off topic. Din nefericire statul roman este condus de indivizi si aici ma refer la clasele politice care au ca si interes nedeclarat capatuirea nu au nici cea mai elementara notiune de politica de fiscalitate de buget de administrare. De aceea eu nu-mi mai fac iluzii de o buna bucata de vreme.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Hilde Simali, mai aveti facturile alea fiscale standardizate de guvern? Wow, ce pain in the ass erau. |
Nu mai sunt facturile standardizate. Este mai usor din acest punct de vedere. Dar se face LUNAR o declaratie in care declari la fisc toate facturile (scri numarul, data, valoarea, etc.).
Eu nu sunt contabila (am terminat ASE-ul dar nu contablitate); de contabilitate se ocupa (cu contract de colaborare) o tipa brici care este si expert contabil. Mi-a spus saraca acum cateva zile "imi urasc meseria". Si o inteleg. Sa ti se schimbe in fiecare an Codul Fiscal, sa nu ai nici o urma de stabilitate in mediul in care lucrezi, sa existe atat de multe intrepretari posibile pentru toate lucrurile pe care le faci cu buna credinta si profesionalism...
A.. sa va mai spun o lege ciudata. Orice persoana FIZICA SAU JURIDICA este obligata sa numeasca la o institutie numita "Oficiul spalarii banilor" un responsabil a carui obligatie este sa raporteze institutiei respective orice plata in numerar de peste 5000 de lei. Adica ca sa fie mai clar: eu, la firma mea privata, trebuie sa numesc un angajat care sa ma toarne la "Oficiul spalarii banilor" pentru orice suma in numerar intrata/iesita din firma. Altel iau amenda. Cica legea e impusa de UE; am luat si eu legea UE si acolo reiese ca astfel de declaratie fac numai firmele ce se ocupa cu comertul de metale pretioase, jocuri de noroc, notariate... si e vorba de sume peste 5000EUR Romanii au luat legea si au zis "ORICE PERSOANA FIZICA SAU JURIDICA".
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biancas [b] A fost controlul de la finante, nu au cerut nici macar o foaie de parcurs (oricum nu existau pt ca administratorul a spus ca el nu isi face) au verificat actele si au aprobat rambursareade tva. Dupa cate imi amintesc au scos de la plata vreo 2 bonuri nu mai retin de ce erau pt ca nu aveau stampila mi se pare...nu mai retin sincer. Sau cred ca era vorba de 2 bonuri dintr-o luna anterioara...asa ceva. Deci..s-a facut omul cu tva-ul masinii inapoi. Deci e simplu sa iti cumperi o masina si sa iti deduci tva-ul. |
Dar de ce este asa o mare ciudatenie ca un proprietar de afaceri sa cumpere o masina, doua, noua pe firma si sa-i deduca TVA-ul? Nu cred ca sta vre-un patron/angajat sa tina socoteala masina mea/masina firmei. Cand se urca omul in masina se urca intr-o masina si face cu ea de toate (ia copilul de la scoala, se duce la intalnire de afaceri, se duce la supermarket, etc.). E absurd sa crezi ca oamenii pot avea in parcare nu stiu cate masini si sa tina socoteala "ma duc in interes personal, iau masina personala". Dupa mine este suficient sa dai o lege din care sa reiasa ca masinile de lux n-au ce cauta pe firma si sa pui partea cu "nu mai mult de un autoturism de angajat", si nu "nu mai mult de un autoturism pentru fiecare director" pentru ca uite, la mine la firma au toti angjatii masina pentru ca noi toti muncim cot la cot si nu exista diferente de-astea de tipul "patronul cu Mercedesul si angajatul cu trotineta".
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Biancas
Logica e ca firma ta nu e rentabila . Alta logica e ca sa spunem ca din din 400 lei cu cat raman lunar ar trebui sa platesc la stat 183 lei (2200 de la anul doar : 12= 183 lei pe luna). Din aia 400 lei mai sunt si alte cheltuieli cu siguranta dar asta e impozitul... Intr-adevar ca prin impozitul forfetar probabil se va incuraja munca la negru, serviciile fara factura pt a nu mai incarca CA. Dar inainte era acelasi lucru cu impozitul pe profit, se deducea cheltuieli care de multe ori nu aveau legatura cu firma. Cam asta cred eu |
Si cine decide ce-i aia rentabil si ce nu? Legea impozitului forfetar? Sunt ramuri ale industriei (industria constructoare de masini) in care esti nevoit sa rulezi o cifra de afaceri uriasa pentru un profit mititel si ramuri in care cu cifra de afaceri relativ mica (notariatele) profitul este foarte mare. Legea aceasta nu tine absolut deloc cont de pragul de rentabilitate specific fiecarui domeniu de activitate. De fapt nici nu cred ca ar putea sa tina.
Plus ca ce faci cu SRL-urile care nu sunt micro si nici PFA: la sfarsitul trim.III al lui 2009 am platit impozit pe profit aferent (cel putin teoretic) ultimului trimestru al lui 2008. Cum poti sa-mi mai ceri odata impozit pentru 2008 cand eu ma inchid poate pe pierdere in trim.II al lui 2009? Noi avem uzine in oras care sunt de 3 luni in somaj tehnic. NU AU NICIO COMANDA.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Statul nu sta dupa firmele mici sa vada daca a fost omul cu familia la restaurant si a scazut la impozite. Important e ca inca un om isi poarta singur de grija, ba mai da de lucru si la altii. |
Exact acesta ar trebui sa fie spiritul legii si in Romania; frichinitul pana la epuizare al firmelor mici si mijlocii nu numai ca nu face gaina cu oua de aur sa dea 2 oua pe zi, dar o va ucide in cele din urma definitiv.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
AB spune:
Citat: |
:) In US si Canada e la fel. |
Simali si Hilde absolut de acord. Daaaar in US te lasa statul in pace si la bine si la rau. Chestia cu ma tin pe mine si deduc ce pot pana nu mai ramane mai nimicutza din afacerea mea este corecta intr-un sistem liberal, intr-un sistem social-democrat nu mai e.
Evident ca legea are aerul corect si codite ... asa au toate.
Guestus spune:
Domle...statul va cere sa platiti in avans ca are o gaura babana...sa inteleg ca voi la firma nu aveti 300-500 euro sa platiti in avans impozitul sau cum? Tot o dati aici cu lozinci ca omoara statul gaina de aur (gaina care nu are 300 euro) si etc etc. Aia nu e gaina .
Si cu industria mai incet...pai nu au aia nene sa dea 300-500 euro...sau iar deviati subiectul aiurea pe cimpii.
Peste 2 pagini cu putin noroc si un pic de imaginatie o sa conectati falimentul lui Mittal steel cu impozitul forfetar