Mancarea la gradinita

Mancarea la gradinita | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Sunt si eu incepatoare intr-ale gradinitei - urmeaza sa-mi inscriu baietelul in varsta de 3 ani la gradinita

Ma gandesc sa-l insriu la Magic Land si am o nelamurire:

Cum e pt un copil de 3 ani micul dejun si pranzul, bufet suedez?
El inca nu mananca singu. Doar incearca, si incepe sa se joace apoi cu mancarea.
Poate scopul e sa-i invete independenti, sa nu mai stea parintii dupa ei cu mancarea, dar oare nu e devreme?
Sau ei isi aleg mancarea dar sunt ajutati de ingrijitoare sau educatoare sa manance?
La gradinitele la care aveti voi copiii cum se procedeaza?

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Bufet suedez la gradi ? Nu am mai auzit asa ceva, nici aici si nici in strainatate.
Le pune o farfurie in fata (plina bineinteles) si, daca ai noroc de o ingrijitoare buna, mai insista si ii baga in gura... daca nu, ramane nemancat. Acesta este unul din motivele pentru care Cristi e luat de bona de la gradi dupa masa de pranz :))

Ingrid si Cristi 6 ani

P.S.: Noi am fost 2 ani la stat si acum santem la gradi catolica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Sint asezati toti copii la masa si li se pune in fata farfuria cu mincare.
Maninca si ei singuri ( sau incearca ) si educatoarea le baga pe rind in gurita la fiecare.
Cind se vad toti pusi la masa se iau unul dupa altul si maninca.
Bineinteles ca probabil o lalaie la masa si incep sa se joace cu mincarea. Dar stau educatoarele cu gura pe ei. Se aude numai " hai .... maninca ".
Andrei nu a ramas nemincat pina acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu pana acum n-am auzit de bufet suedez la gradinita! Intreaba detalii...cum se procedeaza exact...mi-e greu sa cred ca isi alege un copil de 3 ani de pe bufet si isi pune in farfurie.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

La Miruna la gradi le pune frumos farfuria in fata si cei care nu mancau singuri (asta era la inceput, intre timp au invatat toti sa manance frumos) erau ajutati de educatoare si/sau ingrijitoare. N-a ramas niciunul nemancat, ba din contra, acasa Miru nu-mi mananca asa bine ca la gradi...

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

margele si alte zorzonele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Pana acum n-am mai auzit! Ma intreb cum e la pranz, cand trebuie sa pape ciorbita. Isi pun singuri? Cel mai bine ar fi sa te lamuresti inainte de a incepe gradinita. Ce fac atunci cand copilul isi alege doar o felie de paine de pe bufet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu cred ca prin bufet suedez ei inteleg ca dimineata si la pranz nu este un meniu standard,ci sunt poate 2 tipuri de supe/ciorbe,2 de felul doi,dimineata la fel,poate nu au numai lapte ,au si un ceai ,poate nu toti mananca cacaval si au si unt cu miere si aleg ce sa-i puna in farfurie in functie de copil.Nu stiu,ma gandesc si eu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Din cate am inteles din prima vizita la gradinita, s-ar putea sa fie asa cum spune Loryi.
Am sa merg sa ma lamuresc exact, daca ma hotarasc la gradinita asta.
Multumesc inca odata

Mergi la inceput