cate ore invatam pe zi

cate ore invatam pe zi | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Sunt o mamica a unui scolar in clasa aIIIa (baiat) si a unui prescolar (fetita) la grupa mijlocie, aspirant elev.
Cum vi se pare programul elevului mic? Este putin sau mult sa stea 4 -5 ore la scoala si mai invete si alte 4-5 ore acasa? Cat timp alocati temelor acasa si cat pentru joaca sau alte activitati extrascolare? De exemplu copilul meu dupe cele 4 ore de scoala si respectiv 5 in doua zile ale saptamani mai are nevoie de cedl putin trei ore in care trebuie sa aprofundam foarte bine ceea ce i s-a predat in ziua respectiva ca altfel o zi daca trecem mai usor peste lectii ni se rupe filmul. In princiupiu este un copil bun nu concepe sa nu-si faca temele sau sa nu invete lectia si lucreze si problemele facultative date de "doamna" (care de multe ori sunt aruncate din te miri ce culegere; de curand a primit o problema din culegerea de clasa a VIa pe care am facut-o eu dar copilul nu o intelegea deloc) . De compuneri ne-am saturat si de scris pe coala A4. Suntem experti.
Invatam sa facem compuneri si sa scriem cat mai caligrafic, dar sa invatam sa numai arunca coaja de banana pe strada sau ambalajul de la inghetata NU!. Astea le vor fi de lolos la examene. Gunoiul il strang cei care nu au stiut sa faca compuneri si sa socoteasca.
Din ce am citit pe forum sunt multi copii care primesc meditatii si la invatamantul primar. Nu credeti ca se trece mult prea repede peste o lectie si abia cand copilul a inceput sa priceapa cu ce se manaca hop trece la urmatoarea? Si cand se trage linie in mintea lui este o "varza".
Mai mult copii mei au doua zile pe saptamana in care fac sport si atunci de alia ne ajunge ziua. Seara cade frant de oboseala. Sambata mucim din greu la lectii pentru a recupera si a ne usura munca pentru saptamana ce urmeaza si mai ramane duminica in care tot mai amintimceva de lectii sau treubuie sa mai citeasca ceva.
Stgiti ce-mi spune mie copilul: "Ce bine de voi ca munciti mult mai putin decat mine?" Pai 4 ore scoala + 4 ore aprofundare cunostinte= 8 ore. Exagerez?

Astept pareri si mai astept si vacanta ca am obosit de atatea lectii si eu?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Gabi cred ca toata lumea este in aceeasi situatie in Romania.
Baiatul meu este in clasa a II-a, iar daca in clasa I eram revoltata ca invatatoarea nu face mare lucru la clasa, am constatat ca de fapt este printre putinele care fac ceva. Si sunt in masura sa spun ca m-am interesat, caci s-a nimerit sa fim 7 colegi cu copii la scoli/invatoare diferite.

In scoala din Romania nivelul de lucru la clasa este de olimpiada, mult peste cel mediu, de unde majoritatea copiilor sunt bulversati si ajung sa "stie tot si nimic".
Pe profesor/invatator nu-l mai intereseaza daca s-a inteles lectia ci el isi face materia, cine poate se tine de programa bine, cine nu "dumnezeu cu mila".

Si eu am observat ca daca intr-o zi o lasam mai moale ramanem in urma, materia merge vijelios inainte si nu mai reusim sa recuperam.

Cum ne descurcam noi.
Adi sta afara dupa ore, de la 11,40 pana pe la 13 - 13,30. Temele date de la scoala le face cam de la 14 la 16. Seara de la 19 la 20 mai facem o ora suplimentar.
Marti si joi are engleza la o firma de la 17 la 18. Joi dupa engleza destul de des mergem si la filarmonica. Vineri electronica si canto de la 13,30 la 17.
Profesorul de canto a vrut sa mai mergem o data pe saptamana si sa-l bage in concursuri, n-a facut fata, scazuse la note atat la scoala cat si la firma la engleza. Am vrut sa renuntam la canto, dar pana la urma cei doi profesori de canto si electronica au gasit o varianta acceptabila pentru toti. Adi nu vrea sa renunte nici la electronica nici la canto.
Sambata si duminica noi mergem la tara, unde bineinteles ca repetam cam ce am invatat in timpul saptamanii si facem teme suplimentare mai multe.
La programul asta bineinteles ca nu are FB pe linie, adica la romana are media B, si se pare ca semestrul asta si la matematica, unde s-au inmultit B-urile.
Nu stiu cum va fi din clasa a V-a, cand vor conta notele...acum ne permitem sa mai incasam cate un S pe ici pe colo.
Dar voi vedea atunci.
Cert este ca pentru vacanta de vara vom face matematica de clasa a III-a, ca sa nu mai fim asa aglomerati in timpul anului. Norocul nostru ca buni este fosta profesoara de matematica si ma bazez pe ea, caci sper sa stea cu ea la tara majoritatea vacantei.
La programul asta eu ma declar multumita de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Clasa I. O ora de lectii pe zi, de luni pana joi. Si Duminica inca o ora.
Nu sunt de acord cu nici o lectie suplimentara care sa depaseasca intervalul acesta.
Doamna invatatoare ne-a spus ca nu au voie sa le dea lectii acasa. Le da totusi cate ceva, dar depinde de parinti daca accepta sau nu sa le faca copiii.

Eu cred ca o ora pe zi este extra-suficient. La varsta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Irinai, cum nu a voie sa le dea teme? Pai asta este bine de stiut ! Sa ne spui si noua la ce scoala este copilul tau, eu caut o invatatoare care nu da teme multe !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Copilul meu este la scoala 12. Dar cica asa este legea invatamantului - la clasa I nu au voie sa le dea lectii acasa. Ea totusi le da cate 3-4 randuri dar ne spune de fiecare data cand avem sedinta cu parintii ca daca noi nu suntem de acord, ea nu se supara daca nu fac copiii lectii acasa. Plus ca nu ne lasa sa rupem nici o pagina daca greseste copilul tema, tocmai ca sa isi dea seama unde nu a inteles si mai trebuie lucrat cu fiecare.
Eu cred insa ca si unii parinti exagereaza. De exemplu, la noi in clasa, vin mamicile la sedintele cu parintii si se lauda ca pun copiii sa faca suplimentar din nu stiu cate culegeri si sa scrie cate 3 pagini pe zi , "sa isi formeze scrisul frumos."
Acuma, fiecare face ce vrea, dar pe mine nu ma intereseaza sa scrie frumos. Ma intereseaza sa stie sa scrie corect. Si la matematica sa inteleaga. La ce ii foloseste daca il tin cate 3 ore /zi sa copieze din carti? Ca nu se face caligraf...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Nu am inca copil de scoala, dar sunt foarte interesata de acest subiect.

Nu este ok ceea ce se intampla in prezent. Responsabilitatea este undeva la mijloc, intre programele scolare extrem de incarcate si nerealiste dpdv al furnizarii unor cunostinte aplicabile, respectiv incapacitatea unora dintre profesor/invatori sa gestioneze primul aspect al problemei.

Cred ca este mult prea incarcat un program ca cel descris de tine, poate ar fi bine sa discutati cu invatatoare despre ce se poate face de ambele parti, ca sa se schimbe chestia asta.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

cls a IV-a in medie 4.5 ore scoala/zi; inot 90min/zi; germana sau engleza 1 ora/zi; lectii 90 min/zi, citit 45min/zi. Sambata dupa 14 liber; duminica liber.

am facut o medie raportand la 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

filofteiadin raspunsul tau am inteles ca baitul tau face engleza la o firma. Si baiatul meu a facut meditatie la engleza timp de 3 ani, dar de 1 an am renuntat la profesoara deoarece nu dadea rezultate. Acum sunt incautarea unui profesor, dar ma imi poti da si mie cateva detalii despre pregatirea la engleza in particular?

Cu multe multumiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Imi pare rau, dar noi suntem din Pitesti.

Mergi la inceput