Copilasi de iulie-august 2004 (20)
Raspunsuri - Pagina 21
BLUE ANGEL spune:
dar si la 40 de grade ?
pana in 39 ..ok ...si eu la 38 de grade in las in pace ...dar la 40 -41 ...eu i-am facut impachetari si sosete reci , ...zau ca nu am putut sa-l las asa ..m-am si speriat ca eu nu am mai vazut pana atunci termometrul urcand asa repede si mult
hai sanatate multa va doresc
pupici si seara buna
Andreea , nu a nascut nu ????
bunny spune:
hai ca ma bag si eu .... nu ca as avea experienta medicala. Nici noi nu actionam- dar o singura data copilul meu a facut 41C, era cu bunicii de aici, se juca frumos, ei nu au observat - ca deh asa sunt ei si ce daca e putin fierbinte - dar nu au cotat bine cit e de fierbinte si a intrat in colvusie febrila 2min ,si-a pierdut cunostiinta, a fost ca o leguma ...a ajuns la spital , dupa nu stiu ce injectii ,i-a scazut febra asa cum i-a si crescut in citeva minute - dar l-au tinut sub observatie ( asta in timp ce noi parintii eram la Paris sarbatoaream ziua mea) Va dati seama , ca asa cum sunt englezii nu m-au sunat, nu am stiut nimic decit dupa 72h. Dar asta a fost acum 2 ani si de atunci nu s-a mai repetat.
Oricum ...acum sunt atenta - ca pina la 5 ani mi-au spus sa nu las sa faca febra mare ca sa nu se repete. In rest ....ice lolly/ caldura oprita in camera lui ..etc - inca nu am facut impachetari .
philip spune:
n-am nascut, simonule, ti-am vazut pozele frumoase. maine am ultima vizita la medic si-s programata la cezariana pt martea urmatoare, pe 26. pup.
philip
37weeksbabyboy
mommyandreea
Dorsilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Lia dar nu am spus eu mereu pe aici ..ceea ce si medicul din Timisoara sustine? Am invatat asta pe acolo prin USA si am aplicat pe copilul meu si pe altii ..Febra arata ca lupta organismul si nu trebuie combatuta daca starea copilul este nealterata si este sub 38.5 !Daca dupa 3 zile..deci a patra ,febra continua atunci se considera infectie bacteriana...si se abordeaza altfel! |
ai avut dreptate, noua ne-a dat foarte clar de intels ca nici la 39.5 nu trebuie sa intervenim decat daca vedem ca ii e rau copilului, daca e doar dizy si somnorici sa-l lasam in pace ...recunosc ca eu am stat tare nelinistita si cu frica reala sa n-o ia razna febra, pt ca in viroza de rigoare din fiecare an de pana acum ii bagam alternativ paracetamol-nurofen-novocalmin in fund, si dr ne si certa daca saream vreo doza pe motiv de copil adormit ca cica lasam febra s-o ia razna si o scapm iar de sub control, venea mai aspra...antibiotic n-a luat Danut decat de vreo 2 ori pana acum si odata injectabil tot pe presupusa suprainfectie, dar las ca i-a ajuns cat au pompat in el in septembrie saracutul...
Dr asta care ne a zis sa nu oprim febra a spus sa nu punem nici pic in nas chiar daca respira greu, doar apa de mare. nici sirop de tuse pt ca tusea e un mijloc de curaztare a cailor respiratorii, idem mucii.
Alice- cadou zici? premiu? pai hmmm, sa te cred sau ma iei in balon? dc e pe bune merci frumos, daca nu, oricum nu-l meritam deci nu raman frustrata :P
Dea nu s-a mai kkcit azi, sper sa se fi reglat. insa ma nelinsteste nervozitatea ei, nu-s obisnuita cu asa fel de personalitate, Danut e asa bland si cand era mic era bland, asta mica e buburuza infuriata intruna de cand a implinit 2 ani a devenit rebela, zbiara la mine "mami leao" si ridica si palma, ma articuleaza...oare ce am gresit?! O iubesc neindoielnic dar ma nedumereste profund felul ei razboinic de a fi...in spatele blocului alearga numai cu copiii de 5-11 ani, pe aia micii ca ea ii ia in balon, le zice ca-s urati, ii goneste, ii priveste superior, sau daca e plictisita ii evita cu gratie fluturandu=si pletele intr-un ignore total. In rest vorbeste cu toti vecinii, daca e servita cu pufuleti zice "nu melsi, am si eu acasa, cu placele" ... ma da pe spate ...atatea chestii de politete foloseste dar n-a invatat inca ca nu toate tre sa le spuna ea...de ex ea stranuta si ea zice la multi ani, sau zice si multumesc si cu placere, oricum e haioasa. Sper sa devina un pic mai putin isterica si sa nu mai dea atatea comenzi in casa, ca sa ne intelegem mai bine. Plange usor si se enerveaza usor, sta bosumflata apoi....nu stiu cum s-o abordez uneori...taicasu zice ca o palma la fund in mom crizei de nervi ar aduce-o la sentimente mai bune...asa o fi oare? e asa de micuta si pare asa de plapanda, subtirica, si e ca un arici pogonici sau ca o buburuza, cand ma uit la ea cat se impune desi fierb de nervi nu pot decat sa ma duc la bucatarie sa mai trag un gat de pepsi. Are si multe momente cand vine si spune "te bec mami" si ma pupa, e asa dulce cum imi ia fata intre palmutele ei mici si-si lipeste nasucul de al meu...off cred ca inca nu poate exprima tot ce vrea si inca nu i-au iesit maselele si e in plin proces de crestere si de aia e asa agitata, asa face ea fatza poate, sper sa fie asa si sa nu fie altceva, doamne fereste
mi-am comandat dieta rina si mi-am luat bitigla sa ma dau in camera, pt ziua mea care va fi luna viitoare :P ma fac mamica sa ma placa astia micii ca vad ca sunt tare incantati cand ma vad aranjata, ma acopera de complimente
noapte buna si sanatate copii!
roxanaz spune:
neata gagicute!
noi stem bine, afara miroase a vara... sper sa avem o zi excelenta.
ma duc sa fac capitol nou poate scrie si madame Pasa