PRIETENE FARA TITLU (37)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Salutare de la Timisoara!
Eu sunt iar la servici, ieri am stat acasa cu Diana ca era zi de salar si veneam tarziu, iar soacra-mea nu mai apuca sa doarma dupa-masa ca o supravegheaza pe Diana cand doarme...cica ii e frica sa se culce langa ea ca poate se trezeste. In fine...treaba ei.
Anda, mersi de sfaturi, deci noi suntem parintii aia cu reguli foarte putine si nu reusesc sa o pedepsesc decat rar, ii mai dau sa pape si in camera ei (de regula seara dupa baie), fermitate..ce-i aia?, vai de capul nostru. Musai sa luam atitudine, m-ai pus pe ganduri acum.
Denisa, alta pedeapsa n-ai gasit decat sa nu-i citesti seara povesti? Astea sunt pentru imaginatie, eu as fi pedepsit-o fara tv sau vreo jucarie preferata, dar nu la citit, sa nu te superi, asta e parerea mea.
Vreti sa mergeti cateva zile la munte si la mare? Si voi cu plimbarile ca Mira, e super pentru copii. Eu zic sa nu te grabesti cu Alex, mai ales daca e racit, lasa-l putin in ritmul lui si o sa doarma singur, asa cu am procedat eu cu fiica-mea. Incet-incet.
Misto replica cu furnica a Emmei, asta e si raspunsul favorit al Dianei: n-are gura, nu poate vorbi. Clar, nu?
Moni, de cateva zile Diana o cere pe fiica-ta: "vreau sa vina la noi Diana de la Arad, sa faca baie cu mine, sa doarma cu mine"..., ce zici, te incumeti la inca o vizita?
Daca e asa pasionata de geografie, fa niste "cursuri" in fiecare seara, arata-i pe comp zonele geografice ale lumii, tari, relief...sigur o sa-i placa. Am citit ca o fetitza de 2 ani a fost acceptata in MENSA ca stia pe de rost capitalele a 35 de tari. Mda, foarte buna memorie.
E mortala cu "copiii sunt normali"...doar educatoarea e mega inteligenta?
Ieri-seara, in timp ce ma chinuiam s-o adorm, s-a intors Diana cu capul si mi-a tras una sub ochiul stang..are cap tare, fir-ar, asa ca am stat vreo jumatate de ora cu gheata la ochi, n-am mai putut intra sa scriu, ma durea tare. Si cum nu-s experta in machiaj, nu vroiam sa ajung la servici azi si sa se uite toti la sotz cu ura.., ma credeau ca a fost Diana de vina?
Ma bag acum la poze, am vazut ca si Denisa a pus.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

O alta pauza de cafea, deocamdata n-am de lucru. Yupii..
Moni, ce frumoasa fetitza ai, pui pe ea, vorba Dianei mele! Ai vazut ca trebuie s-o dai mai iute la inot? Ce-i mai place sa se balaceasca in apa..Mi-a placut cum i-a enumerat pe toti copiii din ziar, pai sunt prietenii ei, nu? Doar la ea a spus numele complet, m-a pufnit rasul cat de serioasa era.
Denisa, minunat cadou de ziua mamei ti-a facut Emma. Nu mai fi asa carcotasa, a scris acolo ce credea ea despre tine, mi s-a parut foarte frumos...m-am emotionat. Iar Alex arata bestial cu sepcuta cu cozorocul intors..smecher nevoie mare!
Daniela, Rares e baiat sigur? Dulce ca o fetitza, zau asa...super ii ieseau carliontii de sub sapca. Sa nu-l tunzi, bre! Iar domnisoara ta e superba , i-a mai crescut si ei parul acum, cat sa-l poti impleti. Ce dragalasa era in rochita..
Eu mi-am cumparat ieri un tricou galben. Ieftinache. Si cand ajung acasa, observ ca are iepurasul Playboy pe umar. Mic si din pietricele. Bine, dar cum sa port eu tricou cu iepuras Playboy? Chiar nu arat de asa ceva...of, o sa-l tin pentru casa acum. Numai bine imi cumpar altul.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Saluti,pauza si la mine,dar de papa.
INGRID mama ce m-am distrat.Fetele astea zici ca ar comunica prin telepatie.Acum dimineata,luase Diana o sacosa unde avea toate "cosmeticele" ei,adica agrafe,piepteni,oglinzi,papucii cu toc ,uscatorul etc. si ne zice brusc,fara sa fi discutat cumva de-asa ceva: "CAND MELG LA TIMISOALA LA DIANA DUC ASTA CU MINE SA NE JUCAM ACOLO PE IALBA LA TOBOGAN" . Ne-a bufnit rasul ...

MONI 26s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

Si eu am fost la cantina, acum m-am intors. Pai Moni, nu mi-ai raspuns la intrebare, veniti au ba? Nu vezi ca si la fiica-ta ii e dor de a mea?

Ingrid S si Diana

Vauvenargues

Mergi la inceput

INGRID hoou mai,unde sa vin ditamai balena la drum? Oricum saptamana asta si cea viitoare n-am timp,nu pot lipsi de la birou,am de lucru si acasa si cum sunt prea obosita in timpul saptamanii, trebuie sa le fac in WE.Da, apropo,nu-i randul vostru sa va mai plimbati?
Merg sa imi iau o cafea,ca imediat gata pauza si iar am de lucru o groaza de urgente ... Poate mai apuc sa intru,daca nu,ne-auzim diseara.

MONI 26s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Hello,
Ingrid-mersi de sugestia cu cititul,cred ca ai dreptate, azi inauguram metoda cu stickere, plus ca ea in general asculta si nu e asa de "rea" cum spun eu, doar ca sunt eu un pci exagerata cu disciplina si raspunsuri catre noi.
Legat de scris, i s-a spus ce sa scrie pe litere si a fost ajutata sa fie drepte, ca doar ea e stingace si stii cum scriu ei si ca nu ies mereu literele drepte-deci nu e chiar asa de geniu inca-mersi si de ideea cu geografia, ca si a mea e interesata, timp sa avem, dar in weekend mergem al cabana si stam 3 zile, acolo ar treb sa fac asta -continentele le stie deja si sa le arate pe glob, nu numai cum le cheama.
Faza de dimi cu Emma:cand mergem la baie sa neimbracam ,spalam,aranjam parul eu sunt deja imbracat pt job si mereu eu sunt imbracata si aranjata- si E mereu imi zice ce ii palce din ce ma imbrac, dar am obs ca ar epredilectie spre bijuteriile ce le port-azi eram in costum negru cu dungi albe si cu camasa laba pe dedesubt-si zice:
E-imi place cum te-ai imbracat dar medalionul asta nu prea merge(cam avea dreptate fata ca era lab cu negru) si sa il pui pe cel rosu-merge mai bine cu alb"
M-Ok mami,dar de ce asa?
E-se asorteaza mai bine, e mai frumos rosu- si vreau toate medalioanele si bratarile tale(a zis juma in engleza si juma in romana)cand cresc mare.
M-ok mami, ti le dau,dar mergi la tati si spune-i sa mai cumpere-nu ca le-ar fi luat el pe toate, dar de..paote tine sau ii da idei..
Cu A-cum ziceam,acum il iau destul de lent si cedez si il culc si in brate,dar din sept incolo, va intra pe program normal si cred c ava intelege mai bine si va fi si mai obosit ca la M nu il mai las animeni sa doarma 2,5-3h la prinz ca a alergat prea mult-dc o sa doarma 1,5h in medie e ok ca banuiesc ca la 8 va pica
Moni- spor la treburi,vazut poze, frumoasa foc Dia.
merg la treburi ca am inceput mesajul la l9.10 si acum e 11.40-azi si maine voi fi prinsa ca vreau sa pelc la 1.30 vineri sa o intindem la cabana pt 3 zile ca luni e liber.
Va pup si numai bine!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

DENISA na ca ti-ai gasit si un consultant in moda,la domiciliu si gratuit pe deasupra
Eu de cand am venit am zacut in pat,ca pe Diana a dus-o taica-su dincolo la frate-meu.De cum s-au intors ... galagie cat cuprinde Acum i s-a nazarit Dianei sa ceara sa ii punem Veronica si i-a pus Ghita din pacate partea a doua ,care mi se pare o tampenie super galagioasa de-mi vine sa fug d-aci.
Inainte de-a pleca a tot colorat dar tot pe carticelele alea cu exercitii si la fiecare pagina venea sa ma intrebe ce trebuie sa faca.Bine ca macar insista ea sa le rezolvam,ca eu m-am lasat pe tanjala ultimele luni.Dar ea nu se lasa,vrea sa le rezolve si pe cele cu cifre si tot mai binisor le stie.Aseara la fel a facut,ba chiar si-a adus si domino-ul cu cifre spre ajutor.In plus s-a apucat si sa numere pana la 20,desi mie nu mi-a trecut prin cap sa o invat sau macar sa ii amintesc,dar vad ca s-au jucat ai mei cu ea,asa ca acum dupa zece turuie aleatoriu ... unsplazece,cinsplazece,saptesplazece etc. Eu ma gandisem sa le invatam pe-astea abia dupa ce stie bine de tot si toate cifrele ,nu doar sa numere perfect pana la zece.
Azi m-am distrat de ea ca am gasit acasa un desen adus de la gradinita,sunt colorate mai multe mijloace de transport,dar sunt imagini mai mici si le-a mai colorat si bi sau tricolore.Si mi-a spus fata indignata ca X si Y de la gradinita i-au zis ca a colorat urat! Mai si gesticula tare figura.Si-a zis cam asa ca "TOTI DE LA MASA UNU AU ZIS CA E ULAT" Acum au inceput sa se si critice reciproc,ca pe pariu ca nu s-a lasat ea fara sa contracareze . Mi-a si zis,ca respectivii au colorat urat,nu ea
Azi pe cand colora,daca iesea din chenar un pic ma intreba: "E PLOMBLEMA DACA AM IESIT DIN CHENAL?" I-am zis sa stea linistita ca nu-i absolut nicio problema,doar la concursuri,daca sunt,nu primeste premii.Pana acum nu era asa preocupata de perfectiune,dar ma gandesc ca poate or fi afectat-o copilasii aia cu comentariile lor . Pai cum nu,ca doar ea asa se lauda ca ea coloreaza cel mai frumos Si-acum a picat de pe podium?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Moni-pai e f. bine ca e perfectionsita, las-o asa- eu azi am aflat de la cei 2 stingaci de aici de la job ca cei ce tind sa faca totul cu mian stinga, nu numai ca sunt perfectionisti dar folosesc o parte a creierului care la noi e mai nefolosita si centrii lor nervosi is mai solicitati ca ai nostri. Acum sa vedem,tare bine ar fi fost sa fie si frate-sau asa,dar asta e..
Vai ce liniste e pe aici...unde sunteti mai?
Ursu- tu nu mai zici nimic?

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

DENISA pai eu chiar m-am gandit ca poate faptul ca Diana lui Ingrid si Emma ta stiu amandoua deja demult literele, are legatura si cu faptul ca amandoua sunt stangace. Si-or fi folosit amandoua neuronii de care zici .
Diana mea daca seamana pe mine,nu va fi perfectionista.Nici taica-su nu-i ... Dar o fi sensibila la critica si atunci probabil se ambitioneaza sa arate ca poate si mai bine.
INGRID ziceai de memoria fetitei aleia.Nici vorba sa aiba Diana mea asa memorie.Adica are memorie dar nu de tipul ala "robotic".Cam seamana pe mine,adica isi aminteste multe intamplari de exemplu.Chiar ma gandeam ca azi maine deja are Diana aproape 4 ani si cand aveam eu 4 ani noi ne-am mutat la bloc.Ei bine ,eu tin foarte bine minte locul unde stateam inainte de a avea 4 ani,casa,camerele si asezarea mobilierului din ele,curtea,vecinii,intamplari de-atunci sau din spital - unde-am stat cand aveam 3 ani,cu hepatita A.Pe ii multi aud ca nu tin minte nimic sau aproape nimic de cand erau asa de mici,mie mi se pare normal sa imi amintesc.In schimb mi s-a parut intotdeauna greu sa memorez lectiile mecanic , "sa tocesc" cum se zice
O memorie foarte buna cred ca se si exerseaza.De exemplu si frate-meu era fix ca mine,bun la matematica,dar ura sa toceasca,sa memoreze ceva.Acum din cauza afacerii cu magazinul alimentar, a ajuns sa stocheze in memorie la sute de sortimente, preturi de vanzare,de achizitie etc. ca el face aprovizionarea si stabileste preturile de vanzare.Deci de musai ... trebuie sa le retina.
Si o memorie foarte buna ajuta cam la putine profesii,mai mult la avocati si medici,cred eu.Nu as incuraja-o deloc pe Diana sa invete papagaliceste tarile + capitalele precum stia fetita aia la doi ani.Mai important mi se pare sa zicem sa stie doar de 10-15 de tari mai reprezentative,dar despre alea sa stie si alte chestii decat denumirea si capitala.O sa o facem si pe-asta,dar ma gandesc ca totusi ... mai la iarna cand va sta in casa,ca acum vara va sta mult pe-afara,nu apucam.Acum o sa mai repetam continentele,eventual in mare formele de relief si clima lor,rasele din zona,unele animale sau plante reprezentative ce traiesc acolo.Sunt suficiente informatiile astea la varsta ei ca sa viseze deja ca vrea sa mearga in "Amelica" sau la Polul Nord

Mergi la inceput

Gata am mai lalait pe net un pic.Imi place mult subiectul ala "copilul utopic" parca asa ii zice.Pacat ca nu prea am timp de citit zilele astea,ca am mai ochit si-altele cat de cat interesante.Culmea ca atunci cand am timp mai mult,numai aiureli de subiecte-s active ...
DENISA ca tot intrebai de Ursulina,imi zicea zilele trecute ca nu mai are timp de nimic.Cam bucatareste mult in ultima vreme,cred ca de cand cu cura de slabire.Se pare insa ca de citit mai citeste ca m-a felicitat pentru aparitia Dianei la ziar . E si stresata sa vada daca reuseste sa o inscrie pe Raisa la gradinita aia care i s-a parut super ok.Sper tare mult sa reuseasca.

Apropo de cadoul de la Emma,mi-am dat seama ca a gresit in privinta culorii tale preferate,care e albastrul nu galbenul.Dar am o nedumerire,la capitolul mancarea ta preferata chiar asa,preferi ... ouale ?

Noapte buna !

MONI 27s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)

Mergi la inceput