Sezatoarea canadiana (143)
Raspunsuri - Pagina 16
try spune:
Mai dau un semn de viatza sa nu credeti c-am murit de tot, dar asta-i timpul si astea-mi sunt prioritatile, n-am ce face. Pana-n ianuarie reuseam sa scriu pt ca era serviciul de asa natura, dar de acasa rareori apucam. Acum la noul servici n-am timp sa respir, dar nu ma vait, ca mi-e drag. Iar de acasa... n-am loc de 3 baieti care mai de care mai demanding
Noi suntem bine, a inceput si sotul serviciul, una peste alta trasnformarile ne-au prins tare bine amandurora. Deci ne-am reintat pe fagasul firescului. Alex cu gradinitza lui pe care o adora, creste si tot creste. Adrian care merge tare bine. Ce sa pun, de-o luna si ceva si-a dat drumul semnificativ si la vorba. Si cand spun semnificativ ma refer in comparatie cu el insusi acum 3-5 luni, nu cu media. Media pt noi e inca departe. Dar repeta cuvinte dupa noi ( a incepu sa spuan si mama si mami si daca l-ati auzi cum spune... te topesti) si a inteles ca daca se foloseste de ele obtine mai usor ce vrea, deci ceva a facut in capsorul lui click. Privesc in urma si ma uit ca din decembrie copialsul asta nu mi-a mai racit/imbolnavit niciodata cu exceptia noptii de revelion cand mi-a facut otita. In rest nimic-nimic. Nu-mi vine sa cred ca e acelasi copil care anul trecut mi-a tinut-o din raceala in gripa in tuse in muci si toate cele, 3 sapt. pe luna din oct. pana-n aprilie. Si nu pot atribui totul decat tratamentului naturist pe care este din decembrie incoace. Parte din progresul lui si la nivel de comunicare vine tot de acolo. Asa ca indiferent de beneficii (eu la serv. n-am cine stie ce beneficii, la sot trebuei sa optam pt un nivel si ne facem niste calcule is socoteli sa vedem ce sa luam) voi continua sa ma duc cu el la naturopata mult timp de-acum incolo.
Cu mama ma inteleg din ce in ce mai greu, am din ce in ce mai putina intelegere pt ea si cu siguranta ca nu-i e usor cu mine si e nemultumita de relatia cu mine, dar... n-am energie sa imbunatatesc nimic. Si nici dorinta. Am inceput s-o simt ca pe-o umbra in spatele meu de care nu pot scapa, o simt ca se baga in sufletul meu, nu face nimci constient sau cu rea intentie, dar pur si simplu asta-i e felul de-a fi iar eu sunt greu de multumit cand vine vorba de ea. suntem pe lungim ide unda total diferite. Inca sper un 5% ca poate s-o gasi o solutie sa nu-i mai aduc (pea ea ori tata) un timp aici si sa mai stam si singuri. Cand o am pe ea aici incep sa zic ca mai bien era cu tata, cand il am pe el aici, ajung sa zic ca mai bine cu mama). Dupa cateva investigatii simple, am realizat ca subsidy-ul e utopie, nu se obtine decat daca n-ai de nici unele. O familie cu casa si 2 masini e departe de a obtine subsidy vreodata de la guvern. Am crezut ca e o forma mai larga de ajutor, de fapt subsidy-ul este strict pt acele familii care intr-adevar nu se ajung de nici un fel, cu venituri extrem de mici, fara proprietati etc.
Dar una peste alta io astept de la voi sa fixati o intalnire ceva. Hai sa ne scoatem buriticile si copiii undeva. A venit caldura, nu mai avem nici o scuza. Vreu s-o vad si eu pe mqmm, pe romanitza, vreau sa-i vad si eu printesa Olgai. Pe finutzu dragutzu l-am vazut weekendul asta, e definitia din dex a expresiei: "nu stiu c-am copil mic in casa". Literalmete mananca, doarme si face kk si pisu, atat. E de-o cumintenie intruchipata. Nu are treaba ca il tii in brate, ca sta pe pat sau in alta parte, el are doar doua nevoi: papa si nani si in rest nu mai cere nimicutza. Ei... asa sa tot faci copii .
Va pup pe toate si... mai intru cand mai ajung.
Felicitari tutror care au realizat ceva intre timp, n-am reusit sa citesc nimic din pacate. La multi ani tuturor celor care s-au sarbatorit in vreun fel intre timp. Imi lipseste news-ul vostru.
oanagabriela spune:
Simonna, sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos, sa aiba MULT noroc si sa va aduca numai bucurii
inacanada2005 spune:
Simona, la voi nu a inghetat ieri noapte? Eu am un solarium special pentru rasaduri ( un green house mititel) si am avut puse acolo toate rosiile si ceva castraveti. Ei bine, dupa noaptea de duminica spre luni (am gasit ieri dimineata apa inghetata afara), castravetii au murit TOTI si rosiile care erau mai pe margine au fost afectate la unle frunze. Culmea este ca sambata am cumparat si niste rasaduri "canadiene" de rosii pe care, am fost inspirata si le-am pus si pe ele in solarium. Pana si alea (care se presupune a fi "adaptate" la clima de aici) au frunze afectate. Dar cel mai rau imi pare ca mi-am luat muuuuuuuuulte begonii, tot sambata de la Costco si...au inghetat toate. Si-or mai reveni? Si aveau asa flori frumoase...imi vine sa mor de necaz...
In alta ordine de idei: LA MULTI ANI!!!! pentru "baietul" cel mare
Denisam spune:
Simonna- Sa va traiasca baiatul, sa fie sanatos, sa fie nroocos si sa va aduca numai bucurii
Inacanada- o sa isirevina si legumele si floriile-dar e bine sa le acoperi in genral cand vine un inghetz.
Nelia-sper ca e mai bine Lisandru-sanatate maxima!
Try-ma bcuur ca ai scris si ma bucur enorm de progresele lui Adrian si ca e sanatos-si noi mergem la naturopat- acum is curioasa dc reuseste sa imi dea ceva pt Alex ca are muci de 2 sapt.
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
mikiion spune:
Simmona La Multi Ani pentru Radu!!!!
Try imi pare bine ca ai aparut si tu pe aici.
Cu gradinitele, banuiesc ca sunt foarte scumpe acolo. Aici cica sunt la 7 Cad dar ce folos daca nu se mai gasesc locuri.
inacanada2005 spune:
Try, in legatura cu subsidy...ai vorbit tu personal la Community Services Department? In York Region se da subsidy ( mai exact "child care fee assistance")INDIFERENT de : proprietatile pe care le ai, masinile pe care le ai, chiar si indiferent de conturile din banca. TOT ce conteaza este T4. Daca in ala scrie ca faci 30000 (pe familie, brutul, pe an), iti da subsidy full, daca nu, scade graduat pana la 80000, dupa care nu se mai da. Iti spun asta in...directa cunostinta de cauza...nu din vorbe
mikiion spune:
khristin noi am fost sambata la ziua finutei tale Irina!!!!! Ce mica e lumea. Am recunoscut-o pe fetita ta in niste poze facute vara trecuta la Niagara. Si asa am facut legatura.
Eu va ofer niste www.dropshots.com/mikiion2008#date/2009-05-18/11:02:55" target="_blank">liliac si va invit in Gradina botanica. E superb.....
Pacat ca e departe pentru majoritatea dintre voi....
Noi ne-am facut un card Acces montreal si asa avem acces nelimitat in gradina. Si un alt card- abonament anual la Biodome. Am iesit mult mai ieftin la pret .
Podeanu spune:
Simona, sa-ti traiasca feciorul Radu, sa fie sanatos, norocos si sa va aduca numai realizari la scoala.
Ina cind pleci in vacanta? Azi au ridicat restrictia ptr Mexic, deci teoretic ai fi putut pleca miine. nu?
Astazi am fost si eu la mamografie si ecografie. Mi s-a parut cumplit de dureros cind iti stringe sanul in "menghina" aia. dar rezultatul a fost bun, doctora nu a vazut nimic neobisnuit ci doar glanda mamara.
Am mai trecut un hop si ptr gindurile bune.
Try, bine ai mai venit la noi.
Nelia, cum se mai simte Lisandru?
mikiion spune:
Podeanu ce bine ca ne-ai dat vesti bune. E dureros doar daca in general te dor sanii. Sau esti in anumita parte a lunii cand sunt ei mai sensibili....
Bine ca s-a terminat si cu hopul asta.
Diana2007 spune:
Salutare fetelor si sanatate copiilor bolnaviori !
Cum scria si Try ( ne lipsesti ) despre Adrian, bat in lemn, dar nici Victor nu a mai avut nici o boala mai serioasa din decembrie incoace. Eu o dau pe seama schimbarii gradinitei, dar mai stii.
Maru si Magdone, stati linistite ca parintii sunt asezati impreuna, o sa fie deja prieteni cand ajung la Toronto !
Mikiion, eu nu mai am sperante pentru un loc in CPE, chiar si cu relatii si nu am reusit sa obtin unul, dar sunt multumita cu ce avem, nu e 7$ dar e drept, nici 30. Atata timp cat ni-l putem permite, mergem asa. Iar al doilea vrem sa mearga la aceeasi gradi deci, va sta cu mine pana la 18 luni ca aici nu au grupa de bebei.
Cand mai mergeti in Gradina Botanica ? Poate ne vedem duminica acolo ?
Revin.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +22s cu