Anticonceptionale HELP

Anticonceptionale HELP | Autor: bombonica12

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre anticonceptionale? Ma gandeam sa incep sa iau si eu si sincer imi este frica sa le iau !!! Am auzit ca te poti ingrasa de la ele ca in unele cazuri leau crescut si par pe corp !!!! Astept sa imi spuneti fiecare ce luati si daca ati avut efecte adverse ?!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

mergi la un medic ginecolog, acesta este cel mai in masura sa-ti efectueze un control, sa-ti recomande un set de analize si ce tip de AC sa iei, in functie de varsta ta, antecedentele medicale, prezenta sau absenta problemelor la nivelul "aparatului" genital.

daca le iei asa, din auzite sau ca ia cea mai buna prietena a ta, risti foarte mult, pentru ca fiecare organism este unic in felul sau. efecte secundare pot avea mai toate medicamentele, mai ales daca nu sunt administrate corect si adaptate fiecarei afectiuni.

in evantualitatea in care nu vrei sa mergi la medicul ginecolog (desi nu e normal...) poti merge la un cabinet de planning familial, pentru consiliere si recomandarea unor AC potrivite pentru tine.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

O sa iti spun cum am facut eu.Mi-am inceput viata sexuala de curand,chiar foarte curand,am 20de ani.Am fost la putin timp la un control ginecologic.Nu am avut un motiv anume pur si simplu pentru un control.Am ales un medic ginecolog barbat,cu o mega rabdare care mi-a explicat cam tot ce zic eu trebuia sa stiu si in urma consultului mi-a prescris pastilute cu cea mai mica,concentratie de hormoni tocmai pentru a evita efectele adverse.De ce nu mergi la un consult sa iti prescrie unele potrivite tie?

Sa ne scrii ce ai hotarat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

acelasi sfat ce ti-l dau si eu...mergi la un ginecolog care sa iti faca toate analizele si sa iti recomande un tip de AC. Daca le iei dupa ureche sansa sa apara efecte secundare este f mare.

Eu am luat 7 ani de zile AC de diferite tipuri, toate la recomandarea medicului. Nu am avut efecte secundare deloc si m-am simtit f bine.

Mai un aspect de care trebuie sa tii cont....trebuie sa renunti la AC cu min 3 luni inainte de a concepe.

Daca esti fumatoare >10 tigari pe zi nu sunt recomandate AC.

PS. Ce tip de AC ia fiecare nu are sens pt ca fiecare organism reactioneaza altfel.
Eu pot sa iti spun ca ultimele care le-am luat ( in ultimii 5 ani...cu pauza bineinteles) aveau urmatoarea concentratie:
0,15 mg levonorgestrel si 0,03 mg etinilestradiol.

Alte tipuri de concentratii pt AC pot fi:
Terapeutice
- 0,035 mg etinilestradiol + 2 mg acetat de ciproterona
- 0,035 mg etinilestradiol + 2 mg acetat de ciproterona
Trifazice
- 7 x (0,035 mg etinilestradiol + 0,05 mg desogestrel) + 7 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,1 mg desogestrel) + 7 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,15 mg desogestrel)
- 6 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,05 mg levonorgestrel) + 5 x (0,04 mg etinilestradiol + 0,075 mg levonorgestrel) + 10 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,125 mg levonorgestrel)
-6 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,05 mg levonorgestrel) + 5 x (0,04 mg etinilestradiol + 0,075 mg levonorgestrel) + 10 x (0,03 mg etinilestradiol + 0,125 mg levonorgestrel)
-Alte tipuri
0,03 mg etinilestradiol + 3 mg drospirenona
0,03 mg etinilestradiol + 2 mg dienogest
0,03 mg etinilestradiol + 0,15 mg desogestrel
0,03 mg etinilestradiol + 0,15 mg desogestrel
0,03 mg etinilestradiol + 0,15 mg levonorgestrel
0,03 mg etinilestradiol + 0,15 mg levonorgestrel
0,03 mg etinilestradiol + 0,075 mg gestoden

0,02 mg etinilestradiol + 0,15 mg desogestrel
0,02 mg etinilestradiol + 0,15 mg desogestrel
0,02 mg etinilestradiol + 0,1 mg levonorgestrel
0,02 mg etinilestradiol + 0,075 mg gestoden
0,02 mg etinilestradiol + 0,075 mg gestoden

1 mg estradiol hemihidrat + 5 mg didrogesteron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_M spune:

Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru. A fost la tvr zilele trecute o emisiune a lui Irina Reisler in care se spunea de un nou anticonceptional care, culmea! si slabeste. Stiti cumva numele lui?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_M

Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru. A fost la tvr zilele trecute o emisiune a lui Irina Reisler in care se spunea de un nou anticonceptional care, culmea! si slabeste. Stiti cumva numele lui?

NU EXISTA AC ce sa aiba acelasi efect la toata lumea. Fiind un produs hormonal orice AC poate avea ca si efecte secundare ingrasarea sau slabirea.

Sfatul meu este sa mergi la un medic ginecolog care sa iti prescrie AC in functie de analize, altfel risti sa te trezesti dereglari hormomale sau alte efecte secundare mai grave: tromboza, cancer, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonica12 spune:

Buna fetelor imi pare rauca nu am raspuns la mesaje dar nu am avut timp !! am fost la medic si mia prescris Marvelon dar imi este frica sa il iau .Eu inainte sa raman gravida am luat microginon si mam ingrasat mult de la ele intr-o luna am luat 4 kg ?!!!!! Va multumesc mult pentru sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_M
un nou anticonceptional care, culmea! si slabeste. Stiti cumva numele lui?

eu stiam de Yasmine -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delyutz spune:

eu iau de vreo 2 ani diane 35. mi se par ok, nu am avut reactii adverse. Au fost prescrise de ginecolog, insa nu in urma unor analize etc. Din pacate majoritatea ginec. le prescriu si ei dupa ureche sau din experienta "ca astea sunt bune"

Mergi la inceput

deylutz diane 35 se prescrie mai mult pt tratament decat pt contraceptie, poate ar fi bine sa mai consulti si un alt ginecolog.
Am luat si eu diane mai demult si mie medicul mi-a spus ca sa nu il iau mai mult de 8 luni de zile si neaparat sa imi fac analizele dupa cele 8 luni.
emeralde AC de tip nou este yaz. Nu am vrut sa pun pana acum denumirea pt a nu le incuraja pe fete sa ia dupa capul lor.
bombonica12 eu am luat microgynon 5 ani de zile si nu m-am ingrasat deloc, faptul ca tu te-ai ingrasat nu poate decat sa imi intareasca inca o data parerea ca AC trebuie luate doar dupa un consult ginecologic si dupa un set de analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonica12 spune:

Dar nici un doctor nu mia facut analize pur si simplu mia zis "iale pe astea sunt bune"

Cred ca o sa ma gandesc serios sa imi bag sterilet.

Mergi la inceput