tratament definitiv onicomicoza?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Eu am scapat o data cu Orungal (9 luni, cu pauza), o data cu bisturiu (onicomicoza cu unghia incarnata). Prima data - cand cu operatia -, dupa ce se vindecase cicatricea, am incaltat din nou o pereche de pantofi purtata pe cand aveam micoza si a recidivat. A trecut imediat ce am renuntat la ei si am dat cu Orungal, local. Vezi sa nu ai aceeasi problema.

Apoi, s-ar putea sa ai o sensibilitate specifica la micoze (eu, una, am), fie din astea unghiale, fie oriunde se pot instala ele.

Un medic dermatolog bun este dna dr. Elena Naumescu, o gasesti la Policlinica cu plata nr. 1 (sediul din Calea Victoriei, intr-o cladire urata si darapanata, inainte de intersectia Caii Victoriei cu Bd Dacia, cum vii dinspre Pta Victoriei), sau la Spitalul de Boli Dermato-Venerice Scarlat Longhin, vizavi de Parcul Tineretului, pe Calea Serban Voda (langa Adesgo, acum Diamond). Sau colega dumneaei, dr. Rodica Trifu, la Policlinica cu Plata nr 1 din Str. Batistei.

Loma, ai folosit acest "cocktail" pt micoza? Nu de alta, dar spuneai ca e un excelent antibiotic, or, daca e NUMAI antibiotic, nu ajuta, trebuie sa fie ANTIMICOTIC, nu au treaba unele cu altele. Daca ar fi si antimicotic, ar fi o veste grozava, m-ar scapa si pe mine de o belea, mai ales ca ulei de arbore de ceai am folosit cu succes pt eruptii virale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Nuschu, am folosit uleiul esential de oregano (UEO) cu f.mare succes la unghii atacate de ciuperca. Eu nu am incercat sa iau nici un medicament pe cale orala tocmai pt. ca iti omoara ficatul.

UEO nu este antibiotic, am zis ca actioneaza ca un antiobiotic, si are o arie f. larga, antiviral, antifungal, antibacterial and anti-parasitic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Loma, este vreo diferenta intre uleiul esential de oregano si oregano oil?
Eu il am pe asta: http://www.valleynaturals.com/ct_detail.html?pgguid=e4686b6f-9ec5-47cf-b52b-097f6978f021
care mi se pare foarte bun

Cum faci tratamentul cu el? De 2 ori pe zi? Local sau si intern?

Mersi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Uleiul de oregano este cel mai probabil obtinut prin macerare, acesta se poate lua intern. Mai este posibil sa fie si ulei esential care este diluat in ulei vegetal, de regula scrie pe sticluta cum a fost obtinut si daca este safe sa fie luat oral.

Uleiul esential de oregano este obtinut prin distilarea plantei, sau prin extractie cu CO2. Uleiul esential de oregano este extrem de puternic, si prin urmare nu se recomanda pe cale interna, decat numai in dilutii f. mici. Cam tot ce si vinde pe piata americana, daca este ulei esential scrie pe sticluta ca nu se ia intern.

Allure, nu am luat ulei de oregano intern pt. ca inca nu am avut nevoie, dar daca voi avea cu siguranta o sa iau.

Am folosit cu mare succes ulei esential pt. o unghie la picior care a fost afectata de ciuperca pe care nu stiu de unde am luat-o, pur si simplu m-am trezit cu ea, asta of course dupa ce din vina mea, mi-am rupt unghia.
Acum unghia e normala, roza, frumoasa, dreapta. A fost urata, galbena, groasa si crestea in valuri.

Mergi la inceput

Allure, cred ca uleiul din linkul tau este obtinut prin distilare si apoi diluat cu un ulei vegetal, de regula, scrie pe sticla daca este ulei esential pur, adica 100% ulei esential. Si daca iti da si intructiuni cum sa-l folosesti intern, atunci foloseste-l, pentru ca e f. bun. Citesem parca in niste mesaje de ale tale ca ai HP si infectii cu Candida, te ajuta in ambele situatii.

Uite aici un research medical din Iulie 2009, despre uleiul esential de oregano asupra candidei.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19616925?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=2

Site-ul respectiv mi-a fost recomandat de un medic, pt. a verifica singura rezultatele la diverse medicamente, suplimente, plante, vitamine, minerale, uleiuri esentiale etc. sunt studii efectuate de medici, laboratoare din intreaga lume, toate rezultatele sunt centralizate acolo, libraria medicala guvernamentala din America, nici FDA nu au ce le face , asta ca sa nu mai spuna medicii de familie, cand mergi si intrebi de o alternativa naturista, imediat ti-o taie cu "nu exista evidente medicale".

Mergi la inceput

Pe linga HP si candida mai lupt si impotriva unei ciuperci la unghia mare pe care am facut-o la fel ca tine, mi-am taiat unghia aiurea si s-a infectat iar la ceva timp am sesizat pacostea de ciuperca...momentan folosesc Penlac, un lac special de la farmacie (cu prescriptie) care e ok dar parca se vindeca foarte incet... unghia nu e afectata foarte tare...aproape ca nu se vede dar trebuie sa SCAP de ea definitiv, altfel se imprastie iar

Ai o marca preferata de ulei esential pe care o recomanzi? Si de cite ori aplici? Trebuie sa-l masezi bine pe unghie? Eu mai foloseam ulei esential de tea tree oil care e antifungal dar mi-e teama ca s-a obisnuit ciuperca cu el...ma chinui de citiva ani sa scap de ea tot dispare si revine...

Multumesc de informatiile pretioase

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Daca zici ca ti s-a obisnuit ciuperca cu tea tree oil, incearca o combinatie de 3 uleiuri esentiale dintre urmatoarele: lemon myrtle, oregano, lemongrass, savory winter si kanuka. Mai sunt si altele insa astea imi vin acum in minte. Poti folosi si tea tree in combinatie cu altele doua.
Insa trebuie sa ai rabdare, pana iti creste unghia sanatoasa, efectul e vizibil peste ceva timp.

Dintre toate de mai sus cele mai puternice sunt oregano si savory winter, ambele irita pielea f. tare.

Uleiurile esentiale cand sunt combinate in cate 2-3 isi cresc potenta, si isi maresc aria de acoperire.

Eu mi le cumpar de aici, am incredere in ei, ii cunosc bine de cativa ani.
http://www.newdirectionsaromatics.ca/

Cand te dai pe unghie cu uleiurile esentiale, am scris pe pagina 1 cum se procedeaza, pileste unghia pe suprafata ei, pt. a o face un pic poroasa, astfel ciuperca este kilarita mai repede.

Mergi la inceput

da, intotdeauna pilesc unghia inainte.
fusese la un moment dat cam 40% afectata, acum abia se mai cunoaste ceva dar mi-e frica sa opresc tratamentul ca stiu ca bestia e inca acolo. si mi-e frica si de reinfectare de la sosete, pantofi, alea...nu pot acuma sa-mi arunc toate incaltarile ca intru in bankruptcy :)

foarte bun site-ul cu uleiuri! o sa incerc combinatia sugerata.
multumesc inca o data.

Mergi la inceput

cu multa placere

Sper sa iti rezolvi problema!

Mergi la inceput

tocmai am pus o comanda maricica... mi-am luat si o gramada de uleiuri esentiale pentru masaj (sa le combin adica)
abia astept!

Mergi la inceput