clasa a II-a (2008-2009) partea a IV-a
Raspunsuri - Pagina 2
preda_vicky spune:
. Nu am mai trecut demult pe la voi, Dani a mers la after school, si din moment ce facea teme acolo, nu aveam cu ce sa va "stresez". Dar, din motive financiare, de luni Dani sta acasa, cu fosta lui bona, care s-a reintors la noi, e tare fericit,s-au cam suparat cei de la after pe noi, dar asta este, asa ca am reinceput sa facem lectii impreuna! Din pacate, d-na i-a anuntat ca le va da multe lectii si mai grele, taman acum, cand sunt mai obositi si cu gandul la vacanta
, eu nu mai inteleg, nu le ajunge ca dau teste peste teste
? In fine, cred ca vrea sa-i faca direct doctori
. Zilnic iesim un pic cu rolele afara, mai merge putin in parc cand iese de la scoala... doar azi nu a tinut vremea cu noi
.
mamicile si boboceii!
http://community.webshots.com/user/viki39
stela30 spune:
Salutere fetelor, imi cer scuze ca nu am mai scris de mult, in schimb v_am citit de cate ori am avut timp. La noi se simte deja venirea vacantei si din partea copilului dar si din partea invatatoarelor. Inca sunt frustrata din cauza ca nu stiu prea mult din ceea ce lucreaza in clasa si, cum acasa nu prea le dau teme nu+mi ramane decat sa sper ca atunci cand va ajunge in cl a_5_a sa faca fata. Plus de asta vine foarte obosit de la scoala si abia il scot din casa un pic la joaca cu prietenii si mi_e mila sa_l mai pun sa lucreze suplimentar. Oare ce vitamine sa_i dau sa mai prinda un pic puteri fiindca in rest sta foarte bine, are pofta de mancare si cu greutatea e in limite normale. I_am zis doctoritei de familie ca vine foate obosit de la scoala si mi_a zis ca e ceva normal la program de 8 ore , insa nu am mai avut problema asta decat de vreo doua luni incoace poate ca in vacanta o sa_si revina. Totusi nu inteleg de ce in 8 ore cat lucreaza ei abia se tin de cei de la 4 ore. Din ceea ce citeam de la voi noi eram in urma cam cu vreo 2 ,3 lectii , ca sa nu mai zic ca ma minunez sa vad ca deja ati inceput inmultirile. Incerc de mult sa descopar si beneficiile sistemului step by step dar inca nu le_am gasit. Atunci cand discutam cu invatatoarea ne zice ca merge foarte bine, nu are probleme la nimic(eu asta voiam sa stiu ca daca se descurca mai greu la ceva sa mai lucram si acasa) si am ajuns la concluzia ca aici se urmareste uniformizarea copiilor si nu se stimuleaza competitia.
In rest asteptam vacanta sa ne relaxam ...a..si mai voiam sa va intreb ceva:se mai dau coronite la premiantii claselor primare?
Va intreb asta pentru ca anul trecut o saptamana intreaga inaintea sfarsitului de an ne ziceau :pregatiti coronite, nu mai pregatiti. Pana la urma s_au dat coronite la toti copii indiferent de premiul luat. La voi cum a fost?
violeta69 spune:
stela,sa incep cu sfarsitul...
pana in clasa a 4-a cica nu se mai dau premii si deci nici coronite...
si la noi s-au dat la toti copii anul trecut,dar practic nu au fost premii insa i-a strigat doamna in functie de medii,primii pe cei cu FB pe linie si in ordine alfabetica si pe urma ceilalti...
la cei cu FB le-a dat si diplome de excelenta ![]()
noi tabla inmultirii n-am facut,nici nu e in programa de anul acesta,dar unele invatatoare fac cu ei inainte ca asa vor...deci noi nu facem,acum au unitati de masura si cu asta se cam termina...
insa invatatoarea noastra le tot da teste,acum au dat unul general sa vada cam la ce nivel e clasa si a fost cu puncatj...maximul a fost 100 de puncte....
Mihnea a facut varza ca cica nu a avut timp
n-am inteles de ce,dar daca avea timp facea si el de vreo 80 de puncte(pt ca acasa a stiut sa faca ce nu apucase la test)...
la lb. roamana fac "sa" si "sau" leagat si dezlegat,intr-un,intr-o,dintr-un ,dintr-o,cum se scrie i din i in interiorul cuvatului ,m inainte de p si b si plus grupuri de litere de ex: ua,oa,ie etc
si tot cu astea defilam ![]()
au si de citit,luna asta au 10 povesti de Ion Creanga si la final sa povesteasca ei una dintre povesti...
deci ei lucreaza,doamna sa fie sanatoasa!
va 
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
,mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
preda_vicky spune:
Nici Dani nu a trecut la tabla inmultirii, ne-a zis d-na sa-i invatam noi in vacanta de vara, sa o stie cand incep clasa a III
. Si noi tot cu unitati de masura ne luptam, cantarim, masuram ce gasim prin casa
. La romana le-a cumparat o culegere de povesti.
Pe Dani l-am trimis la dr. ieri, a fost racit si a ramas cu o tuse care nu-i mai trece, plus ca se trezea dimineata cu ochiul drept lipit. I-a dat tratament pt tuse, pt. gat (avea gatul inflamat si rosu) si pt. conjunctivita
. Asa ca ieri si azi e acasa. Cum se lipesc toate bubele rele de copilul asta, nu reusesc sa-mi dau seama
.
preda_vicky spune:
Filofteia,nu, nu face inot, si nu stiu daca a luat de la scoala sau de la after, acum nici ca mai conteaza
.
El ia Broncho-vaxom iarna si primavara, si Imunostim, i-am dat si fructe, si multivitamine, dar la el nimic nu functioneaza, ma consolez cu ideea ca pe masura ce creste, se intareste sistemul imunitar. Are deja 9 ani, pana la 12 ani, cand se stabilizeaza, nu mai e mult
.
Nu stiu daca in afara de tabla inmultiri va avea alte teme pt. vacanta, teoretic nu au voie sa le dea lectii pt. vacanta. Practic... fiecare inv. hotaraste. Vom afla cat de curand.
Si la Dani in clasa au primit toti copii diplome, cei cu FB au primit si diplome de excelenta. Fara coronite
.
Pe mine m-a socat tema la romana, au avut de facut 3 poezii cu rimele date, ex. soare si avea enumerate mai multe cuvinte (perle, randunele... nu mi le aduc pe toate aminte
). Ne-a luat ceva timp, 2 adulti si un copil, sa incropim 3 poezii
...
violeta69 spune:
Vicky,sanatate multa lui Dani 
lasa ca la anul n-o sa mai fie probleme,iti spun eu sigur ![]()
mai,da' ce poeti suntei voi!
filofteia
lasa ca invata si Adi tabla inmultirii ca nu are cum ...doar stii si tu ca acum e doar inceputul...la urma vedem ce ramane![]()
si we placut
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio
,mamica lui MIHNEA
viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
preda_vicky spune:
Dupa o pauza de 2 zile, azi a mers si Dani la scoala. Si a venit tare suparat acasa, ca la ora de sport nu l-au luat colegii in echipa sa joace fotbal
. Au un profesor pensionar, de obicei fac impreuna cu cealalta clasa a II-a, si de cand e cald afara, doar asta fac ora de ora - fotbal. Fiecare clasa isi alege echipa si restul stau si se uita
, profesorul nu se amesteca. Nu mi se pare normal, dar nici nu ai cu cine sa te intelegi
.
Filofteia, Dani nu se uita la filme, desenele animate pe care le urmareste el nu au subtitrare... isi citeste singur la jocurile pe calculator, in schimb.
Vio, as vrea sa-l inscriu pe Dani la niste cursuri de engleza, ai idee, avem asa ceva in zona? La scoala mare lucru nu fac, la after nici atat nu s-a lipit de el
. O sa googalesc si eu azi, ca sunt dupa-masa la servici, si am mai mult timp.
si spor la lectii. Suntem pe ultima suta de metri, am inceput AMR-ul pana la vacanta
!

]