Prichindei martie - aprilie 2005 (128)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Aoleo, dar e liniste pe aici! Nu mai scrie nimeni!
Sa va zic eu.
noi trebuie sa plecam duminica in Samoa. azi dimineata cind ma trezesc ce aud la stiri!? cutremur si tsunami in Samoa azi dimineata!
M-am uitat in dupa amiaza asta la ce se mai zice pe net. Pai arata groaznic. Sute de oameni morti si disparuti, drumuri, case, resorturi distruse. Am sunat agentul nostru de turism sa-l intreb ce stie el. El zice ca resortul nostru e in partea de nord care nu a fost atit de afectata, si ca este ok, putem merge linistiti. Pai nici nu stiu ce sa fac, in jur jale, disperare, si noi ne distram in vacanta. Poate ca in final o sa ajung sa dua o mina de ajutor la spital!
Nici nu stiu ce sa fac. Cel mai logic ar fi sa nu mai mergem nicaieri sa gasesc local cum sa le umplu timpul copiilor, dar am platit atita amar de bani, si mi-ar parea rau! iar de platit nu am platit cu visa card, care m-ar fi desagubit, caci au travel insurance daca platesti cu cardul lor. nu am platit, caci mai nou unii pe aici in NZ s-au smecherit si iti cer 2% in plus daca vrei sa platestii cu credit card. Asa ca... or mergem or raminem cu ochii in soare (de fapt e inorat si frig in NZ, asa ca asteptam cu multa nerabdare sa mergem la soare si mare!!!)
Pup, OANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

chiar ca liniste mare pe aici!
Ce mai faceti ? cum merge gradinitza anul acetsta..racelile..sper ca nu au inceput.Ce imunizari invcercati?
Haideti..mai spuneti cate ceva!

Sa incep eu:
Noi suntem bine..am trecut vacanta cu bine...am reinceput gradinitza unde doamna a remarcat ca radu s-a nazdravanit si are din ce in ce mai multe idei nazdravane.
El e copilul care cand se vorbeste de bine..cine scrie frumos, cine deseneaza, cine e atent la activitati ...el e in cei buni.
Cand vine vorba de joaca, idei nazdravane etc... tot el e dat ca exemplu..normal negativ de data asta!

In rest... acum urmeaza o perioada mai grea pentru noi... am fost ieri la oftalmolog la control dupa 2 luni de purtat ochelari...e bine..ochiul stang care ste cel lenes a mai progresat, dar nu suficinet si va trebui sa-i acoperim ochiul bun o perioada permanent (sau ma rog, cat mai mult posibil) si nu stiu cum o sa reusim. Speram ca impreuna cu dna educatoare (care este o dragutza ) si cu multe idei de dtimulare sa reusim sa-l convingem Deocamdata e in perioada de acomodare ..adica a stat ieri cam 1 ora inainte de somnul de prans si o ora dupa somnul de pranz.
Azi tre sa umblu prin farmacii sa cumpar mai multe tipuri de ocluzoare si sa vad care sunt mai ok...
Cu D-zeu inainte sper sa mearga totul bine si sa recuperam ochisorul.

Probabil ca din cauza anul asta in care va purta in mare parte ocluzor... vom amana si intrarea la scoala cu un an, desi pana acum eram croiti sa-l dam la 6 ani la scoala!

Altfel eu ca si in primvara ,su nt mai mult racita... am capatat o sensibilitate si nu mai scap!
Acum am inceput cu broncho-vaxom o imunizare ..si echinaceea..nu stiu ce voi reusi!

Radu in schimb..inca nu a racit ...(doar cu o zi inainte sa mergem la mare a racit..norocul nostru ca a fost o forma usoara astfel incat nu ne-a stricat distractia din concediu) . Ca imunizare la el... i-am dat o sticla de imno baby..acum am terminat-o...pastilutze de vit c cu propolis continuam cu ele.. am reincept "cura" cu socul de la o portocala/mandaraina zilnic!

Intentionam sa-l dau la mai multe activitati anul asta , dar acum cu schimarea de conditii datorita ocluzorului cred ca va trebui sa ne reorinetam..nu stiu daca sa-l mai dam la FTK sau nu... sa vedem macar o saptamana cum va face fatza la gradi.

Oana ce ati mai aflat cu vacantza..mai aveti unde merge...(ce ghinion!) Ma-m uitat la poze..sunteti niste draguti!

AncaMicaela...tu erai mai activa p'aici..ce mai faci?

Simonela... ce mai fac printesele?

andrutzza...rrox..mamacita..Ana... rp..fetele care mai erati pe aici..unde ati diparut?
Nu mai zic de ninocikap..care obisnuia sa ne mai scrie mai des!

Va pup si sper sa mai scrieti pe aici!

Daca vreti sa-l vedeti ochelaritul catarator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Seara buna!
Am lipsit motivat - am fost plecati intr-o mini vacanta timp de 8 zile :)
oana, ce ati facut pana la urma? Ati mers in vacanta? Incerc sa ma gandesc ce am fi facut in locul vostru si zau daca stiu ce sa zic...
ligia, ce curaj pe Raducu! Si chiar si pe voi sa il lasati pe funiile alea... eu nu as fi indraznit, desi pare safe, cu centurile alea...
In rest, dupa o saptamana de gradi a lipsit ca am fost plecati, asa ca o luam de la capat cu readaptarea :)
Vad insa ca e mult mai bine decat ma asteptam, fara boceli si nervi ca anul trecut. A mai crescut si ea, m-am mai calmat si eu poate :D
La sedinta cu parintii am avut o revelatie: Ema e in grupa mijlocie acum si ar mai fi la anul grupa mare apoi cea pregatitoare! Eu intentoinez sa o trimit la scoala la 6 ani juma' (evident, depinde si de evolutia ei, dar deja trage de mine sa o invat sa scrie si sa citeasca. Aman cat pot si ne reorientam spre exercitii educative pentru varsta ei, dar dorinta de a acumula e puternica). In esenta, ideea e ca ori o duc la scoala dupa grupa mare, fara pregatitoare, ori o mut la anul la pregatitoare (sa schimbe grupa, colegii, educatoarea)... In final, daca ramanem pe ideea de mers la scoala peste 2 ani, cred ca o sa o lasam sa faca grupa mare si acasa lucram din ce exercitii or exista pentru grupa pregatitoare...
Ce ma deranjeaza de fapt e ca, daca pe mine nu m-a dus capu' sa intreb cati ani de gradi sunt (am fost convinsa ca sunt 3, cape vremea mea), putea macar directoarea sa ma intrebe la ce varsta va incepe cupilu' scoala si intra direct in grupa mijlocie. Asa trebuie sa caut eu solutii... Oricum, poate ma agit degeaba si in stia 2 ani apare lege cu obligativitatea anului pregatitor ca sa ma linisteasca!
Pup! Sanatate tuturor!

Anca Micaela, mama Emei Ioana

Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Nu am citit tot,dar intru repede sa-i dau o idee Cristinei cum sa acopere ochisorul.Puteti sa brodati"impreuna un ochi de pirat.Ai mei(desi nu au probleme)au facut chestia asta cu sotul intr-o dup-amiaza si pe langa faptul ca s-au distrat ,considerau ca e "cool"sa poarte ochi de piratcred ca sotul a decupat si desenat o bucatica de material si apoi l-a cusut cu un elastic.Tinem pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Oana Uff... neplacut... Sper sa fie totusi o vacanta OK

Ligia Si eu zic ca i-ar placea mai mult sa semene a pirat. Poate decorezi cumva ocluzorul. In rest, imi place traseul de catarat Multa sanatate si -ici nazdravanului.

Anca Micaela Bine ati revenit! Sper ca a fost super vacanta
Ti-as sugera sa o muti pe Ema acum la grupa mare. Eu asa am procedat si cu Mariuca si, acum, cu Ioana. Grupa mijlocie e chiar plictisitoare ca activitati, grupa mare e mai importanta si atractiva. Fara pregatitoare nu o poti duce la scoala, e obligatorie. Acum invata literele si scriu tot soiul de bete la pregatitoare, iar la scoala mergi cu caracterizare de la gradinita.

Ioana e incantata de gradinita. Nu am avut nici un fel de problema. Saptamana asta chiar sta la program lung fiindca e mama plecata. E putin mucoasa, sper sa nu avanseze. Ia Imunogrip Junior pentru imunizare.
Noi am fost in weekend la Chisinau, la o nunta. A fost foarte frumos, dar cam frig. Cu tot cu nesomnul, am cam racit si eu...

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Nu stau mult, si-mi cer scuze ca nu va raspund, mi-e un somn de-mi cad ochii, dar vroiam sa va spun ca si bb3 se pare ca e tot fetita. Rrox, deci e cum ai zis si tu...

I-am spus azi lui tati la telefon - moment de tacere si apoi "geeezzz!!! - 3 fete?!?!"

Singura problema ar fi placenta jos inserata, care s-a postat pe orificiul intern de pe la inceputul sarcinii, si vad ca nu vrea sa se miste de acolo. Am primit asigurari insa ca nu va ramane asa pana la sfarsit.

V-am pupat si ma duc in pat!

Mergi la inceput

Ha, ha, ti-am zis eu Las' ca-s dragute, o sa-l cucereasca pe tati fara scapare , daca nu prin dragalasenie, atunci tabarand pe el
Sarcina usoara Si nu te ingrijora cu placenta, de obicei, pe masura ce creste uterul in volum, se observa ca si ea e defapt mai sus.

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

andira
Reactia "cuuum!!! - 3 fete?!?!" a avut-o si tata cand m-am nascut eu . Eram a 3-a ...mult asteptatul baiat!
Sarcina usoara ...si sanatate!

Radu e ok ca si pirat...e un copil tare intelegator ...si rabdator..nu stiu cu cine seamana. Sta deja 80% din timp cu ocluozor fara prea multe probleme.
Cel mai greu e in autobuz, in magazine, pe strada, in parc...oriunde : Vai..dar ce-ai patit la ochi? Te-ai lovit?
El raspunde: ca sa vad ca un vultur cand o sa cresc!
Dar oricum dupa reactia cu vai a babelor el se intoarce cu spatele si vrea s-ai scoata ocluzorul...
Ce ma enerveaza lumea asta bagacioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

a spart oana gheata :)

andira, cu 3 fete tre' sa va apucati de acum sa faceti zestre Al treilea copilas, esti curajoasa, bravos!

ligia, am vazut pozele voastre, mi-a placut locul de joaca(?) din padure, superb. Raducu asemenea!

rrox pentru postarile tale de la celelalte subforumuri. Esti fantastica!!

Sa scriu si despre noi putin.
Mai am cateva zile de stat acasa, luni incep serviciul. Dupa 5 ani de stat acasa, ma simt asa, o mica salbatica in civilizatie :)) Stefi a inceput si ea sa frecventeze cresa de 3 saptamani, s-a acomodat repede, eu asteptandu-ma sa fie cu mare tam-tam. Vorbeste foarte mult si bine, propozitii, fraze, pune intrebari, stie poezii, cantece. Ba o mai invata si Rares ceva engleza, cu germana mai greu :) R in fiecare seara ne da lectii, fac fise, silabe, multimi... :) Sa va spun ceva "dragutz" de la gradinita. Acum 2 zile a mers Bogdan sa-l ia si educatoarea i-a dat tema lui R pentru acasa ca R e prost pregatit, ca nu stie sa citeasca si sa scrie, nu cunoaste animalele si figurile geometrice, ca e in urma fata de ceilalti copii. M-am distrat pe cinste!! El stie literele, le scrie de tipar, dar nu suntem interesati de citit si scris la varsta asta. I-a explicat B frumos ca la 4 ani tre' sa se joace, sa-l lase in pace cu scrisul si cititul, sa vina in mod natural din dorinta lui, ca nu facem parte din acei parinti care au pretentia sa ajunga copilul ce vrem noi, sa faca ce scoli dorim noi, ca important este sa fie fericit si multumit cu ceea ce face, ca cei mai fericiti oameni pe care i-a intalnit B au fost ciobanii sus la munte cu oile. Ce a inteles ea din asta?? L-a intrebat mirata daca vrem sa-l facem cioban Si pentru ca nu i-a placut atitudinea lui B vis a vis de scris si citit, probabil a vrut sa fie rautacioasa cu animalele si figurile geometrice, chiar le stie. Cum doamne iarta-ma sa nu cunoasca animalele, le stie din batatura, nu din carti sau de la tv.
Altfel, am avut o vara grea, l-am pierdut pe tata, R este afectat ca a plecat tataie, nu a inteles foarte multe, dar ii este dor de el, ii lipsesc plimbarile prin paduri, pe dealuri.

va pe toate cu drag!
Mi-ar placea o intalnire cu voi, dar in timpul saptamanii, in weekend plecam la Campulung

mami de Rares Andrei (10.03.2005) si Stefania Maria (10.10.07)

http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

Mergi la inceput

Andruzza Condoleante
Ce nebunie cu educatoarea lui Rares E aberanta atitudinea si e clar ca nu vede prea departe, dupa reactia cu ciobanul... Frustrant.
Ioana doar deseneaza bastonase si nu in fiecare zi. Se si joaca, fac engleza, danseaza, canta, coloreaza si deseneaza. Stie si ea aproape toate literele mari de tipar, dar doar fiindca a fost ea curioasa. Si ii place sa se semneze pe desene
Felicitari Stefaniei, se descurca de minune.
Si fetele mele fac fise si lectii cand are Mariuca chef. Ioana e absolut incantata.
Multumesc pentru aprecieri

Ligia uff... greu cu bagaciosii astia chipurile milosi... De parca ar trebui sa dai explicatii tuturor...
Imi place raspunsul lui Radu

tuturor!

Mergi la inceput