retete pt piersici va rog

retete pt piersici va rog | Autor: ANITA75

Link direct la acest mesaj

daca stiti cum se fac piersicile va rog postati reteta,sau alte prajituri bune

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MayanMistica spune:

PIERSICI/CAISE a la Afrodite
Ingrdiente-aluat- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamiie coaja
- 600-700g faina
Ingrediente-umplutura:
- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pac. zahar vaniliat
- 10ls rom
- 6ls marmelada acrisoara
- 2ls suc lamiie
- 2 ls suc portocale
- 2ls srafide inmuiate in rom
Ingrediente-decor:
- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos
Mod preparare-aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt.
Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.
Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g.
Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.
Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170?C va.15-20 min.Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.
Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte ,cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umolutura urmatoare.
Mod preparare-umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.
Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.
In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.
Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Piersici umplute cu salata de cruditati.
--piersici din compot, sau piersici proaspete decojite si taiate in 2 se umplu cu o salata obtinuta din: telina rasa, morcovi rasi, mar ras, sare, piper, maioneza.

Mergi la inceput