Masina de paine - investitie buna?
Raspunsuri - Pagina 2
Mindy spune:
daca ai fi aici ti-as da-o tie ca nu o mai folosesc.
am dat $50 de-a moaca :)
Un dezavantaj la masina e ca nu poti dubla cantitatile, trebuie sa faci exact cat scrie acolo, pe cand la reteta mea de paine fara framantat (artisan bread)pot dubla, tripla cantitatile si fac cate 3-4 paini odata -deci economisesc curent.
Mie nu imi place nici forma aia din aparat, cam prea inalta si ingusta.
Un alt dezavantaj e ca e destul de maricica masina, ocupa spatiu. Si mie nu imi placea sa io vad la vedere in bucatarie.
Deci eu nu sunt deloc fan bread maker.
Painea asta de care zic, e ca si cea pe vatra, niciodata buretoasa, e numai buna: http://www.youtube.com/watch?v=JFJZPm-_2-M
StMihaela spune:
E adevarat ca forma painii nu e chiar cea care imi place mie, dar sunt foarte incantata de ea.
Facem tot felul de painici, cu tot felul de arome si condimente, cozonacei, dulciuri, ca sa nu mai zic ca-mi face aluatul cand fac o placinta la cuptor. Pun ingredientele in aparat si pana pregatesc umplutura aluatul e gata.
Si painica o fac cum am pofta. Ma pot abtine la mancat in nestire, iar mirosul ala de paine proaspata e divin.
DienutaS spune:
Nu stiu daca sa o definesc ca o "investitie buna", insa pentru noi este foarte folositoare, de fapt, indispensabila.O avem din septembrie si de atunci nu am mai cumparat paine, ca toti cei care s-au exprimat pe aici in favoarea MP. Noi ne-am obisnuit foarte mult cu gustul painii facute in casa, incat, la un momentdat, cand am ramas fara paine la serviciu si am luat o felie de paine cumparata de la o colega, am avut cateva secunde de deruta in care nu stiam ce mestec. Era un fel de burete fara gust. Bine, nu toata painea din comert este asa,eu am gustat din franzela aia de 1 leu, alba si buretoasa la care renuntasem de muuulti ani.
Nu am calculat niciodata cat consuma, dar nu am constatat vreo crestere alarmanta la factura de curent.
Painea este buna la gust, poti face diverse combinatii de faina.
Partea negativa ewxista si ea cum bine a punctat cineva de pe aici: si mie mi s-a intamplat ca, de cand o am, mananc mult mai multa paine.
osna spune:
pt mine a meritat investitia,sunt deja la a doua ,acum in varianta XXL.eu nu coc pianea ine a,folosesc numai sa o framante si dospeasca(prg aluat,teig, dought) si apoi ii dau eu ce forme am chef.aluatul de pizza,aluatul de placinta cel cu apa,faina si otet l-am framantat acum la ea si iese superb,se intinde fara probleme cat masa de bucatarie.
noi paine nu mancam foarte multa,am ajuns sa fac 1paine mare/sapt.
mamica fluturasului Matei
AdrianaSM spune:
Si noi avem o masina de facut paine si suntem tare multumiti de ea.de cand o avem nu am mai cumparat paine deloc.eu cumpar faina integrala de grau direct de la o moara si fac numai paine integrala.iese foarte buna si hranitoare.nu se compara cu nimic din comert. ca sa nu mai vorbim de cat de sanatoasa e.
Noi nu mancam mai multa paine decat inainte.In schimb o mancam cu muuult mai multa placere.
O folosesc pentru tot felul de aluaturi...si aici ii transmit un mare multumesc Mihaelei (Osna) pentru blogul super interesant.datorita ideilor tale minunate atrag in fiecare zi admiratia sotului si a cunoscutilor! Multumesc!
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu
alegriacasa spune:
osna, !!!!
te rog frumos da mi si mie reteta de aluat de placinta cu faina, otet, apa , framintat la masina!!!!
investitia este buna, dar eu o am de 3 sapt. si am pus deja 1kg pe mine cu piinea asta asa buna!!!!,
incerc sa mai fac si altceva cu ea nu numai piine...
am facut:
cozonac, taitei, gogosi,piine cam de toate felurile, aluat de pizza,
este superr... dar vorba cuiva de aici ( nu mai tin minte) "bagi pe dracu in casa"!!!!
osna spune:
este un aluat de placinta/strudel ca nu pot face diferenta exact din cartile germane de retete.
250g faina
1 priza sare
125ml apa calduta
5 linguri ulei ,nu masline
1 lingurita otet.
pui ingredientele in MP la programul cel mai scurt(10min la mine,numai le framanta) si apoi lasi sa se odihneasca sub un castron 30min.se pune pe masa usor unsa cu ulei si intinde foarte subtire,cu grija sa nu se rupa. atat am reusit prima oara,dupa 2-3 incercari deja te obisnuiesti.
spor la treaba!
mamica fluturasului Matei
alegriacasa spune:
mulumesc mult !! osna
am rasfoit ieri multe retete ale tale din blog, mi am notat mai multe, vreau sa incerc !!!,
multumesc mult!!!
o sa scriu cum mi au iesit!!.
puisorul spune:
Si noi o folosim foarte des. Am cumparat-o cand am vazut ce contine o paine din market. Noi chiar nu mancam mai multa paine deloc decat inainte. Bine, nici nu suntem noi tare mancaciosi asa ca o paine de 500 gr ne ajunge 2-3 zile.
AdrianaSM, te invidiez ca ai gasit faina integrala la moara. Din pacate eu o cumpar de la plafar si nu stiu cat e de "integrala".
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Mindy spune:
Fetelor, cititi eticheta cu lista de ingrediente atunci cand cumparati faina.
Eu acum citesc lista de ingrediente de la faina integrala:
e doar un ingredient: unbleached 100% hard red whole wheat flour
In schimb la cea alba e o lista mai lunga cu bleach si vreo 5 ingrediente pe care nu le cunosc.
Fabricantii de paine includ toate ingredientele inclusiv cele aflate in faina si drojdie de aceea ne speriem cand vedem ce contine o paine si ne miram de ce e asa o lista lunga de ingrediente pt o simpla paine.
Cunosc o tipa care isi cumpara grau organic de la ceva ferma si are masina de facut faina. Apoi isi face singura painea cu mana din faina facuta de ea. asta da organic :)