Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (44)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

http://stirileprotv.ro/stiri/social/discriminare-pe-fata-pentru-mamicile-care-asteapta-indemnizatia-de-85.htmlPooh,mami de Timea(15.06.05) si 32+AMR 8 Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Intreb fetele care nu sunt la prima nastere ( nu neaparat): V-ati gandit la legarea trompelor, daca veti face cezariana?? Ce stiti despre asta? Efecte, pareri, cunoasteti persoane care au decis asta la nasterile ulterioare??

Cri mami de Ale ( 2003) & +24 sapt

Ca sa fiu cat mai explicita, nu ma gandesc exclusiv ca o metoda de contraceptie, ci primul gand ar fi ca solutie pt a-mi proteja ficatul. In ultimii ani am evitat sa iau anticonceptionale, le luam periodic doar ca actiune androgena, impotriva chisturilor. Am sist endocrin destul de varza! Tiroida si ovarele erau cele care creau prb, iar acum trebuie sa am grija de ficatul meu, fiind purtatoare de virus hep B. Ma gandesc ca ar fi o solutie ca sa nu mai iau pastile

Cri mami de Ale ( 2003) & +24 sapt

Dar un sterilet ceva...contraceptiv reversibil si protejeaza si ficatul

28+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Bafta la cumparaturi Dienutza,mi-e asa dor de Spania.Eu am stat aproape un an in Valencia,tare bine era acolo.La anu sper sa ajung in vara macar 2 saptamani.

31+Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Coccorina spui, cum sa nu spui...numa' ca nu cred ca o sa ofer prea multe detalii...ca eu am retinut esentialul.
Deci, durerea e provocata de trei chestii:
- articulatiile din fata de la pubis (sa ma scuzati dar a vorbit femeia in termeni medicali dar eu nu ii retin) unde bebelusul apasa cu capul. Ne-a spus sa ne inchipuim ca si cum am vrea sa ne dislocam un deget...;
- uterul este tinut in spate de niste ligamente..ca si cum ar fi priponit (moooamaaa ce explicatii dau). Ei si..cand el se contracta, trage de ligamentele alea...cica de aia vedem noi la TV (ma rog sau au simtit gravidutzele care au deja o nastere la activ) ca se indoaie de mijloc si se tin cu mainile de partea de jos a spatelui;
- miscarile uterului sunt antagonice cu miscarile colului. Cand uterul se contracta (deci se retrage), colul se lungeste...sau cam asa ceva. Noua ne-a facut demonstratii la fata locului...un bebel, un mulaj ce imita pelvisul, o caciula care semana cu o para....si era foarte elocvent ce miscari se produc.

Ok..sper sa ma fi facut inteleasa pana aici. Ce sfaturi a dat moasa:
- sa nu intram in panica....stresul foarte accentuat produce foarte multa adrenalina si impiedica productia de oxitocina..si gravida nu se mai dilata. De asemenea mai provoaca si tahicardia..si asta poate avea repercursiuni asupra bebelusului..il duce in suferinta fetala;
- respiratia este foarte importanta...cursurile urmatoare vor fi si despre respiratie. Cand trebuie sa respiri si cand nu...;
- relaxarea este de asemenea importanta....sa cunosti metode de relaxare;
- pozitiile adoptate...in prima faza sa stai aplecata ca sa preintampini durerile de la pct. 2 (ligamentele uterului)...si apoi alte serii de pozitii (care se fac la cursurile urmatoare) si care ajuta bebelusul sa coboare. Noi facem de exemplu la aerobic si yoga un mers al broastei...adica iti formezi muschii pelvisului;
- este importanta miscarea...cica se stie ca o gravida este mai elastica decat o femeie care nu e insarcinata, din cauza unui hormon secretat (elastina parca). Dar cu toate acestea antrenarea muschilor pelvini (cu exercitii Kegel si alte miscari de aerobic) vor facilita cica crucial expulzia copilului;
- si cica nu in ultimul rand...componenta psihica. Ne-a povestit ca in multe tari educatia si principiile specifice acelei societati sunt cruciale in travaliul unei femei. De exemplu...in Olanda, unde multe dintre femei sunt obisnuite sa nasca la domiciliu...nasterea este vazuta ca o experienta esentiala in trecerea intr-o noua etapa a vietii...adica cucoanele alea de-abia asteapta durerile nasterii pentru ca asa li se pare normal.

Deci esential e sa mergi la nastere cat se poate de linistita (ma rog..cat se poate in momentul ala), sa nu-ti pierzi controlul ptr ca impiedici/ingreunezi tot procesul nasterii, sa stii sa aplici metode de relaxare (de exemplu masajul zonei de jos a pubisului sau a spatelui, sau muzica zen), sa respiri corect astfel incat sa-ti menajezi fortele si...in final e vorba de control...de controlul propriei nasteri. Sa stii unde te doare si de ce te doare..sa stii care e faza urmatoare, sa nu intri in panica...bla, bla...a spus super multe si vreau sa spun ca graviduzele de fata chiar au plecat linistite si cu zambetul pe fata. Ehh...numa' eu la faza cu controlul am spus pas..

Sper sa fie de ajutor ce am scris...dar fara intentia de a face reclama, sugerez gravidutzelor aflate la prima sarcina si care se confrunta cu temeri sa faca un efort si sa mearga la un curs de pregatire (sau se informeze de pe net). Unde merg eu e destul de scump...100 lei/sedinta...insa moasa (de fapt proprietarul centrului) are o expereinta de peste 25 de ani (si e foarte cunoscuta in Bucuresti...cica si Columbeanca a nascut cu ea) si este foarte elocventa si bine pregatita. Nu mai spun ca se tine de capul meu sa nasc natural..si cum ma prinde ba la aquagym, ba pe alte sedinte de sport ma pune sa fac miscari care o sa ma ajute in travaliu

Alinutza 26+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Alinutza, foarte interesant. Dar practica ne omoara . Eu nu am mai tinut cont de nimic din ceea ce citisem despre nasteri. La prima am uitat si cum trebuie sa respir si incercam sa imi amintesc cum era treaba asta cu respiratul iar la a doua nu am mai avut timp sa respir . Ce autocontrol, ce metode de relaxare... Prima data urlam la prietena mea (care era cu mine) ca vreau acasa si ca eu nu mai nasc (cica totusi nu mai nu mai exista cale de a da inapoi ) iar a doua oara urlam dupa epidurala si cam atat ca nici nu m-am dezmeticit bine si am nascut.

Crixia, eu stiu cazuri (chiar aici pe DC) de sarcini cu trompele legate. Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc. Si eu imi fac probleme cu contraceptia, mai ales ca nu vreau sterilet, dar nici cu hormonii nu ma impac bine.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Fete ia dati-mi si mie parola sa incerc sa schimb si eu un capitol?????

28+ Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coccorina spune:

Alinutza, multumesc mult pentru raspuns, cred ca e folositor pentru noi toate, si da!!!! m-as duce la cursuri de astea de pregatire pentru nastere, dar la noi la... BArlad.....pauza, nu sunt. Deci astept cu nerabdare sa mai povestiti voi ce faceti la cursuri. Eu gimnastica pentru gravide mai fac singurica, am gasit pe net niste exeercitii, si exercitiile Koegel le exersez de cateva luni. Asa ca multam frumos inca data si le invit pe toate fetele car merg la cursuri sa mai scrie si e aici pentru cele ca noi, defavorizate fara voia noastra.

viitoare mamica fericita!!! 27+ Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidevladut spune:

Buna fete,
Nu am mai scris de ceva timp dar v-am citit constant si sunt la curent cu noutatile.
Luni am fost si noi la echo iar bebe e bine, avem 26 saptamani si 1100g.
Alinutza78 voiam sa te intreb daca tu mergi cumva la Active Center, dupa cum povestesti cred ca despre el este vorba.Tocmai astazi am vb si eu cu ei iar de joia viitoare incep modulul de pregatire pentru nastere. As fi vrut sa imi dai si mie mai multe amanunte, daca ai timp. Tu mergi si cu sotul?

Mami 26+ si Vladut cel Dragut (04.02.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

mamidevladut dap...de active center vorbesc. Si eu vin joia viitoare..poate ne intalnim acolo..in schimb sotul meu nu are cum sa ma insoteasca. Ce amanunte vrei?

Alinutza 26+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulie.aug09 spune:

Avem un nou capitol aici.

Sper sa ma descurc....e prima oara cand deschid...

Mergi la inceput