Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (44)
Raspunsuri - Pagina 18
alinutza78 spune:
pooh mama ce m-am mai distrat
pont: foloseste calendarul de la calculator...unde ai ceasul afisat in dreapta jos, da dublu click pe el..
Alinutza 26+ viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru
blanca000 spune:
Elenada de unde ai luat pana la urma mobila pentru bebici? Si in afara de patuturi ce ai mai luat?
Sa mai aflu si eu idei..
28+ Eva
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
PatriciaArdeleanu spune:
alinuta, asa e, nici bucovina mea din amintiri nu mai e aceeasi...
nu stiu ce sa iti spun, tu te cunosti cel mai bine si iti stii limitele, cum reactionezi la durere, etc. sigur pina la urma vei alege corect -adica ce simti tu ca e corect pt tine.
eu m-am ghidat cum rezist la durere dupa experienta proprie: in urma cu ceva ani, am avut prima plecare la mare pe meleaguri straine, adica in turcia-kusadhasi. drum lung, facut cu autocarul, din 2 bucati. la intoarcere, exact cum m-am urcat in autocar, m-au luat niste dureri si nu imi dadeam seama ce sint. ma rog, povestea e lunga, am fost la un pas de peritonita (apendicita) am venit tot drumul cu niste dureri groaznice, febra, in aceeasi zi cind am aj in buc m-am si internat pt operatie. si am facut cam o zi si o noapte pe drum, cu escala mare in istambul. atunci mi-am zis ca daca nu m-a rapus acea durere nimic nu ma va rapune.
travaliul a durat in totalitate 12 ore.
prima contractie a fost la 4.30 pm si am nascut la 4.30 am. de pe la ora 7pm au inceput contractiile la interval foarte mic si asa au ramas. am plecat spre spital (erau cam la 5 min), pina s-a fcut internarea, etc, s-a facut cam ora 22 si s-au rupt membranel. dr mi-a facut o papaverina si un diazepam, mi-a zis ca mai dureaza si sa incerc sa ma odihnesc.
Adevarul e ca am avut dureri mari, in momentele alea imi doream sa vina sa ma taie si sa scap. imi muscam pumnii de durere, atipeam de la diazepamul ala si ma trezeam in contractie f puternica. credeam ca nu o sa fac fata, ca nu o sa pot impinge, eram epuizata, nu dormisem cu 2 nopti inainte din cauza mersului la baie si durere ca de ciclu peste noapte (pierdusem dopul cu 2 zile inainte).
ma dilatam destul de greu si contractiile nu isi mai faceau efectul, eu nu mai aveam putere si m-a bagat pe oxitocina. atunci am crezut ca ma desfac in bucati de durere, am urcat pe masa, am impins de 2 ori si i-am spus dr ca eu nu mai pot (exact asa suna, eu nu ma mai joc, vreau acasa)...
la care el mi-a spus foarte ferm ca trebuie sa ma concentrez, ca altfel pun in pericol copilul. deci in momentul acela, nu stiu cine mi-a dat putere, adrenalina, dumnezeu....caci am simtit cum ma incarc de energie si am impins cit am putut eu de tare. atit au fost, 3 impinsaturi mari. dupa ce am nascut, am simtit ca am renascut si eu. asa bine nu ma simtisem in viata mea. imi venea sa spun bancuri. ma tinut in pat vreo 2 ore dupa care am fusit singura la baie, pe urma m-a mutat in salon si am plecat de una singura sa imi vad comoara. am avut musafiri peste musafiri toata ziua, eram zglobie ca o caprioara;
acum, privind in urma mi-e teama putin de momentele acelea, la fel ca si tine. dar cred ca epidurala ma va ajuta.
andrada, f frumoasa camera si culorile! Imi place rosu cu verde.
Pooh, ah ce m-am amuzat, noroc ca stau singura in birou
Lucialu, asta e, nu le pot avea pe toate
Patricia s26 si Rebecca 05.02.2005
lucialu spune:
Daria sanatate si stai la patut!Ma bucur ca esti mai bine si e super ca ai colul lung si inchis. Va fi bine!
Legat de alocatie,eu am inteles ca deja se aplica.Deci exista scris undeva,problema era ca nu informasera si partea interesata.N-ati vazut cu ce tupeu spunea dl respectiv ca stie dureaza si pana la 60 de zile pana primim banii de la depunerea dosarului?Ca o floare mintea,cand deja stim de pe forum ca dureaza si 4 luni si mai bine!Al meu cica ma consola aseara"stai linistita ca pana ne vine randul cine stie de cate ori mai schimba cate ceva?"I-am zis sa-si muste limba!Si-a facut-o.
Inchei transmisia,ca am ciocanit pt o luna
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine
Motana spune:
Moniland, am auzit la radio ca pt. gemeni, tripleti etc, se aloca cei 6 mil de copil, e decis deja, au si gasit buget de unde sa ia. Asa ca poate iese chiar mai bine decat prevedeai, good luck!
alinutza, eu simpatizez cu ideea ta, sau mai bine in trecut, acum nu mai tin asa de tare cu cezariana, dar daca e sa fie nici nu imi e teama.
Cu epidurala se poate aplica de la 3 cm dilatare din cate stiu, asa e, cine stie cat iti ia sa ajungi pana acolo, dar se poate "accelera" cu ocitocina, cred ca trebuie sa vb cu medicul de cum se desfasoara o nastere normala... si cum te poate ajuta.
Si fiecare are o poveste personala, ce conteaza ce i s-a intamplat prietenei, cauta alta care a nascut super repede, ca sa iti ridici moralul
noce, chiar citeam despre produsele pasteurizate, atat de recomandate, cum se fapt laptele pierde enzime esentiale in acest proces si se recomanda cel de vaca, dar verificat sanitar si de preferinta vaca de aia care paste, nu hranita cu resturi si cereale.
De fapt citeam despre HOMEMADE FORMULA, ca alternativa la prostia de lapte praf care cica e varza rau de tot, bietii copii!
pooh, am avut si eu aceeasi problema, exact cu numaratul.. zic daca intru in sapt 30 am 30 na... da nu.. e 29+ ca e plus ceva acolo....
E buna faza cu AM si SUNT, foarte exacta
bye!
29+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
noce spune:
In cazul meu, tocmai am aflat ca am de dat 200 lei in plus la stat pana intru in cic (fiind unic angajat pe firma mea) chiar daca am cifra de afaceri 0 in perioada asta. E vorba de noul impozit forfetar. Deci, pierd 200 lei pe luna acum si din septembrie, cand intru in cic, tot in pierdere merg. Vai de bugetul nostru.
28+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
Moniland spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Motana Moniland, am auzit la radio ca pt. gemeni, tripleti etc, se aloca cei 6 mil de copil, e decis deja, au si gasit buget de unde sa ia. Asa ca poate iese chiar mai bine decat prevedeai, good luck! |
Intr-adevar exista un asemenea proiect care a trecut de Senat si a ajuns la Camera Deputatilor unde deja sunt refuzuri. In cazul in care trec si de asta si e totusi ok, pe calea care au ales-o ar putea intra in vigoare chiar dupa 1 an jumate. Deci nu ma pot baza pe ea ca o sa ies din termen.
Trebuiau sa mearga pe calea Ordonantei sa poate intra imediat in vigoare. Deci pica si asta.
28+Laura Ioana Irina Maria
danielle02 spune:
as face o poza cu vergeturile mele sa iti arat,dar mie cam
daca nu ti-ai dat seama daca ai sau nu,inseamna ca nu ai vergeturi in mod sigur le vezi cand apar
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)
elenada spune:
Blanca am luat patuturile si un dulap ca ale lui Moniland si o comoda cu 4 sertare de la Ikea. Am vrut sa luam si o canapea micuta extensibila de doua locuri dar tocmai a retras-o producatorul din magazine ca ar fi avut ceva probleme. Asteptam noua colectie poate vom gasi acolo ceva interesant.
elena +27 Ana Maria & Matei Stefan
Burtica mea la 22 sapt
Lucrusoare bebelusi
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
lucialu spune:
Danielle multumesc!Nu te necaji,important e sa fim sanatoase.Sosii ne iubesc si asa.Al meu cred ca m-ar manca la mic-dejun,pranz si cina.E topit dupa burtica
facem inventarul dupa nastere sa vedem ce pierderi am inregistratsi cum sa dregem busuiocul unde se poate
"and the song became love and love became the egg" (Happy Feet)
my little sunshine