HSG
Raspunsuri - Pagina 3
pogonici1977 spune:
daca nu ai reusit pana acum sa ramai insarcinata dupa atatea interventii, aici in tara la noi iti recomnada in mod obligatoriu o laparoscopie, e o interventie chirurgicala unde iti vizualizeaza trompele mai bine..vei gasi tot aici pe forum explicatii
e ff usoara interventia...eu am facuto in decembrie
clipsy spune:
In concluzie daca urmeaza sa mergi sa faci o histerosalpingografie:
trebuie sa fie facuta intre zilele 6-11
sa fii epilata total
sa nu fii avut contact sexual inainte...dar cu cat timp inainte?
daca faci analiza in spital sa iti iei un halat si papucei
in dimineata respectiva eventual un no`spa dar sa nu ii spun dr
ce altceva ar mai trebui sa stim inainte
se recomanda histeroscopie intai si apoi histerosalpingografie?
pot fii facute amandoua in aceeasi zi?
clipsy spune:
am facut`o si pe asta
a fost o experienta tare dureroasa. Era sa lesin pe masa aia rece
Dupa vreo 2 ore de asteptat pe holurile spitalului in sfarsit apare dr contrariata ca asistenta nu m`a pregatit. o cauta...mobilizare generala...asistena imi pune branula (ma gandesc eu...deci imi vor face anestezie generala)
Citisem ca iti vor lua sange sa imi faca VSH, aiurea`n tren...da de unde...
aaaa si am uitat cel mai important lucru...ce ma intreaba asistenta cand m`a luat in primire...AVETI SUBSTANTA DE CONTRAST?
nu normal...de unde sa stiu ca imi trebuie si chestia asta, nu mi`a spus nimeni!
Norocul meu,sorelina mea care se duce si gaseste la farmacie.
In sfarsit intru in sala dupa 2 ore de asteptat. Ma urc pe o masa rece si incerc sa vad partea buna a acestei situatii...este bine ca este rece pt ca imi mai revin un pic caci prea transpirasem asteptand.
Ce a urmat insa....... ma tot gandeam inchid ochii si desi ma doare de mor trebuie sa ma gandesc ca fac un lucru bun si avansez inca un pas...gemeam deja de durere cand le aud pe doamnele din jurul meu ca prin vis:"inca odata!" Inca odata?! ...si iar dureri crunte....
si ele ma tot incurajau: "Te doare? Lasa ca e bine ca te doare pt ca inseamna ca isi face efectul substanta"
Cineva mi-a spus imagineaza`ti ceva frumos...si asa am facut ...dupa care a inceput totul sa pluteasca in jurul meu. Am simtit cand a inceput sa ridice vocea asistenta si mi`a spus sa deschid ochii si sa le vorbesc, sa le povestesc de operatia prin care trecusem...si tot striga la mine deschide ochii...si eu incercam sa ma gandesc unde o fii mai bine...la munte sau la mare? La mare cu plaja fina...si ce tot tipa tanti asta la mine acum cand imi este mai bine..de ce sa deschid ochii ca plaja e tare frumoasa Hai sa ii fac pe plac sa deschid ochii si sa ii povestesc de operatie si ea tot striga la mine sa tin ochii deschisi si am inceput sa imi mai revin insa tot corpul imi tremura
mi`au spus sa stau cuminte ca urmeaza poza si cand au plecat am auzit`o pe asistenta...ce facem daca nu se vede nici de data asta mai incercam odata?!
Au facut poza si s-au intors si mi-au spus hai ca s-a terminat ai scapat.
Offf cumplita experienta!
Rezultatul: trompa dreapta este f.f.subtire si nu voi putea ramane insarcinata decat poate la FIV
in plus trompa prezinta un sactosalpinx - sactosalinix este acelasi lucru cu hidosapinix?

clipsy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pogonici1977 clipsy dupa cate stiu eu inseamna ca ai hidrosalpnix..mai mult ca sigur |
de asta imi era teama!

va invit aici sa vb despre histerosalpingografie
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139289
Cris_25 spune:
Eu am facut HSG luna trecuta. Mi-a facut-o medicul meu ginecolog...si...desi am trompele infundate, nu m-a durut deloc. Oare difera procedeul de la un medic la altul? Mie mi-a introdus substanta de contrast in cabinetul particular, apoi am mers asha la radiografii, unde mi-a mai introduc substanta inca de 2 ori ... A fost super finutz medicul si ma intreba din 10 in 10 secunde daca ma doare. Mi-a spus de la inceput ca daca ma doare sa-i spun sa se opreasca ...
Acum ar trebui sa refac procedura la Cluj ... Este cineva care a facut la Cluj prin zona? Sunt chiar curioasa daca e acelasi lucru ... Am inteles ca se face de radiolog sau ceva de genu 
clipsy, imi pare rau ca experienta asta a fost asha neplacuta pentru tine 
gabriela_tutuianu spune:
si acum imiaduc aminte de experienta cumplita pe care am avut-o in martie cand am facut hsg . nu va duceti la medsana indiferent de medic ptr ca insotitoarele sunt aceleasi - niste taranci brutale . dr mi-a spus sa-l anunt daca doare . cand a inceput sa introduca substanta a inceput o durere cumplita si i-am spus . imediat s-au repezit - asta e termenul - cele 2 asistente - una m-a bruscat - m-a impins pe masa si cealalta mi-a sucit mana tipand "doamna cum credeti ca se fac copii? asa oricum? nu va mai miscati ca va leg
" - era nebuna de legat ea . o trompa infundata ; medicul mi-a spus ca dreapta este infundata , cand A VENIT REZULTATUL STANGA ESTE INFUNDATA . doctorul asta ZGURI ARBEN nu stie care e stanga si care e dreapta . sau poate pentru el este acelasi lucru .
acum voi face laparoscopie , pentru ca nu mai am nici un pic de sange in vine sa merg sa fac in alta parte . voi ati mai face?
oricum am fost socata o saptamana . inca nu mi-am revenit .
mult succes si sper sa nu patiti ca mine . 
gabriela_tutuianu spune:
si acum imiaduc aminte de experienta cumplita pe care am avut-o in martie cand am facut hsg . nu va duceti la medsana indiferent de medic ptr ca insotitoarele sunt aceleasi - niste taranci brutale . dr mi-a spus sa-l anunt daca doare . cand a inceput sa introduca substanta a inceput o durere cumplita si i-am spus . imediat s-au repezit - asta e termenul - cele 2 asistente - una m-a bruscat - m-a impins pe masa si cealalta mi-a sucit mana tipand "doamna cum credeti ca se fac copii? asa oricum? nu va mai miscati ca va leg
" - era nebuna de legat ea . o trompa infundata ; medicul mi-a spus ca dreapta este infundata , cand A VENIT REZULTATUL STANGA ESTE INFUNDATA . doctorul asta ZGURI ARBEN nu stie care e stanga si care e dreapta . sau poate pentru el este acelasi lucru .
acum voi face laparoscopie , pentru ca nu mai am nici un pic de sange in vine sa merg sa fac hsg in alta parte . voi ati mai face?
oricum am fost socata o saptamana . inca nu mi-am revenit .
mult succes si sper sa nu patiti ca mine .