creierul: marea si interesanta... necunoscuta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

In ce priveste alimentatia care sa ajute creierul, recomand cartea:

www.curteaveche.ro/Cum_sa_ti_pastrezi_sanatatea_creierului-3-144" target="_blank">http://www.curteaveche.ro/Cum_sa_ti_pastrezi_sanatatea_creierului-3-144

Ca idee:
Uleiul de ficat de cod e bun pt creier. Dar uleiul de peste, in general, are un gust neplacut. Am cautat ceva care sa ii placa la gust fiului meu. Ca daca ii place lui si il accepta, atunci as lua pt intreaga familie, ca toti avem nevoie de acizii grasi esentiali si alte elemente din acest tip de ulei.

Eu am gasit un ulei cu gust de lamaie, foarte usor de acceptat si placut la miros: Lysi (www.sagasanatate.ro). Dintr-o singura sticla un copil consuma cateva luni sau mai mult, in functie de cat ii dati sa consume (asa ca zic ca raportul calitate/pret este foarte bun). Aveti acolo o lista cu distribuitorii din tara, pe orase. Atentie totusi: la farmaciile Catena si Remedio se pare ca nu mai au dar e bine sa mai cautati ca le mai ramane din stocul vechi. Cei de la HelpNet ar trebui sa mai aiba (aici gasiti farmaciile lor din toata tara:
http://helpnet.ro/?pid=10&cod=FIMSUPLYS03)

Daca mai stie cineva si alte produse bune si verificate pe copiii care au leziuni cerebrale, e bine sa posteze aici.

Andrea

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Din cartea lui D.C. Dulcan, "In cautarea sensului pierdut, vol. II", extrag ceea ce spune el a fi esential in alimentatie, pt creier:

- acizii grasi esentiali - Omega 6 si Omega 3 (Omega 3 ajuta lantul DHA - serotonina, face parte din structura membranelor neuronale, din structura sinapselor, mitocondriilor, receptorilor retinieni; lipsa ori cantitatea scazuta de DHA, implicit de Omega 3, duce la degenerare neuronala)

- coenzima Q10 - pt desfasurarea proceselor energetice din mitocondrie, cu formarea moleculelor de ATP

- acidul alfa-lipoic - cel mai bun antioxidant pt creier

Alimente in care se gaseste Omega 3: peste gras (somon, hering, macrou, sardele), ulei de masline, ulei de seminte de in, alune, nuci, verdeturi, cereale integrale, alge, plante marine, fructe de mare

O mica nota: algele, care se gasesc la magazinele naturiste, contin multe minerale, si in special iod (de care avem mare nevoie, inclusiv pt creier, nu doar pt sistemul imunitar in general). Sau puteti folosi solutie Lugol (pt a suplimenta necesarul de iod), care se prepara in farmaciile care au laborator, si este f. ieftin.

Deocamdata, in mare, cam asta am aflat si eu.

Andrea

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput