Cum il invatam ceasul?

Cum il invatam ceasul? | Autor: helen75

Link direct la acest mesaj

Am cautat si nu am gasit pe DC un subiect asemanator, asa ca, va rog sa ma ajutati.
Cum invatam un elev de clasa a 2-a ceasul? E adevarat ca a avut lectia si anul trecut, dar nu mai stie nimic. Si anul trecut am facut impreuna un ceas de carton, am invatat orele, minutele si anul asta, surpriza: nu mai stie.
M-am uitat si pe caiet sa vad ce a facut doamna, dar ...pauza. Si a avut o tema super incalcita , cu diferite probleme, cu echipe care pleaca la ore diferite, la 15 min fiecare, etc... Si e o varza mare in capul lui ( si al meu)..
Daca stiti voi alte metode, astept.

Cristina, mami de Stefan (14.09.2000) si Andreea (16.05.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

buna!

si pustiul meu e intr-a 2-a.
el stie ceasul de anul trecut deja, are si ceas de mana pe care il citeste destul de bine.

cand l-am invatat - adica tata- bunicu-sau - a folosit un ceas adevarat, pe care l-a invatat sa-l intoarca si timp de cateva zile tata ii spunea ce ora sa-i indice si el potrivea limbile la ceas.

cat despre probleme, ideea e ca matematic vorbind poate invatat mai usor pe un ceas digital, ii explici ca ora are 60 de min si apoi sfert = 15 min, jumate = 30 min (aici poti folosi si un cerc de carton pe care desenezi felii de diferite culori - cele 4 sferturi)
problemele se refera la adunari si scaderi, asa ca in principiu daca retine care e intregul - jumatatea - sfertul le va rezolva cu succes!

daca vrei sa discuti probleme de clasa a 2-a, uite te asteptam aici suntem un grup intreg de mamici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132025&whichpage=19

Mergi la inceput