"Zburatoare" de curte

"Zburatoare" de curte | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Gaini, rate, curcani...bune, gustoase, dar...cam atzoase!
Concret: ce (si cum) gatiti voi, daca va pun un curcan pe masa, taiat si jumulit? Dar numai d-ala de curte...Sau o ratza, o gasca sau un cocos.
Bine, presupunem ca sunt tineri, n-au 100 de ani...
Felul 1, felul 2...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Din pacate, toate zburatoarele de curte sunt atoase. Poti sa faci tu orice, tot nu o fragezesti.
Este atoasa dar foarte gustoasa carnea. Iese un pilaf......jos palaria.
Puiul meu este topit dupa supa de zburatoare de casa.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

pofta mare la... zburatoare!

mie personal nu-mi plac aripatele de curte decat sub forma de supa cu galuste, in care fierb ce trebe si mananc zeama+ galustele
asta a fost deci felul 1
de asemenea, la ciorba poti sa faci efectiv ce variatiuni vrei, adica pui tot felul de legume si carnitz (in gen pui ce nu merge la felul 2) - acresti cu bors sau zeama de lamaie - sau merge ciorba a-la-greque (adica dreasa cu smantana)

pentru felul 2 eu nu prea agreez zburatoare de curte, poate cu exceptia snitelelor din piept si a chiftelelor.

daca e sa fac friptura, fierb intai pasaretu pentru supa cu galuste de mai sus, fiert suficient dar nu atat cat sa nu s emai tina carnea pe os... si apoi dau la cuptor cu apa si ulei si miroase.

o idee buna - desi nu e de sezon - este carnea la garnitza
soacra mea face din gasca si ratza, le prajeste in putin ulei + grasime proprie (date de cu seara cu sare si piper) si apoi le pune la borcan acoperite cu grasimea in care au fost innabusite. dupa ce stau asa cateva saptamani/ luni sunt DELICIOASEE

iarasi ar mai fi un capitol legat de maruntaie, anume ficatul de gasca/ ratza care este o adevarata delicatesa, daca ai sau cauti retete gasesti destule, preferata mea este ficat de gasca cu smochine si vin de porto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

din cate am vazut la tv si am testat pe iepure (vanat) daca le ti o noapte sau cel putin cateva ore la frigider intr-o punga/cutie in care pui condimente,ierburi,ceva vin/lapte/iaurt/ulei (ceva sos) se fragezesc si se gatesc mai repede plus ca sunt mai moi nu ca o talpa.
Eu am facut pt iepure asa: o cutie mai mare ca dinsul era lungut, am pus lapte, toate ierburile pe care le aveam prin casa, sare, piper, usturoi si l-am lasat o noapte la frigider in baia asta. A doua zi l-am facut la cuptor si s-a topit efectiv in gura

www.de-azi.ro
poze familia mea


inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

paprikas de pui cu mamaliguta si brinza ( ) ca la mama (mea:)) acasa:

tai puiul bucatele, pui la prajit 1/2 ceapa rosie in ulei sau untura de porc(merge si alba daca n-ai) cu boia, cind ceapa devine sticloasa pui carnea, dai focul mic si pui capac pina se rumeneste; amesteci carnea sa nu se prinda de cratita;
pui apa cit sa acopere carnea ( apa calda sau fierbinte ai tot timpul sa adaugi cind scade, pina fierbe carnea); cind e aproape fiarta arunci 1/2 gogosar intreg (pentru gust, ulterior il scoti) si 1/2 legatura patrunjel taiata; la sfirsit ii faci o "ingrosala" (termen ardelenesc ) cu 1 lg faina si smintina cit cuprinde sau cita ai si ii mai dai un clocot;
merge cu mamaliga si brinza proaspata,mmm

Tocana de ratza grasa mama mea o face cu ceapa si cartofi caliti dar nu stiu reteta; carnea de gaina de obicei o fierbeam in supa si o faceam pane;



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe


Tocana de ratza grasa mama mea o face cu ceapa si cartofi caliti dar nu stiu reteta; carnea de gaina de obicei o fierbeam in supa si o faceam pane;





Pai calesti 2-3 cepe mari si folosesti grasimea de la fiertura de gaina/rata (cea de iese la suprafata)etc adaugi rosiile taiate, proaspete sau la cutie ,lasi sa scada putin - cca 5 min dupa care mai pui 2 carofi maricei ,taiati cuburi ,carnita fiarta si neaparat 2 foi de dafin . Completati cu zeama de la supa ,atat cat sa cuprinda , puneti capacul si fierbeti la foc mic. Am uitat sa zic , se tocanita asta se face intr-o cratita mai inalta :))

Are un gust bestial mancarea asta , sincer

edit: eu gatesc numai gaini/pui "democrati"
Gaina o fierb la oala minune 20min si fac
1. ciorbita - neaparat folosesc taitei de casa
2. pilaf , tocanita de carofi (cea de sus) sau ostropel -asta numai cand sunt rosiile "originale" in august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Pun la fiert intr-o oala mare inaripata.
Pieptul il transform intr-o salata.
O parte din zeama o transform in pilaf
O alta parte devine ciorba(supa)
Carnea(pulpele si aripile fierte deja)le bag nitel la cuptor cu un pic de bulion si fac un sos pt pilaf.

Pieptul de curcan l-am tocat si cu putina carne de vita au iesit niste sarmale yami-yami
Din pieptul de gasca fac snitele.

A iesit ok puiul la punga,insa pui din anul respectiv.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Daca pasaroiul cu pricina e intreg, il indop cu diverse umpluturi (depinde de ce chef am) si-l bag la cuptor... Totul e sa ai rabdare multa, caci dureaza... dar rezultatul e spectaculos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Sunt inebunita dupa "Zburatoare"....
Eu pun pasarea la oala minunii, cu mai multa apa... dupa ce a fiert, de se desface carnea de pe os (si nu se mai simte atzoasa)... din zeama, spatele si aripile pasarii fac ciorba acra sau supa cu galuste, din piept pilaf cu orez, si din pulpe o tocanita de dai cu caciula de pamant!!
Alte ori papam rasol cu mamaliga si usturoi si din ce ramane facem bors acru!
alte ori fac o mancare din pulpe, aripi cu mult marar si usturoi (un fel de ciulama) si cu mamaliga!
Daca pieptul este mare...il scot inainte de a-l fierbe si il toc cu piele cu tot...si fac sarmale sau ardei umpluti, peste acre torn zeama de la restul de gaina fiarta...
Sunt destule variante... toate sunt gustoase si reusite!
Din pacate foarte greu gasesc cate o pasare de tzara!

Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Mie imi plac in special carnea de cocos,fierti bine in cucta,apoi i-au grasimea de pe supa si carnea.Carnea o mancam asa fiarta ca ne place.Grasimea o tin deoparte pana la sfarsit,ca sa nu isi piarda supa gustul.Apoi pun morcovi,patrunjel,telina si iar le fierb bine in cucta.Scot legumele fierte si pun galustele la fiert incet,o dreg cu putina vegeta si sare dupa care pun inapoi grasimea.Mi se pare supa delicioasa,ca si cum numai la bunica am mancat.Aici se gasesc Cocosi de supa si supa lor e delicioasa.Noi facem aproape in fiecare Duminica.Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Angelinajolie ce e aia cucta?

Mi-atzi stirnit papilele gustative cu "pasaroasele voastre"!

O ciorba acrita cu bors ,cu toate verdetzuirile de se gasesc acum prin piatza ,cu mult leustean verde si taietzei de casa!Asta din aripi,cobza(parca asa se numeste)iar din pulpe si piept un ostropel cu usturoi verde!

Paca si simt gustul ciorbei!

Dana

Mergi la inceput