sot+copil+amanta-cum procedez?

sot+copil+amanta-cum procedez? | Autor: codruta.c

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. am o problema la care as avea mare nevoie de sfaturi. Am divortat de 1 luna din cauza unei "prietene de familie", a carei fetita e colega de grupa la gradinita cu baietelul nostru de 5 ani. Acum, dupa divort, fostul sot ia copilul si se duce sa se intalneasca cu amanta si cu fetita ei. Copilul vine foarte incantat de acolo ma intreaba daca el poate sa aiba 2 mame . Pe "prietena" o cunoaste foarte bine, am fost cu ea si cu fetita ei de multe ori in parc, asa ca este atasat de ea. Noi deabea i-am zis copilului ca am divortat, ca nu mai stam impreuna si in acesta situatie el este destul de afectat pentru ca ne iubeste pe amandoi si ar dori sa stea cu amandoi. Si asa copilul este zapacit, nu mai stie ce se intampla cu el, a devenit forte sensibil si plange din orice. Nu stiu ce sa fac si cum sa stabilizez situatia.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dov spune:

mers cu copilul la un psiholog, iar tatal sa faca bine ca pt o perioada macar, sa iasa afara doar cu baietelul.

off topic....bey, dar repede o gasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Pai n-a gasit-o acuma, din cauza ei a divortat. Si de zis, i-a zis tatalui ca nu vrea sa iasa cu copilul si cu amanta, impreuna, dar se pare ca lui nu-i pasa.
Am intervenit pt ca stiu povestea codrutei, doar ca n-am stiu eu ce sfaturi sa-i dau, de aceea am sfatuit-o sa scrie aici.

Diana si Mircea (2.01.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

mda...trist, pentru idiotenia tatalui plateste copilul.

in fine, primul lucru pe care l-as face ar fi mersul la psiholog cu baietelul.

si apoi, daca as avea bani/resurse/timp, m-as interesa daca l-as puta da in judecata. sa dea dreaq in ele de legi de 2 lei in romania, in privinta protectiei copilului. ma gandesc ca vazand ca i se face rau, poate un judecator, ceva, ar putea sa-i conditioneze tatalui vizitele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta.c spune:

Nu as vrea sa-i conditionez vizitele pt ca copilul isi iubeste tatal si gasesc ca e normal sa-si petreaca timpul impreuna. Problema e ca tatal e plecat tot timpul in delegatii si acum, de cand am divortat vrea sa fie liber si sa faca ce vrea cu timpul lui, fara sa dea socoteala numanui. Stie ca nu sunt de acord cu vizitele lui cu copilul la "prietena" insa nu tine cont de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

codruta,e f greu pt tine sa stii ce decizii a iei....
iar pt copil e cu adevarat o tragedie
si eu cred ca cel mai bine ai face daca ai merge la un psiholog(bun) care sa te invete cum sa procedezi...

dar pana atunci.....nu poti sa muti copilul de la gradinita asta?
sa va mutati voi departe de "mama" nr 2?
si apoi nu aveti un program de vizitare a copilului? dat fiind ca e minor si banuiesc ca a ramsa in ingrijirea ta,cred ca nu are dreptul sa-l viziteze asa toat-ziua -buna-ziua.....in programul acela de vizitrare ar tb sa fie un interval orar si acela sa fie cu tine de fata...
daca nu, ar tb sa-i spui domnului fost sot ca refuzi sa-l mai lasi(pe copil) in preajma "mamei" nr. 2 pana ce copilul nu intelege ce se intampla cu el,cu voi,cu toata nebunia asta...cand o fi asta o sa vezi tu si o sa ii transmiti....
nu stiu,ma gandesc si eu

Doamne ce oamenii inconstienti,acum daca ei sunt "fericiti" ce mai conteaza copilul?!

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Nu pot muta inca copilul de la gradinita asta pt ca este obisnuit aici, si-a facut prieteni, s-a obisnuit cu educatoarele si ar fi foarte greu sa se adapteze acum, in situatia asta, in alta parte. M-am gandit ca poate ar fi mai bine sa termine anul acesta si dupa aia sa-l mut, dupa vacanta. Pana acum statea la gradinita de la 9 la 13 cand veneau bunicii paterni sa-l ia dar acum am inceput sa-l obisnuiesc sa doarma la gradinita. M-am gandit ca schimbarile in viata lui sa fie treptat, nu dintr-o data. Si asa este destul de afectat de situatie si dupa vizitele tatalui este foarte agitat si plangacios. Sufera si nu am cum sa-l fac sa inteleaga ca tatal lui a preferat alta femeie in detrimentul familiei noastre. Nici nu vreau sa-i spun asta pt ca l-a debusola si mai mult. Problema e ca fostul sot il duce la "prietena" si nu vrea sa inteleaga ca nu trebuie sa faca asta acum, ca trebuie sa stea cu copilul numai el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Codruta,e bine sa-l muti si dupa vara...
daca nu poti,la gradinita sa zicem ca e cu copii ,nu cu "mama" nr.2
o sa tremine si gradinita si o sa fie, sper, la o alta scoala(daca nu o vrea tata sa fie in aceeasi clasa cu fetita)

numai ca acum tb sa ai mare grija cu el(cu pustiul) ca nu-i e de loc usor...nu-l vorbi de rau pe tata,nu te certa cu el de fata cu copilul si mai ales nu o vorbi de rau pe "mama" nr.2de asta zic ca ar tb un psiholog,ca poate el/ea o stii ce sa spuna...
ca eu tot cand avea copilul 5 ani am patit-o si tare ma manca limba sa mai arunc cate o vorba la adresa "dumnealor" si copilul prindea din zbor ....si nu a fost deloc bine pt el....

Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo

Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Si ce sa fac, sa zambesc "frumos" cand fii-miu imi spune ce draguta e "prietena" si cat de mult il iubeste? La urma urmei mi-a distrus familia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

Codruta, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Situatia e intradevar dificiala. Am trecut si eu prin ceva asemanator, doar ca ex-ul meu a avut bunul simt sa amane intilnirea copilului cu amanta citeva luni.
Din experienta mea pot sa-ti spun ca intradevar trebuie sa faci acum cit mai putine schimbari in viata baietelului tau. Chiar si faptul ca acum incepe sa doarma la gradinita este greu pentru el. Nu-l mai pot lua bunicii paterni, ca si pina acum? Daca ai o relatie buna cu ei si copilul ii iubeste, incearca sa mentii programul cu ei. Sunt in continuare bunicii lui si pentru cel mic e important sa pastreze relatia macar cu ei neschimbata, chiar daca acasa lucrurile s-au schimbat. In rest nu stiu ce sa-ti zic... daca tatal + amanta se comporta bine cu baiatul nu cred ca ai ce face, cel putin din punct de vedere legal. Tot ce pot sa-ti spun e ca in timp lucrurile vor fi mai bine, se va obisnui si baiatul si mai ales si tu cu noua situatie. E important si ca tu, si dealtfel toti din jurul baiatului sa mentineti o atmosfera calma si vesela, sa nu va certati / enervati de fata cu el, sa nu va vorbiti de rau unul pe altul, sa nu va vada suparati. E greu, dar merita efortul. Si al meu venea la inceput entuziasmat de la intilnirea cu tatal + prietena lui, atitea ne tot povestea de ea (pentru ca si ea depunea eforturi sa intre in gratiile lui si se ocupa in mod deosebit de el). Desi la inceput ma durea sufletul cind il auzeam pe cel mic asa entuziasmat, cu timpul am invatat sa apreciez faptul ca se poarta bine cu el. N-ar fi fost mai rau sa nu se poarte asa?
Pe baiatul meu l-a ajutat foarte mult si faptul ca noi am stabilit un program fix de vizite. Copilul stia exact cind vine tatal lui si nu intreba in restul timpului unde e sau de ce nu vine. Si taica-sau s-a tinut riguros de program si asta a fost foarte bine. Desi am auzit variante in care copiii sunt bine cu vizite mai dese, sau chiar sa-si manifeste ei dorinta cind vor la un parinte sau la celalalt, la noi programul fix a functionat cel mai bine.
Sper sa gasesti si tu o solutie buna pentru tine si baiatul tau. Stiu ca e foarte greu acuma, dar va fii mai bine in timp, nu vei mai pune nici tu asa la suflet ce se intimpla la ei, si atunci si baiatul va fii mai bine

Mergi la inceput

Stiu Miluna, ai dreptate cu programul si vizitele insa mai am o problema. Cand a hotarat sa divorteze, ex-ul a vrut si custodia copilului. El dorea sa am eu grija de copil in timpul saptamanii cand era in delegatii iar in weekend sa plec din casa si sa stea el cu copilul.Si-a dat seama pe parcurs ca nu poate obtine custodia si a acceptat un program de vizitare destul de bun (un weekend la 2 saptamani si jumatate din vacante) dar mi-a spus clar ca el va face tot posibilul sa ia copilul.

Mergi la inceput