M-am hotarat.........adoptie(61)
Raspunsuri - Pagina 6
Manuelita spune:
Buna, stie cineva daca pe perioada vacantei judecatoresti (1 iulie-1 septembrie) se judeca totusi procesele cu minori, ma refer la declarare adoptabilitate, incredintare in vederea adoptiei, si bineinteles definitivare sentinte ?
merci frumos
Briantis spune:
Manuelita , nu stiu exact cum e , pot doar sa-ti spun ca noi am avut procesul in aprilie (nu anul asta ) si am avut nevoie de recurs , pe care l-au programat in septembrie , desi teoretic auzisem ca procesele de adoptie n-ar fi afectate de vacanta judecatoreasca .Deci bazandu-ma pe experienta mea , eu zic ca nu se judeca in vacanta procesele cu minori.
claudia72 spune:
[/quote]
Am o intrebare pentru fetele care cunosc legislatia in domeniul muncii, si anume: cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea celului de-al doilea copil in situatia in care se trece in concediu de crestere a copilului la expirarea celor doi ani avuti pentru cresterea primului copil?
Hmm, sper ca m-am exprimat bine
[/quote]
Hello
Maruta,
Daca nasti si al doilea copil cat esti in CIC iei 85 % din suma pe care o ai acum + alocatia de 200 ron .
Manuelita,sa stii ca se judeca si in vacanta tot ce tine de minori,dar mai rar.
MAMI DE BIANCA
Toate lucrurile bune se intampla celor ce asteapta.
asi spune:
Manuelita doar in august nu se judeca cazurile de minori in rest se judeca.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Manuelita spune:
Oare Misha nu intra si ea odata sa ne zica ce si cum? Ard de nerabdare, tot intru sa vad si nimic, nimic...
sunnyday07 spune:
Mamicilor, ce se intampla daca iei un copil din alt sector/judet? Este copilul transferat in grija unui asistent social din raza domicililului tau? Stiu ca in perioada de incredintare asistentul social trebuie sa te viziteze si sa scrie rapoarte.
Mercic
maria_t1971 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunnyday07 Mamicilor, ce se intampla daca iei un copil din alt sector/judet? Este copilul transferat in grija unui asistent social din raza domicililului tau? Stiu ca in perioada de incredintare asistentul social trebuie sa te viziteze si sa scrie rapoarte. Mercic |
Buna Sunnyday,
Eu stiu ca vei fi monitorizata de asistentul social din sectorul tau.
carmenul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunnyday07 Mamicilor, ce se intampla daca iei un copil din alt sector/judet? Este copilul transferat in grija unui asistent social din raza domicililului tau? Stiu ca in perioada de incredintare asistentul social trebuie sa te viziteze si sa scrie rapoarte. Mercic |
sunnyday07
Daca copilul iti este incredintat in vederea adoptiei , in urma unei hotarari judecatoresti , pe o perioada de 3 luni asa cum spune Legea,si copilul este din alt judet, automat dupa decizia de incredintare, el iese din raza de responsabilitate a Directiei de Asistenta Sociala din judetul de unde provine copilul.
Astfel, este preluat de un asistent social din judetul in care ai tu domiciliul, in cazul nostru acest asistent social este chiar asitenta sociala a cazului nostru , ca parinti adoptivi.
In aceasta perioada de 3 luni, drepturie parintesti le aveti voi iar de bunurile copilului ( daca exista ) raspunde Dir Gen de Prot Copilului din judetul tau.
In acest timp de 3 luni de incredintare in vederea adoptiei , se fac vizite bilunare de catre asistentul social de caz si un psiholog.
Vizitele se pot face acasa la voi, la sediul Directiei sau in diverse locuri unde copilul poate fi vazut cum reactioneaza , cum se simte in famile, cum se joaca, cum vorbeste , intr-un cuvant, cum evolueaza.
Dupa incheierea celor 3 luni de incredintare , urmeaza un alt Proces in vederea finalizarii adoptiei. Actele pt proces se inainteaza la Tribunal de catre Directia de Prot Copilului , in urma unor rapoarte periodice pe care acestia le fac cat timp sunteti vizitati de 2 ori pe luna.
Daca totul decurge normal, adica procesul de acomodare intre familie si copil este in regula, se finalizeaza adoptia iar copilul capata un nou certificat de nastere cu numele vostru de familie .
Urmeaza o perioada de cel putin 2 ani in care familia este dinnou monitorizata. Asta inseamna ca pot fi 2-3 ani in care se va urmari evolutia copilului in familia adoptiva dar nu stiu cate vizite se mai fac .
Noi ne apropiem deja de 2 luni de la incredintare cu baietelul de care v-am povestit. Vizitele celor de la Protectia Copilului sunt destul de importante in acest proces de acomodare.
Copilul nostru fiind mai maricel , se temea oarecum de aceste vizite de frica sa nu fie cumva luat de langa noi.Cu timpul insa s-a obisnuit. Poate ca aceste vizite pot parea prea dese si poate deranjeaza insa in cazul nostru au fost si sunt utile.
Procesul de acomodare al unor parinti cu un copil mai mare , nu este intotdeauna foarte usor, uneori simti ca nu mai poti , simti nevoia unui sfat competent .Pe noi ne-au ajutat si ne ajuta in continuare , ne-au fost puse la dispozitie carti de psihologia copilului, materiale diverse, si pot spune ca acum stam de vorba ca niste prieteni. Mi s-au explicat multe, mi-au fost demontate multe idei si conceptii gresite , am invatat sa inteleg ca un copil e totusi copil chiar daca are 9 ani.
Ma bucur daca mai va pot fi de folos cu informatii utile, va doresc la toate numai bine si un drum cat mai neted catre copilasul dorit.
sunnyday07 spune:
Maria, Carmen, multumesc mult pentru raspunsuri
Si doamna care este asistentul meu social este o persoana deosebita si ma bucur ca in cazul in care va fi sa fie un copil din alta localitate tot ea se va ocupa de noi!